Volharding – VV Schaesberg (0-1) 2-1

Gepubliceerd op 19 februari 2017

VIERLINGSBEEK – Volharding zorgde vanmiddag voor een daverende verrassing door in eigen huis medekoploper VV Schaesberg uit Landgraaf met 2-1 te verslaan. In de laatste minuut van de wedstrijd kroonde Tom Kessels zich tot matchwinnaar. Hij nam daarmee ultiem revanche voor de eerdere nederlaag in Schaesbergop de vierde speeldag (2-1, red.) toen een glaszuiver doelpunt –wat destijds de  2-2 eindstand zou hebben betekend- van diezelfde Kessels niet werd goedgekeurd. Eindelijk viel het dubbeltje voor Volharding vandaag eens de goede kant op. Al vijfmaal verspeelde men een voorspong in de slotfase, nu waren de goden de Soetendaalbewoners eens gunstig gezind. Volharding-voorzitter Frans Kersten kreeg zo van zijn spelers een verlaat verjaardagscadeau (hij werd afgelopen zaterdag 61 jaar, red.). Door de zege klom Volharding naar de twaalfde plek op de ranglijst en verliet men daarmee een rechtstreekse degradatieplek.

Volharding kon vanmiddag tegen Schaesberg voor het eerst sinds lange tijd weer eens op volle oorlogssterkte aantreden. Na de terugkeer vorige week van keeper Job Vullings en spelmaker Mark Blenckers, keerde vandaag na een schorsing ook aanvoerder Jip Verstegen terug in de aanvangself. Ondanks de hernieuwde aanwezigheid van het genoemde trio, kon Volharding voor rust amper een vuist maken tegen de medekoploper. Net als Volharding werd Schaesberg vorig seizoen kampioen in de tweede klasse, resp. in de tweede klasse H en de tweede klasse G. Zeer knap derhalve dat Schaesberg tot vandaag als medekoploper het duel begon. Het team van trainer Rene Smeets won de laatste vier duels op een rij, waar Volharding slechts één schamel puntje sprokkelde tegen SSS’18.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat de gasten uit Landgraaf in de eerste helft verreweg het beste van het spel hadden. De Zuid-Limburgers speelden in tegenstelling tot Volharding met veel vertrouwen en vonden elkaar makkelijk. Kansen creëerde men echter maar mondjesmaat. Na vijf minuten spelen kopte Remco Dijkman geheel vrij voor Job Vullings rakelings over. Het duurde vervolgens tot de 32e minuut voordat de bezoekers op voorsprong kwamen. Schaesberg-topscorer Danny Latten speelde daarbij een belangrijke rol. Latten bleek een geweldig aanspeelpunt, hield iedere bal vast –iets wat aan Volhardingkant totaal niet lukte- en was de absolute uitblinker bij de gasten. Ditmaal vond hij de mee opgekomen middenvelder Martijn Sangen, die Vullings kansloos liet: 0-1. Vier minuten later werd Volharding voor het eerst gevaarlijk. Mark Blenckers schoot naast uit een afgeslagen hoekschop. Schaesberg (de eerste periodekampioen in de eerste klasse D red.) verzuimde daarna om het duel nog voor rust op slot te gooien. Verdediger Dirk Hupperts kopte een corner op de paal en wie anders dan Danny Latten was tweemaal dicht bij een treffer. Eerst kopte hij rakelings over en daarna zag hij zijn inzet door Wouter Evers nog net van richting veranderd worden, waardoor de bal naast ging. Door ongunstige tussenstanden op de andere velden stond Volharding om kwart over drie virtueel laatste.

Direct na de hervatting kreeg Schaesberg wederom een levensgrote kans op 0-2, maar Patrick van Kempen haalde een inzet van opnieuw Latten met zijn borst van de lijn. Daarna begon de wedstrijd te kantelen, mede door een driedubbele vervanging bij de thuisclub. De sterkte van de bank was vanmiddag bepalend. Volharding-trainer Sjoerd van der Coelen bleek vanmiddag een gouden hand van wisselen te hebben. Kevin Reijnders –die dit seizoen tot dusverre slechts vijf minuten mee mocht doen in de hoofdmacht- verving Marc van Rens. Rick Tissen en Joep Beurskens kwamen in de ploeg voor Jasper Lenkens en Mark Blenckers. Alle drie de invallers brachten extra passie en strijd en de krachten bij Schaesberg leken weg te vloeien. Twintig minuten voor het einde viel de gelijkmaker. Na een individuele actie schoot Tim Brouwer met zijn tiende treffer van het seizoen de 1-1 op het scorebord. Even later wilde diezelfde Brouwer het te mooi doen, waardoor zijn inzet richting gastendoel te zacht was. Met nog een kwartier te gaan viel er nog een laatste oprisping te noteren van de bezoekers. Een compleet mislukt schot van Alan Benders belandde bij de volledig vrijstaande Remco Dijkman, maar Job Vullings liet met een cruciale redding zien, dat hij weer helemaal topfit is en daarmee heel belangrijk voor Volharding. Daarna was het credo voor Schaesberg alleen nog tegenhouden. Bovendien begonnen de spelers elkaar onderling verwijten te maken en dat was koren op de molen van het inmiddels va banque spelende Volharding. Kevin Reijnders zag zijn schot gesmoord en Joep Beurskens kon koppend net niet genoeg kracht zetten na een voorzet van Reijnders. De derde invaller Rick Tissen tikte de bal net naast, nadat hij door goed doorzetten zelf de bal had veroverd. In de laatste minuut viel de winnende goal voor Volharding alsnog. Tom Kessels veroverde bal op het middenveld, waarna Kevin Reijnders aan de rechterkant op avontuur ging. Reijnders zocht zijn tegenstander op, trok de bal met zijn mindere rechter voet voor en vond Kessels die inmiddels was opgedoken bij de tweede paal. De linker centrale verdediger torende hoog boven de Schaesberg-verdediging uit en hielp Volharding in extremis met een steenharde kopstoot aan een verrassende zege: 2-1.

Volharding mag drie weken genieten van de winst op de medekoploper uit Landgraaf. Volgende week is het Carnaval en een week later volgt er een inhaalprogramma. Hierin hoeft Volharding niet in actie te komen, omdat men net als Geldrop en Minor geen enkel duel zag worden afgelast. Wel spelen de roodwitten op zondag 5 maart vriendschappelijk tegen tweedeklasser Venlosche Boys. Het duel begint om twaalf uur op sportpark Soetendaal. Een week later, op zondag 12 maart a.s., speelt Volharding wederom thuis en net als vandaag is dan de koploper te gast, t.w. SV Meerssen. Eerder dit seizoen was Volharding op 6 november j.l. in Meerssen volstrekt kansloos: 6-1. Eens kijken of de knappe overwinning van vanmiddag extra krachten heeft los gemaakt om het ook Meerssen deze keer lastig te kunnen maken.

Karakteristieken

scheidsrechter: Peter Bechay (Cuijk)
32e min. 0-1  Martijn Sangen
70e min. 1-1  Tim Brouwer
90e min. 2-1  Tom Kessels
toeschouwers: 150
gele kaarten: Tim Brouwer en Patrick van Kempen (beiden Volharding); Roel Romeyn (VV Schaesberg)
Opstelling Volharding: Job Vullings; Jeroen Schepens, Roel Gerrits, Tom Kessels, Patrick van Kempen; Jip Verstegen, Wouter Evers, Mark Blenckers (68. Joep Beurskens); Jasper Lenkens (67. Rick Tissen), Marc van Rens (56. Kevin Reijnders), Tim Brouwer

Uitslagen 1e klasse D zondag 19 februari 2017
Bekkerveld - SSS'18  3-2
Wittenhorst - SV Meerssen  0-1
Spcl. Susteren - Geldrop 10-2
De Valk - SV Venray  1-2
RKSV Minor - ZSV  2-1
VOLHARDING - VV Schaesberg  2-1
SV Deurne - Someren  3-2
Stand in de 1e Klasse D per 19-02-2017
# Team G W GL V P DPV-DPT    
1 SV Meerssen  16   10    3     3    33    37-17    
2 VV Schaesberg     16 9 3 4 30 31-21 PK1  
3 Spcl. Susteren 16 8 4 4 28 41-22    
4 Bekkerveld 16 7 6 3 27 29-16    
5 Wittenhorst 16 8 3 5 27 24-19    
6 SV Deurne 16 6 4 6 22 24-24    
7 Geldrop 17 5 6 6 21 36-43    
8 Someren 16 4 8 4 20 18-22    
9 SV Venray 14 6 1 6 19 21-30    
10 ZSV 15 5 4 6 19 23-24    
11 RKSV Minor 17 5 4 8 19 23-31    
12 VOLHARDING 17 4 4 9 16 26-46    
13 De Valk 16 3 4 9 13 20-30    
14 SSS'18 16 2 6 8 12 23-31    

 

Gepubliceerd op 19 februari 2017

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding