Volharding - Venhorst (1-0) 1-1

Gepubliceerd op 20 maart 2016

Ondanks remise tegen hekkensluiter blijven roodwitten ranglijst aanvoeren

VIERLINGSBEEK – Koploper Volharding heeft vanmiddag een uitgelezen kans laten lopen om verder weg te lopen van de concurrentie. In eigen huis kwamen de roodwitten tegen hekkensluiter Venhorst niet verder dan een zeer teleurstellend 1-1 gelijkspel. Omdat nummer twee Helvoirt verloor van Erp liepen de Vierlingsbekenaren ondanks de remise zowaar nog een puntje uit. Het wordt met de week spannender in de tweede klasse H. Volharding heeft nu twee punten voorsprong op een vijftal achtervolgers BVV, Heeswijk, Prinses Irene, Erp en Helvoirt. Heeswijk is op Paaszaterdag voor Volharding de volgende tegenstander tijdens het inhaalprogramma. Daarna hebben alle ploegen twintig wedstrijden gespeeld en kan iedereen zich gaan opmaken voor een prachtig slot van de competitie, waarin het hele linker rijtje nog kampioensaspiraties mag hebben.De maker van de 1-0 Pepijn van Geenen geeft een voorzet. Joris van de Hoven(5) van Venhorst deinst terug (Foto: Toon Gerrits).De maker van de 1-0 Pepijn van Geenen geeft een voorzet. Joris van de Hoven(5) van Venhorst deinst terug (Foto: Toon Gerrits).

Net als twee weken geleden tegen thuis Mierlo Hout, begon Volharding vandaag tegen nummer laatst Venhorst weer niet scherp genoeg aan de wedstrijd. In het eerste half uur mochten de Bekenaren van geluk spreken dat Venhorst niet minimaal twee keer scoorde. Thijs van Sleeuwen en aanvoerder Tom van de Boogaard (2x) waren dicht bij een doelpunt, maar Volharding-doelman Job Vullings en centrale verdediger Bram Jacobs hielden beide spelers van de gasten van scoren af. In de 29e minuut was de eerste de beste kans van Volharding wel raak. Een afgeslagen vrije trap van Kevin Reijnders belandde voor de voeten van topscorer Pepijn van Geenen. Die schoot de bal overtuigend in het dak van het doel achter de kansloze Venhorst-goalie Luc Peters: 1-0. Voor rust waren er vervolgens nog een paar halve kansjes voor Bram Jacobs en Wouter Evers.

In het eerste kwartier na de thee leek Volharding de wedstrijd snel te willen beslissen. Tim Brouwer schoot naast. Pepijn van Geenen vond het zijnet na een fraaie één-twee-combinatie met Kevin Reijnders. En ook Mark Blenckers schoot in het zijnet, waar hij de bal wellicht beter af had kunnen geven. Na een solo van wederom Mark Blenckers zag Tim Brouwer zijn schot gesmoord worden door de Venhorst-defensie. Daarna verslapte Volharding echter weer en riep men het onheil bij die nipte 1-0 voorsprong eigenlijk over zichzelf af. Uit een van de spaarzame uitvallen van de bezoekers werd een voorzet van Thijs van Sleeuwen door Wouter Evers met de hand beroerd in zijn eigen strafschopgebied. De pas 20-jarige scheidsrechter Bilal Sahiner uit Oss kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De pingel werd onberispelijk binnen geschoten door Luuk van de Boogaard: 1-1. In de extra tijd hadden beide ploegen ook nog de volle winst kunnen pakken. Eerst werkte Bram Jacobs een voorzet van Mark van Sleeuwen bijna in eigen doel. In de 94e minuut kopte Rob Branje namens Volharding uit een voorzet van Stan Hesen maar net over. Daarmee werd Branje ditmaal niet de matchwinnaar tegen Venhorst. Op 1 november j.l. bezorgde hij Volharding in Venhorst ook in de 94e minuut de 3-2 overwinning en tevens de eerste periodetitel.

Karakteristieken

scheidsrechter: Bilal Sahiner (Oss)

29e min. 1-0 Pepijn van Geenen

78e min. 1-1 Luuk van de Boogaard (pen.)

toeschouwers: 175

gele kaarten: Jip Verstegen en Wouter Evers (beiden Volharding); Joris van de Hoven en Luc Peters (beiden Venhorst) Opstelling Volharding: Job Vullings; Roel Gerrits, Wouter Evers, Bram Jacobs, Jeroen Schepens (78. Rob Branje); Jip Verstegen (86. Sam Litjens), Joep Beurskens, Mark Blenckers; Pepijn van Geenen, Kevin Reijnders, Tim Brouwer (65. Stan Hesen)

 

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding