Volharding staat voor belangrijk weekend

Gepubliceerd op 22 maart 2016

Belangrijke weken voor Volharding (foto: Toon Gerrits)VIERLINGSBEEK | Volharding speelt komende zaterdag de belangrijke inhaalwedstrijd tegen Heeswijk, één van de ploegen die samen met de Vierlingsbekenaren in de race is voor het kampioenschap. Trainer Sjoerd van der Coelen: "Ik verwacht dat er na het weekend nog zeven ploegen overblijven die gaan strijden om de titel."

Door Rein Verweijen

 Dat het spannend is in de tweede klasse H is een understatement. Het gat tussen de nummers één (Volharding) en zeven  (EVVC) is slechts drie punten. Zaterdag staan er vier inhaalduels op het programma, waarna alle clubs in de competitie op een gelijk aantal gespeelde wedstrijden komen te staan. "Gelukkig wordt komend weekend alles rechtgetrokken. De stand zoals die nu is, geeft toch een ietwat vertekend beeld", vertelt Volharding-trainer Van der Coelen. 

De coach en zijn team blijven van wedstrijd tot wedstrijd leven, benadrukt de Limburger. "Ik roep al vanaf het begin van het seizoen dat in deze competitie iedereen van iedereen kan winnen en verliezen. Dat wordt bijna iedere week bevestigd. Achteraf kun je af en toe zeggen dat een wedstrijd wat makkelijker is gegaan dan verwacht, maar je kunt geen enkel duel ingaan met een paar procent minder. Het moet op 100%. Dat maakt deze competitie ook zo mooi."

Fitte groep

Van der Coelen beschikt op zeven wedstrijden van het einde over een bijna geheel fitte groep. In de tweede seizoenshelft is ook aanvoerder Jip Verstegen weer aangesloten. De middenvelder kampte lange tijd met een enkelblessure. Van der Coelen: "Hij is niet voor niets mijn aanvoerder. Hij brengt heel veel rust in het spel, daarnaast zorgt hij ervoor dat iedereen bij de les blijft." Met een fitte en tot op het bot gemotiveerde groep trekt Volharding zaterdag naar Heeswijk. "Die fitheid kan zeker een voordeel zijn op het einde van de competitie."

 

Bron: Kliksport 22-mrt-2016

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding