Wedstrijdverslag(en) Volharding MO15-1

Gepubliceerd op 01 oktober 2019

Vanaf dit seizoen hebben we in de samenwerking tussen Volharding en Sambeek een MO-15 team (voor de leek een meisjes-elftal in de leeftijd 12-15 jaar). Ons team bestaat uit 19 gezellige meiden, 2 trainers, 3 leidsters en een vaste grensrechter.

Ongeveer de helft van de meiden had ervaring om op een heel veld te spelen maar dan icm jongens, de andere meiden vormden vorig jaar een MO-13 team bij volharding.

In de voorbereiding hebben we 2 oefenwedstrijden gespeeld tegen Sambeek JO-13-3 (jongens) en tegen Bruheze MO-15-1 (meiden dus). De 1e werd 7-3 verloren de 2e wonnen we met 11-3. Nog niet echt duidelijk dus. Vervolgens kregen we 3 bekerwedstrijden.

De 1e tegen 1e klasser SC Irene deze verloren we mede door pech in de afronding geflatteerd met 7-3. De 2e wedstrijd moesten we uit naar Venray dat met 3 MO-17 meiden aantrad, dat geloofde je ook wel na aanleiding van de 1e helft met 3-1 achterstand, maar de 2e helft was een heel ander beeld, de schroom werd er vanaf gespeeld door de hele 2e helft op hun helft te spelen maar helaas wisten we na de 3-2 niet de 3-3 te maken uit de vele kansen die we kregen. Als toetje kregen we in blessure tijd zelfs 4-2 tegen. Maar over 2 weken hebben we kans op revanche omdat we ze dan in

De competitie treffen. De 3e wedstrijd konden we nog 2e worden maar dan moesten we wel winnen en dit moest gebeuren in Koningslust tegen vv peel en maas, helaas speelden we zeer goed maar liepen we een paar keer in een counter en misten we zeer veel kansen waardoor we met de rust 3-1 achter stonden en na rust door 2 foutjes achterin zelfs 5-1…. Hierna kwamen we nog terug tot 5-4 en misten we in de laatste minuut een megakans op 5-5, maar helaas bleef het bij 5-4.

Na de 1e speelronde vrij te zijn mochten we op de 28e sep. (2e speelronde) aantreden in Sambeek tegen Olympia ’18 MO15-1 uit Boxmeer, een team die al langer samen speelt.

Nadat de teamfoto gemaakt was begonnen we met 16 fitte meiden aan de warming-up om de dames extra scherp te krijgen, al is dat tegen Olympia vanzelfsprekend niet nodig. De eerste minuten pakte Olympia zoals verwacht het initiatief, toch kwamen ze niet tot echte mogelijkheden en hierdoor groeide de durf bij ons om eruit te komen.

Na 5 minuten was de 1e kans voor ons, ondanks de flinke wind tegen, Lonneke kwam na een mooie pass van Clowie door op rechts ging goed door maar schoot helaas in het zijnet. Vlak hierna werd het toch 1-0 voor ons, na een mooie voorzet van Maureen was het voor Lonneke een koud kunstje om de 1-0 bij de 2e paal binnen te tikken.

Verbaasd kijkende gezichten vierden de goal op het veld maar ook langs de lijn. Dit was net wat we nodig hadden, vlak hierna gaf Lonneke de bal voor op Britt maar die kwam net een teenlengte te kort. De 2-0 viel in de 20e minuut, nadat Summer de bal onderschepte en Tara inpaste en Tara na een mooie dribbel daarna een schitterende steekbal op Amber gaf en deze vervolgens koeltjes vanaf de 16 meter langs de twijfelende keeper schoot. Na de 1e paar wissels van beide teams kreeg Olympia plots wat schietkansen maar Jana stond haar mannetje. Hierdoor stond het met rust en wind tegen 2-0!!!!

In de rust hebben we de meiden weer ff met alle benen op aarde gezet en dat ze toch echt hard moesten blijven werken, voor een goed resultaat, maar dat er door de wind in de rug nu meer mogelijkheden voor ons lagen. Zo geschiedde. Binnen 10 minuten stond het 4-0, eerst was het Amber die uit een lange bal van Lynn goed doorging en daarna een mooie actie van Tara langs 2 man en vrij voor de keeper heel cooltjes bleef. De laatste 10 minuten kreeg Marit nog een publiekswissel omdat ze hun sterke spits uit de wedstrijd speelde. Met nog wat wissels zodat iedereen ongeveer evenveel gespeeld had, werd het nog 4-1. Hierna mocht Britt nog 2 pogingen wagen om haar goaltje mee te pikken, de 1e rolde langs de verkeerde kant van de paal maar de 2e was raak, 5-1. Olympia scoorde na een onoplettendheidje nog de 5-2. Hierna floot de scheids de verder sportieve wedstrijd af, en werd de overwinning op de grote “zus” uit Boxmeer gevierd als een kampioenschap door het hele team.

We hopen nog veel van deze wedstrijden te zien met zo een mooie goals en goede inzet door iedereen. Te beginnen a.s. zaterdag uit bij Vios ’38 MO-15-1 uit beugen.