Wat is het doel van ‘t Kwartje van Roel?

Gepubliceerd op 11 januari 2019

Wat is het doel van ‘t Kwartje van Roel?

En ja hoor, na het kwartje van Kok heeft Volharding zijn eigen kwartje.
Voor mensen die de definitie niet kennen van een Kwartje:
Het was een oud muntstuk ter waarde van f 0,25. Vier kwartjes waren samen een gulden.
Tijdens de gezellige nieuwjaarsreceptie was er wel een domper. Normaal gesproken legt het bestuur dit soort wijzigingen altijd eerst ter inzage bij ons (De Ronde Tafel). Maar misschien was de nieuwe voorzitter hier nog niet van op de hoogte? In verband met kostenstijgingen moeten de consumptieprijzen omhoog. Snappen we, maar om dan de keus op de donderdag te laten vallen is wel sneu met een prijsverhoging van 25%....

Toen het kwartje bij iedereen gevallen was kwam het vakbondsgevoel bij ons naar boven.
De Ronde Tafel is een gezelschap dat de belangen behartigt voor de leden binnen Volharding. Verder bespreken we op donderdagavond de ins en outs binnen de club zowel nationaal als internationaal belangeloos. De belangen die we zoal behartigen zijn onder meer: Sociaal- en sportief gedrag, veiligheid, opleiding en begeleiding, arbitrage, verantwoord investeren en niet te vergeten de financiën. Binnen onze werkgroep hebben we dan ook een soort van rekenkamer (De rekenkamer doet continu onderzoek naar de doelmatigheid: wordt al het geld dat voor een doel is bestemd wel daaraan uitgegeven?) waar het bestuur op kan terugvallen. Helaas is dit deze keer niet gebeurt.  Moeten we nu op de barricaden? Maar ja, goede raad is duur (o ja, biertje op donderdag ook nu..)

Optie: we boycotten de donderdag, maar wie hebben we daarmee? Juist.. onszelf, want waar moeten we dan ons voetbalverstand delen met elkaar.
Optie: we lappen gewoon ons tientje en op is op, maar wie hebben we daarmee? Juist…  onszelf.. met dorst naar huis.
Optie: we lappen € 12,50 en handhaven ons drinkgedrag, maar wie hebben we daarmee? Juist… ons gezin, minder brood op de plank.

Wat is het doel van ’t Kwartje van Roel?

• saamhorigheid testen onder de leden en vrijwilligers?
  • jeugd minder alcohol laten drinken?

Het staat in ieder geval als een doelpaal boven het gras dat we op donderdag niet meer voor een dubbeltje op de eerste rang zullen zitten.

Of is het doel extra sparen? Onze rekenkamer maakt een schatting:

• 42 Donderdagen per jaar; 50 leden en vrijwilligers die 8 consumpties drinken.
  • 42 x 50 x 8 x € 0,25 = € 4.200,00

Afijn, we weten denk ik wel hoe dit gaat aflopen.  Het kwartje van Roel verdwijnt, evenals het kwartje van Kok, voor goed uit onze portemonnee en de euroavond is daarmee definitief naar het verleden verwezen.

Een blik in de toekomst… de Ronde Tafel blijft de Ronde Tafel en we slikken manmoedig de prijsverhoging weg; dat doen we dan wel met een glaasje bier denken we.
Volgens de laatst gewijzigde statuten van November 2009 heeft het bestuur juist gehandeld.
De Ronde Tafel is al begonnen met het zoeken van een mooi project binnen de club om die € 4.200,00 goed te besteden.
Voor iedereen: een goed, gezond en sportief 2019 gewenst.

Alle mannen van de Ronde Tafel.

• @rkvvvolharding RT @Johan_Vullings: Vanavond de eerste training met de selectie van @rkvvvolharding in de voorbereiding op het nieuwe seizoen! https://t.co
  • @rkvvvolharding RT @Johan_Vullings: Na de competitie-indeling is ook de bekerindeling gepubliceerd. Hierin treffen we met Volharding weer mooie vereniginge…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Ook indelingen districtsbeker bekend voor Vianen Vooruit, @bsvolympia18, @SSS18Overloon en @rkvvvolharding https://t.
  • @rkvvvolharding Competitie indeling 2e klasse H https://t.co/NpaKr2KdHj