Zondag 'El clásico' in Vierlingsbeek

Gepubliceerd op 28 november 2018

Vijf vragen/stellingen aan de trainers Johan Vullings en Ruud Vermeer.
Zondag 'El clásico' in Vierlingsbeek

VIERLINGSBEEK – Het blijft de beroemde kers op de taart. De elke competitie (mits bij elkaar ingedeeld) wordt hij twee maal gespeeld. Volharding – SSS'18 of andersom. Komende zondag is het de beurt aan Volharding om als gastheer op te treden. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Soetendaal. Wij van Kliksport legden de twee trainers Johan Vullings van Volharding en Ruud Vermeer van SSS'18 een vijftal gelijke vragen en stellingen voor.

Door Peter Kuijpers

 Ruud Vermeer en Johan Vullings (Foto compilatie Peter Kuijpers)

1 - Kun je zeggen wat bewoordingen hoe de derby leef bij je groep?

Johan
"Wedstrijden tegen SSS'18 leven natuurlijk enorm. Toch hebben we afgelopen weken steeds de focus gehad op de eerstvolgende wedstrijd. Na de wedstrijd van afgelopen zondag was de derby natuurlijk wel meteen waar de groep naar uitkijkt."

Ruud
"De wedstrijden tegen Volharding zijn voor de jongens altijd de wedstrijden van het jaar om naar uit te kijken. Het leeft zeer zeker bij de selectie. De onderlinge wedstrijden spreken de spelers, maar ook het trouwe publiek natuurlijk meer aan dan de andere wedstrijden. In het verleden zijn er vaak leuke ludieke acties georganiseerd rondom de derby. Daar heb ik al diverse mooie verhalen over gehoord."

2 - Zondag komt daar veel publiek op af geeft dat een extra druk?

Johan
"Veel jongens hebben de derby al eens gespeeld dus zij zullen daar niet van staan te kijken. In mijn ogen ook onnodig om je extra druk op te leggen, want we hoeven niets anders te doen dan de laatste weken. Dat we 2012 de derby voor het laatst gewonnen hebben zorgt vooral voor extra motivatie dan druk. Voor mezelf is het wel bijzonder dat ik de derby nu als trainer ga beleven, nadat ik hem als speler al eens heb meegemaakt. En mooi dat bij de tegenstander mijn oud-buurman, Ruud Vermeer, trainer is."

Ruud
"De wedstrijd wordt op zondag i.p.v. zaterdag gespeeld wat ik persoonlijk jammer vind. Op zaterdag heb je kans dat er ook nog toeschouwers van andere verenigingen komen uit de regio. Daarnaast is het zondag ook Feijenoord – PSV. Dus het zal waarschijnlijk wat minder druk zijn dan het vorig jaar. Dat er meer toeschouwers zijn dan andere competitiewedstrijden zal zeker waar zijn. Ik heb niet de indruk dat de spelers daar last van hebben. Volgens mij is dit voor de spelers eerder een stimulans om een stapje extra te zetten."

3 - Is deze wedstrijd bepalend voor het welslagen van het seizoen?

Johan
"Nee absoluut niet. Het is één van de dertien tegenstanders. Wij hebben nu een goede serie neergezet die we willen voortzetten. Maar bepalend is dit niet voor het bereiken van onze seizoen doelstelling."

Ruud
"Wij zijn met SSS'18 bezig met een wisselvallig seizoen. Het merendeel van de wedstrijden hebben we naar behoren gespeeld en gepresteerd. Ook een aantal wedstrijden duidelijk minder sprankelend spel laten zien. Tegen Udi 2 (beker), Sparta'18 en Sportclub Irene zie je dat we weer de stijgende lijn te pakken hebben. Dit willen we zondag graag voortzetten. Er zijn diverse jongere spelers die zich goed ontwikkelen in de selectie. Daarnaast is het een mooie mix van jonkies en "oudjes". Het zou mooi zijn dat dit ook het volgende seizoen het geval kan zijn zodat je geleidelijk aan het 1e elftal kunt gaan verjongen. In totaal worden er zesentwintig wedstrijden gespeeld en is niet de uitslag van 1  wedstrijd bepalend voor het welslagen van het seizoen. Maar is het wel belangrijk om in de onderlinge wedstrijden punten te pakken. We willen graag in de top 4 eindigen dit seizoen."

4 - Wat verwacht je van je tegenstander Volharding/SSS'18

Johan
"SSS zal hoogstwaarschijnlijk in een 1-5-3-2 formatie gaan spelen. Ik verwacht dat ze zullen inzakken en ons het spel laten maken en willen toeslaan in de omschakeling. Ook hun standaardsituaties zijn een wapen. Dus dat ze veel kwaliteit hebben en spelers die het verschil kunnen maken, is bekend. Bovenal zal SSS weer ontzettend veel strijd en energie in de wedstrijd leggen."

Ruud
"Volharding speelt een thuiswedstrijd en zal het spel graag willen gaan maken waarschijnlijk. De laatste wedstrijden hebben ze veel punten gepakt en benutten ze de kansen wat beter dan in de eerste fase van de competitie. In de bekerwedstrijd heb ik ze gezien tegen Olympia Boxmeer. Daar zie je dat ze  kwaliteiten hebben, maar er liggen ook zeker kansen voor ons om ze pijn te doen."

5 - Waar zal winst of verlies vooral van afhankelijk zijn?

Johan
"Wij moeten als Volharding dat doen wat we de laatste weken doen. Lukt dat dan is een goed resultaat haalbaar, is het minder dan kan de score de verkeerde kant uitslaan."

Ruud
"Vaak zijn de vorm van de dag en kleine details bepalend voor het verloop van de wedstrijd en de uitslag. Voetbal blijft een onvoorspelbaar spelletje en dat is maar goed ook. Niet altijd gaat het team met het meeste balbezit, beste veldspel of de mooiste kansen met een overwinning aan de haal.  Over de uitslag is daarom vooraf weinig te zeggen. We gaan deze week proberen de kansen die er liggen goed te bespreken en te trainen. Vervolgens wil je dat in de wedstrijd graag terug te zien, zodat de kans op drie punten groter gaat worden. We gaan natuurlijk zoals iedere wedstrijd voor de overwinning"

Bron: Kliksport - MaasDriehoek Sport - 28 nov. 2018

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding