Volharding – TGG 3-1 (2-1)

Gepubliceerd op 08 april 2018

VIERLINGSBEEK – Volharding won vandaag met 3-1 thuis van TGG en wist dus na een aantal wedstrijden weer eens de drie punten binnen te halen. 

Volharding heeft de punten momenteel nog hard nodig,  dus het was zaak om vandaag tegen TGG niet te verzaken. Na een redelijk fel begin ontstond snel een wedstrijd met niet al te veel tempo. Volharding maakte te weinig gebruik van het middenveld en te vaak werd de lange bal gehanteerd. In de 15e minuut verdween een schot van ver van TGG gelukkig net naast, en de aanvallers van TGG werden regelmatig teruggefloten voor buitenspel. Na een klein half uur was het Rick Thissen die na een vrije trap van Jip Verstegen over kopte.

Een kleine 10 minuten later ontsnapte Volharding toen TGG uit het niets voor het doel van Job Vullings opdook maar de kans niet wist te benutten. Uit de tegenaanval wist Volharding dan toch op voorsprong te komen, toen Tim Brouwer na goed doorkomen van Nick Joosten de bal voor Kas van den Bosch op een presenteerblaadje aanbood, en de 1-0 op het scorebord wist te brengen. 

Lang mocht Volharding niet genieten van de voorsprong want een kleine 5 minuten later wilde Tom Kessels een bal terugkoppen op Job Vullings, echter de bal verdween via een boog over de keeper : 1-1.

Jeroen Schepens moest zich niet lang daarna laten wisselen in verband met een blessure. Marc van Rens was zijn vervanger.

Kort voor rust was het Rick Thissen die de 2-1 scoorde na een voorzet van Jip Verstegen en met die voorsprong kon Volharding de kleedkamer in.

Volharding wist wat het te doen stond en dus werd er goed aan tweede helft begonnen, wat na 5 minuten ook de 3-1 opleverde, door diezelfde Rick Thissen die goed anticipeerde op een schot van Tim Brouwer. 

Het aantal kansen voor Volharding nam daarna toe, men kreeg meer ruimte, maar kansen van Tim Brouwer (keeper wist de hoek goed te verkleinen) en Kas van den Bosch (paal) werden helaas niet verzilverd.

In de 69e minuut ging scheidsrechter de Wit er bij zitten, en bleek deze geblesseerd te zijn en de wedstrijd niet uit kon fluiten. Er werd druk overlegd door beide teams, en men ging op zoek naar een vervanger, die uiteindelijk werd gevonden in Marc Oudenhoven.  In het restant van de wedstrijd werden nog de nodige kansen gemist door de voorhoede van Volharding, maar omdat TGG de kansen die gecreeerd werden niet wist te benutten kon Oudenhoven zijn debuut in de 2e klasse affluiten met een overwinning voor Volharding.

Gepubliceerd op 08 april 2018

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding