Volharding – Vianen Vooruit (2-0) 3-0

Gepubliceerd op 26 mei 2019

VIERLINGSBEEK – Volharding heeft het seizoen 2018-2019 vanmiddag prima afgesloten. Op het eigen sportpark Soetendaal werd de nummer vier in de stand promovendus Vianen Vooruit ruim met 3-0 verslagen. Daardoor eindigden de roodwitten de voetbaljaargang op een mooie vijfde plek op de ranglijst.

Captain Mark Blenckers was één van de doelpuntenmakers tegen Vianen en hij mag zich daardoor kronen tot clubtopscorer met dertien doelpunten, als middenvelder nota bene. Kas van den Bosch -die vandaag ook trefzeker was- en de geschorste Tim Brouwer troffen ieder elfmaal doel. Zelf hield Volharding vandaag overigens pas voor de derde maal dit seizoen het doel schoon.

En dat was leuk voor keeper Job Vullings, die vandaag zijn laatste duel speelde in de hoofdmacht van Volharding. Net als middenvelder Jip Verstegen en aanvaller Kevin Reijnders trouwens. Het drietal uit Maashees vindt het na meer dan een decennium in het eerste elftal voldoende en gedrieën doen zij een stapje terug naar het derde elftal. Voor Kevin Reijnders was het sowieso een bijzonder emotionele middag. Zijn vader Geert overleed afgelopen week plotseling, maar de aanvaller wilde toch per se spelen en hij deed dat zeer verdienstelijk. Heel erg knap en bewonderenswaardig. Volharding droeg vandaag rouwbanden ter nagedachtenis aan Geert Reijnders (zelf ook oud-lid van de vereniging) en voor aanvang van de wedstrijd werd er een passende minuut stilte in acht genomen.

Het duel tussen Volharding en Vianen Vooruit had veel weg van een reünie. Bij Vianen speelden vanmiddag liefst vijf spelers mee met een Volharding-verleden. Vorig seizoen vertrokken Jeroen Schepens en Wouter Evers uit Vierlingsbeek. In een eerder stadium speelden ook Mick Boogaard (één seizoen) en Thomas van der Sanden bij de Bekenaren. Van der Sanden haalde overigens nooit het eerste en speelde een aantal jaren in het tweede. Wie wel het eerste haalde was Sjoerd Nuijen. In de voorbereiding van het seizoen 2014-2015 leek Nuijen de vaste rechtsback te worden van Volharding. Maar in de tweede bekerwedstrijd sloeg het noodlot toe en liep Nuijen een zware knieblessure op, waardoor hij helaas nooit meer zijn niveau haalde. Tegenwoordig speelt Sjoerd Nuijen zijn wedstrijden in het tweede elftal van Vianen Vooruit. Dat hij nog warme gevoelens koestert voor Volharding bleek vandaag. Hij vroeg aan trainer Niels Voet of hij vandaag mee mocht met de spelersgroep en dat mocht. Nuijen mocht het laatste kwartier zelfs meedoen en dat was een prachtig gebaar van de oefenmeester van Vianen Vooruit.

Volharding wilde vandaag voor eigen publiek het seizoen koste wat kost fatsoenlijk afsluiten. De thuiswedstrijden vielen dit jaar zeker niet mee. Tot vandaag behaalden de Vierlingsbekenaren in eigen huis slechts vier zeges en werd er zevenmaal een nederlaag geleden. Eenmaal werd er gelijk gespeeld. Vandaag speelde Volharding naar haar mogelijkheden. Ondanks de nog altijd rijk gevulde ziekenboeg en de door een schorsing afwezige Tim Brouwer speelden de Soetendaalbewoners een prima partij. Daarbij werd er door Vianen Vooruit overigens ook weinig tegenstand geboden. De nieuweling in de tweede klasse stelde vorige week de vierde plaats in de stand veilig. Het was aan de equipe van trainer Voet af te zien dat het heilige moeten er niet meer was.

Defensief stond het uitstekend bij Volharding. Met middenvelder Jordy de Klijn centaal achterin samen met Nino Janssen en de prima spelende backs Nick Joosten en Tom Kessels gaf Volharding in de hele wedstrijd slechts twee halve kansjes weg. Zelf creëerde Volharding behoorlijk wat kansen. Met name Kevin Reijnders zette zijn persoonlijk leed om in prima wedstrijd. De linksbenige aanvaller -vandaag als rechterspits opgesteld- was tot tweemaal toe dicht bij een treffer. De eerste keer schoot hij uit een voorzet van Rick Tissen met links maar net over en de zijn tweede inzet met rechts verdween in het zijnet. In de 33e minuut kwam Volharding verdiend op voorsprong. Een voorzet van opnieuw Rick Tissen belandde bij Jip Verstegen. Verstegen legde af op Mark Blenckers en die schoot van buiten de zestien via de binnenkant van de paal snoeihard raak: 1-0. Drie minuten later hielp centrumspits Marc van Rens (hij vertrekt naar Hegelsom, de voetbalclub uit zijn woonplaats, red.) een enorme kans om zeep. Vrij voor het Vianen-doel mikte Van Rens te hoog. Twee minuten voor rust verdubbelde Volharding de score. Een prachtige dieptepass van Mark Blenckers belandde bij de bedrijvige linkerspits Rick Tissen. Die produceerde andermaal een goede voorzet, die door Kas van den Bosch in tweede instantie werd binnen gewerkt: 2-0.

Na de rust was het wachten op meer goals, maar die kwamen er aanvankelijk niet. Marc van Rens probeerde achter het standbeen langs te scoren, waar hij beter op een normale wijze had kunnen afronden. Een fraaie aanval via Marc van Rens en Kas van den Bosch werd door Kevin Reijnders rakelings naast de voor hem verkeerde kant van de paal geschoten. Jip Verstegen probeerde daarna met de binnenkant te scoren, waar een wreeftrap een betere optie was geweest. In de laatste vijf minuten pleegde Volharding-trainer Johan Vullings de vooraf geplande en verdiende publiekswissels voor het afscheidnemende trio Kevin Reijnders, Jip Verstegen en Job Vullings. Dat leidde tot mooi applaus en dito emotie. De voor Kevin Reijnders ingevallen Jasper Lenkens –fraai vrijgespeeld door Kas van den Bosch en Marc van Rens- bepaalde met zijn eerste balcontact in de 88e minuut nog de eindstand op 3-0. En daarmee sloot Volharding -na drie nederlagen op een rij- het seizoen alsnog positief af  op een mooie vijfde plek. 

Doel voor het komend seizoen zal zijn -trainer Johan Vullings kennende- om mee te doen voor de hogere plaatsen. De belangrijkste uitdaging waaraan gewerkt zal moeten worden is om de wisselvalligheid uit het team te krijgen. Iets waar Volharding al jaren last van heeft. Nu kan iedereen echter eerst gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Karakteristieken

scheidsrechter:  Frank Franssen (Brunssum)

33e min. 1-0  Mark Blenckers

43e min. 2-0  Kas van den Bosch

88e min. 3-0  Jasper Lenkens

toeschouwers: 350

gele kaarten:Jip Verstegen (Volharding); Mick Bogaard (Vianen Vooruit)

Opstelling Volharding: Job Vullings (90. Roel van Rens); Nick Joosten, Nino Janssen, Jordy de Klijn, Tom Kessels; Kas van den Bosch, Mark Blenckers, Jip Verstegen (88. Ryan Thijssen);  Kevin Reijnders (85. Jasper Lenkens), Marc van Rens, Rick Tissen

 

Topscorers Volharding seizoen 2018-2019

1. Mark Blenckers 13

2. Tim Brouwer en Kas van den Bosch 11

3. Melvin de Klijn    5

4. Kevin Reijnders    4

5. Marc van Rens    3

6. Jasper Lenkens en Tom Kessels    2

7. Nino Janssen, Rick Tissen, Jens Achten en e.d.  1

Gepubliceerd op 26 mei 2019

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding