Zembla: Gezondheidsrisico's van kunstgrasvelden.

Gepubliceerd op 06 oktober 2016

Naar aanleiding van de TV-uitzending van Zembla (05-10-2016) over de gezondheidsrisico's van kunstgrasvelden.

Hebben wij kennis genomen van de vraagtekens die gezet worden bij de veiligheid van de kunstgrasvelden. Wij zijn, net als de knvb, van mening dat er snel meer onderzoek gedaan moet worden en duidelijkheid geschept moet worden over de al dan niet aanwezige risico's voor de gezondheid. De knvb heeft bij ons al aangegeven dat er op zeer korte termijn gesprekken plaats vinden met betrokken instanties.

Door de critici wordt er met name op gewezen dat veiligeidsrisico's nog niet volledig uitgesloten zijn, men praat niet over bewezen negatieve invloed op de gezondheid of structureel slecht scorende testen. Derhalve volgen wij vooralsnog het beleid van overheden en knvb om de kunstgrasvelden te blijven gebruiken.

Voor verdere vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met het secretariaat:

Sandra Janssen, Arnoud van Gelrestraat 2, 5821 CB Vierlingsbeek.

« ga terug

Tweets

  • @rkvvvolharding Wedstrijd afgelast: ST Volharding/Sambeek JO17-1 - ST Estria/GVV'57/SCV'58 JO17-1 28 januari 2020 - 19:30
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Derby @rkvvvolharding-@bsvolympia18 na bijna een halve eeuw terug: ‘Ging met knikkende knieën naar Boxmeer’ https://t.
  • @rkvvvolharding RT @Kliksport1: Mooie derby's in 2H https://t.co/ig8E0piDdS
  • @rkvvvolharding Voor Volharding 1, zoeken we een tegenstander voor 14e, 16e of 18e januari in Vierlingsbeek op kunstgras.

Volg Volharding