Wittenhorst jo9-1 VS Volharding jo9-1 2-12

Gepubliceerd op 13 oktober 2018

"Het netje flink laten bollen"

Zaterdag 13 oktober, een zomerse dag met heel wat goals op de teller!

Aftrap 09:00 uur, meteen in de aanval! Van begin af aan fel in de duels en druk naar voren was de afspraak die werd gemaakt. 

Opstelling: 1-1-2-2, dus 1 verdediger, 2 middenvelders en 2 aanvallers werden het veld in gestuurd. 

Keeper Valencio, Jaydey in de laatste linie, Rowan en Joah spelend op het middenveld en Stef en Levi in de aanval. De eerste 3 competitie duels steeds op achterstand gekomen, maar deze keer ging het anders.

Na amper 1 minuut spelen kwamen onze boys al op een 0-1 voorsprong door Ed (eigen doelpunt). Via een been van een Wittenhorst verdediger lag de bal al achter de keeper. De 0-2 kwam al snel daarna. Weer was het Ed (eigen doelpunt). Joah schoot op goal en de bal ging wederom via een been van een verdediger pardoes over z'n eigen keeper heen. 0-2.

Even wisselen. Lars, Tim en Max kwamen binnen de lijnen. Joah, Jaydey en Stef verlieten het toneel.

De 7e minuut was het wederom raak. Lars die op het middenveld speelde en uithaalde. De bal in de hoek en de keeper kon er niet bij. 0-3 en een bliksemstart voor de roodwitten.

Volharding gaf vol gas en leek niet te stoppen vandaag. Wat slordig veldspel aan beide kanten deed het wat rommelig lijken hier en daar. Tijd voor de eerste time out! Weer even wat omzettingen en doorgaan waar we mee bezig waren, "het netje laten bollen"!

Het was in de 11e minuut wederom prijs. Joah die de bal op goal ramde, de keeper stopte in eerste instantie nog, maar met z'n 2e poging schoot Joah genadeloos binnen. 0-4.

Stef kreeg nog een goede kans van dichtbij om de 0-5 binnen te schieten, maar zijn inzet miste wat kracht. Het was Rowan die een prachtige aanval over 4 schijven wel afronde. Via Valencio, Jaydey, Levi en Joah kwam het leer bij Rowan. Hij schoot de bal hoog binnen van een meter of 10 afstand over de keeper heen. 0-5.

Nog voor rust, in de 16e minuut, was het Jaydey die van achteruit oprukte. Niet van de bal te zetten kwam hij oog in oog met de keeper. Op Bergkampiaanse wijze wist hij de bal met een stiftje over het been van de keeper te wippen. 0-6.

Rust....

Na de rust ging Volharding jo9-1 wat laconiek spelen. Duels werden niet meer aangegaan, passing was niet meer van hoofdklasse niveau en de afronding liet nog wat te wensen over. De felheid was er uit.

In de 25e minuut kwam daar met een goede uitbraak weer wat verandering in. Max tikte de 7e van deze ochtend op het scorebord. 0-7.

Even een moment van onoplettenheid. Voorin en op het middenveld werd niet fel genoeg op de bal gespeeld en Tim kon net niet op tijd het gat dichtlopen met de pijlsnelle aanvaller van Wittenhorst. Ook Valencio kon niet voorkomen dat de eerste tegentreffer van vandaag werd binnen geschoten. 1-7.

Daarna was het wederom Max die van zich liet horen. De linkspoot van Volharding schoot hard binnen. Beter was geweest als via Max de bal naar Lars was gegaan, want die stond er zelfs nog ietsjes beter voor. 1-8.

Stef was iets minder zelfzuchtig, hij gaf een assist op Max, die met een hattrick de stand op 1-9 ramde.

Time out... Max keepen, Valencio voetballen.

Amper bezig na de break en wat verwarring aan Volharding zijde. Te slap spelen zorgde voor een kans voor Wittenhorst. Nog geen 5 december, maar ze wisten wel raad met dit cadeautje. 2-9.

Valencio ging op jacht naar de 10e. Hij zette goed door en kwam in kansrijke positie. Hij plaatste de bal beheerst in de hoek. 2-10.

Daarna was het Levi die een kans kreeg. Via het middenveld werd de bal naar de jonge aanvaller gespeeld. Even kijken waar de keeper staat en uithalen. De bal schoot onder de keeper door op het natte gras en de 11e was een feit.

Laatste minuut, Valencio werd nog 1x bediend door de ijzersterke rush van achteruit door de sterk spelende Tim. Valencio die de bal oppakte en op de goal af kon lopen zonder dat hij werd gehinderd. Met een rustig balletje in de hoek bepaalde hij de eindstand op 2-12.

4 gespeeld, 4 gewonnen, maar volgende week moet er uit een ander vaatje getapt worden! 

Het sterke Venray jo9-1 komt dan in Vierlingsbeek op bezoek. Nummer 1 tegen nummer 2, dus dat belooft vuurwerk! 

Hopen dat we dan ook weer "het netje kunnen laten bollen".

Aanvang 10:00 uur op sportpark Soetendaal.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding