Vrouwen 1 Winterkampioen

Gepubliceerd op 09 december 2017

Winterkampioen… hmm in het Duits klinkt dat eigenlijk veel mooier: ‘Herbstmeister’. (Maar wat maakt het uit, de stand laat het zien, we staan bovenaan!) In mei waren we op het voetbalgala in Groesbeek, omdat we bij de top 3 zaten van beste teams. Dat leek ons ook wel wat voor het nieuwe seizoen: veel punten pakken en eindigen bij de top 3.

Gestart met een aantal lastige beslissingen voor de leiding, zoals wie wel en wie niet in het eerste damesteam, zijn we met 14 vrouwen, 1 trainer, 1 assistent-scheidsrechter en twee leiders van start gegaan. Nadat we Venray 2 met oogstrelend voetbal van de mat hadden geveegd voor de beker, viel de eerste wedstrijd tegen Venray 3 bijna tegen. Maar goed, het zat mee en de punten waren voor ons. In de tweede wedstrijd werden weechter toch al meteen met de voetjes op de grond gezet. In Mierlo zijn we op een nederlaag getrakteerd, niet helemaal terecht vonden wij zelf (en dat vond ook de Sint in zijn gedicht) maar goed, dit gebeurt ook. Vervolgens ging het steeds beter, goede combinaties op het veld en mooie doelpunten. De laatste wedstrijd van dit jaar was de clash tegen Constantia in Wanroy die op dat moment nog geen enkel punt had verspeeld.  En een clash werd het; heel veel inzet van twee kanten, maar de koude douche was voor Constantia. Na een 1-0 achterstand werd het in dezelfde minuut nog 1-1 en liepen we uit  naar 3-1. Vlak voor tijd kwam de aansluitingstreffer en was het nog even billenknijpen, maar uiteindelijk floot de scheidsrechter voor het eind en was de koppositie een feit.

Kort samengevat zeggen we van de doelstellingen:

  • veel punten pakken √
  • mikken op de top 3 √
  • met goed voetballen √

Tussendoor was er trouwens nog wel even een belangrijke gebeurtenis; trainer Erwin werd 50. Opzijnverjaardag (gewoon trainen, ja, ja) werd hij getrakteerd op bezoek van niet 1 maar zelfs 2 Abrahams. Aansluitend een lekkere lunch met zijn allen bij de buurman en een paar weken later was er groot feest. Daar zijn overigens ook foto’s van…..maar niet hier…

In februari (na carnaval) gaat de competitie weer verder; misschien leuk om jezelf eens te trakteren door een wedstrijd van de vrouwen te gaan bekijken. Er is meestal nog wel een plekje vrij op de tribune en…. de entree is gratis. En na de wedstrijd.. is het vaak nog lang gezellig in de kantine en meestal eindigt de sportdag met een wedstrijdje Bierpongen (voor wie dit niet kent, kom kijken).

Op naar de lente… mooi weer en een zonnige plaats op de ranglijst.

   Wij wensen iedereen fijne Kerstdagen, een gezonde jaarwisseling en voor 2018      alle goeds.

    Volharding Vrouwen 1, dames en begeleiding

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding