Volharding - SVSSS (0-1) 1-2

Gepubliceerd op 01 december 2019

VIERLINGSBEEK – Volharding heeft vanmiddag een uitgelezen kans laten liggen om een flinke stijging op de ranglijst te maken. Als men thuis had gewonnen van de nummer vier promovendus SVSSS uit Udenhout waren de roodwitten over de bezoekers heen gewipt in de stand. Er werd echter met 1-2 verloren en dat hadden de Vierlingsbekenaren compleet aan zichzelf te wijten. Vooral verdedigend was het vandaag zwaar ondermaats.

Dat had waarschijnlijk voornamelijk te maken met het ontbreken van de geschorste linker centrale verdediger Tom Kessels. Met name Lars van Treek -tot nu toe dit seizoen één van de smaakmakers bij Volharding- leek zijn maatje centraal achterin te missen en leek zichzelf niet te zijn. Ook Kessels’ vervanger Nino Janssen was allerminst in goede doen. Beide spelers maakten ongebruikelijk veel fouten.

In het eerste kwartier was er nog niets aan de hand voor de gastheren. Zo raakte aanvoerder Mark Blenckers uit een vrije trap de paal. In de 17e minuut speelde doelman Roel van Rens Lars van Treek gevaarlijk aan. Van Treek controleerde de bal niet goed, waarna Bram van de Bijgaart de bal afsnoepte van de eerstejaars senior. Van de Bijgaart vond Jim de Laat en die liet Van Rens vervolgens kansloos: 0-1. Volharding was het daarna opeens helemaal kwijt en mocht van geluk spreken dat SVSSS het duel al niet voor de rust besliste. Roel van Rens moest handelend optreden bij een inzet van captain Stefan Dekkers. Sander Mallens kopte rakelings over. Stefan Dekkers schoot op de paal en Stan van de Brand raakte eveneens het aluminium. Weer Stefan Dekkers schoot via een Volhardingbeen over. Ruben van Diederen kopte bij de tweede paal maar net naast uit een hoekschop. Volharding kon daar maar één momentje tegenover zetten. Na een fraaie voorzet van Mark Blenckers mislukte een omhaal van Tim Brouwer echter totaal.

Na de thee deed Volharding het aanvankelijk een stuk beter en had het ook al snel op gelijke hoogte kunnen komen. Eerst ging een afgeweken schot van Vincent Buijssen naast. Daarna werd een inzet van Mark Blenckers tot tweemaal toe geblokt. De aansluitende corner van Blenckers werd door Buijssen over gewerkt. Vincent Buijssen liet vanmiddag weer wat glimpen zijn van waar hij toe in staat is. Voor het eerst dit seizoen was de linkerspits pijnvrij en leek hij weer wat vrijer te spelen. Zo schoot hij in de 52e minuut fraai op goal, maar SVSSS-doelman Bjorn Boer kon redden. De rebound was voor Tim Brouwer, die vervolgens breed legde op Mark Blenckers. De langst dienende speler van Volharding (bezig aan zijn veertiende seizoen in de hoofdmacht, red.) schoot van dichtbij echter voor de tweede keer deze wedstrijd  jammerlijk tegen de paal. Twee minuten later verscheen Stefan Dekkers alleen voor Roel van Rens, maar die redde op prachtige wijze. Even later was Dekkers wel trefzeker. Nino Janssen dekte verkeerd en liet zich vervolgens eenvoudig uitspelen door Dekkers, die daarna vrije doorgang had richting Volharding-doel. De gevaarlijkste man aan de zijde van de bezoekers had daarna geen moeite om Roel van Rens te passeren: 0-2. Binnen twee minuten was Volharding echter alweer terug in de wedstrijd. Vincent Buijssen besloot een solo met een schot van buiten de zestien. De inzet van Buijssen werd nog geraakt door een SVSSS-verdediger waardoor de verbouwereerde Bjorn Boer op slag kansloos werd: 1-2. Volharding had op dat moment nog een half uur voor minimaal een gelijkspel, maar veel kansen wisten de roodwitten zich na de aansluitingstreffer niet meer te scheppen. Een kwartier voor tijd was Nino Janssen nog het dichtst bij een treffer, maar op aangeven van Mark Blenckers kopte de mee gekomen verdediger naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Daarna was het weer de beurt aan Stefan Dekkers, die Roel van Rens tot tweemaal toe tot het uiterste dwong. In de laatste tien minuten bracht Volharding-trainer Johan Vullings met Brent Achten en Tim Martens nog twee A-junioren in het veld, maar ook zij slaagden er niet in om Volharding nog een punt te bezorgen. Vincent Buijssen kwam nog tot een tweetal schotpogingen, maar ook hij trof geen doel. Daardoor stond Volharding voor de vijfde keer dit seizoen in tien competitieduels met lege handen.

Volharding staat na vandaag tiende en heeft slechts drie punten meer dan de tot nog toe zeer teleurstellende hekkensluiter nummer veertien Real Lunet uit Vught. En laat Real Lunet nu net de volgende tegenstander zijn voor Volharding. Komende zondag treffen beide teams elkaar op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek dus voor een echte zespuntenwedstrijd.

Karakteristieken

scheidsrechter: Rachid Hajo (Cuijk)

17e min. 0-1  Jim de Laat

59e min. 0-2  Stefan Dekkers