Volharding sterk met tien man

Gepubliceerd op 09 september 2016

Door Henk Willemssen

OVERLOON | Na een enerverende derby prijkte zaterdagavond de 2-2 eindstand op het scorebord van sportpark De Raay. De trainers Ales Jurcik (SSS'18) en Sjoerd van der Coelen (Volharding) wisten beiden niet goed wat ze van de uitslag moesten vinden. "Gemengde gevoelens", verwoordde Van der Coelen. "Wij hadden hier verdiend te winnen." Bij Jurcik, die opvallend fel en soms emotioneel coachte, suisde de derby nog na door zijn hoofd. "Achteraf kan ik er wel mee leven. Voor het publiek was het een mooie derby. Er gebeurde van alles."

De ouverture in de eerste klasse D kwam onder ideaal voetbalweer en een mooie entourage wat traag op gang. De eerste kans was voor de Overloonse aanvaller Koen Verlinden maar zijn schot miste venijn waardoor sluitpost Job Vullings kon redden. Even later liet Volharding-aanvoerder Jip Verstegen een afstandschot los dat onderweg even werd aangeraakt. Goalie Kevin van den Berg liet de bal los en Mark Blenckers benutte het buitenkansje: 0-1.
 
Daarna had Volharding het beste van het spel. Maar richting het rustsignaal kregen de Overloners weer de overhand. Verlinden en Joosten misten het doel. In de 41e minuut schoot arbiter Verbakel te hulp. Hij zag in de slimme buiteling van Bas Joosten een overtreding van Tom Kessels: geel en een strafschop. Paul Janssen schoot koeltjes raak vanaf elf meter: 1-1. Tom Kessels reageerde verbolgen: "Er was absoluut niets aan de hand. Hij (Joosten, red.) liet zich gewoon vallen. Ik hield mijn handen nog naar achter." Verbakel twijfelde ook even maar wees uiteindelijk toch naar de stip. Na een kwartier in de tweede helft ging de Overloonse libero Wout Janssen op avontuur. Tom Kessels trok de geel-zwarte captain aan zijn shirt. Dat was voldoende voor zijn tweede geel en dus rood. "Die kaart was wel terecht", bekende Kessels. "Ik dacht dat er niemand meer achter me stond en dat hij er anders door was."
Met nog een halfuur op de klok leek SSS'18 de derby te kunnen beslissen. Koen Verlinden schoot voorlangs en de inglijdende Stan Venhuizen kwam net te laat. Aan de overzijde brak Marc van Rens door maar invaller Rick Tissen kon net niet bij de bal.
Gaandeweg bleek dat de geel-zwarten niet goed raad wisten met het overtal. "SSS toonde tegen tien man niet de wil om te winnen", oordeelde Sjoerd van der Coelen. "Een compliment hoe wij met een man minder de controle hielden. En wij hadden wel het lef om aan te vallen."
Twintig minuten voor tijd namen de rood-witten zelfs de leiding. Rick Tissen drong door over links en hij trof de paal. Via het scheenbeen van de ongelukkige SSS-verdediger Cas Rutten verdween de bal in het doel: 1-2. De tijd tikte weg en de Vierlingsbekers leken op weg naar een stunt. De thuisclub claimde tevergeefs een penalty na een overtreding op Koen Verlinden. De bal belandde in de hoek van het strafschopgebied bij Frits Lucassen. En die had iets heel moois in petto. Met een magistrale uithaal verdween de bal onhoudbaar in de verre kruising: 2-2. "Tegen tien man speelden we het inderdaad niet goed uit", zei Ales Jurcik. "Maar gelukkig maakte die prachtige goal van Frits weer alles goed." Van der Coelen had zijn bedenkingen: "Heel jammer dat we de 1-2 net niet over de streep konden trekken."

SSS'18-Volharding 2-2 (1-1).

Doelpunten: 19. Mark Blenckers 0-1; 41. Paul Janssen (strafschop) 1-1; 71. Cas Rutten (eigen doel) 1-2; 87. Frits Lucassen 2-2. Scheidsrechter: Verbakel (Erp). Toeschouwers: 1600. Rode kaart: 61. Tom Kessels (Volharding) na twee keer geel. Gele kaart: Bas Joosten, Roy Franssen, Jesse Rommen (SSS'18), Sam Litjens en Rick Tissen (Volharding).

SSS'18: Van den Berg; Franssen (69. Rommen), Wout Janssen, Venhuizen en Rutten (78. Hendriks); Paul Janssen, Verlinden en Van Bree; Lucassen, Joosten en Pupovac.

Volharding: Vullings; Schepens, Gerrits, Kessels en Van Kempen; Verstegen, Evers en Blenckers; Litjens (60. Tissen), Van Rens en Brouwer (72. Beurskens).

Bron: Peel en Maas - Venray

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding