Volharding – Sportclub Irene (1-1) 1-2

Gepubliceerd op 14 april 2019

VIERLINGSBEEK – Volharding heeft niets geleerd van twee weken geleden. Destijds verloren de roodwitten tegen de toenmalige hekkensluiter Sportclub Irene in Tegelen de uitwedstrijd met 3-2. Vandaag werden de Vierlingsbekenraren thuis opnieuw verslagen door de laagvlieger: 1-2. Vier van de vijf tegengoals in beide wedstrijden kregen de Soetendaalbewoners om de oren uit een corner. Mocht Sportclub Irene zich dit seizoen in de tweede klasse H weten te handhaven, dan zal er wel een ‘gouden’ bos bloemen richting Vierlingsbeek gaan. Zes van de zeventien behaalde Tegelse punten gingen ten koste van Volharding.

Zelf sneed Volharding zich ook nog maar eens duchtig in de vingers. De koppositie in de strijd om de derde periodetitel moest worden afgegeven aan de ploeg in vorm Real Lunet uit Vught. Lunet –dat won op bezoek bij Sparta’18 (1-4, red.)- heeft dertien punten verzameld uit vijf duels, Volharding volgt nu als tweede op drie punten. Het resterende programma in de derde periode lijkt op papier voor Real Lunet (nummer twee in de reguliere stand, red.) een stuk eenvoudiger dan dat van Volharding, waardoor het seizoen voor Volharding uit lijkt te gaan als een nachtkaars. Op de voorlaatste speeldag treffen beide ploegen elkaar nog wel in Vught. De kans lijkt echter groot dat de derde periode dan al beslist zal zijn.

Bij Volharding stond vanmiddag de van ziekte herstelde Job Vullings weer op doel. Topscorer Tim Brouwer -die de hele week ziek was geweest- begon als wissel. Ook de vorige week zwaar geblesseerd geraakte rechtsback Thomas Rijn was er niet bij. Voor hem is het reeds einde seizoen vanwege een afgescheurde achillespees. Rijn werd in de basis vervangen door Nick Joosten.

Volharding kreeg het eerste half uur geen vat op het met twee spitsen acterende Sportclub Irene. De organisatie bij de thuisclub klopte van geen kanten. Al na twaalf minuten namen de bezoekers een voorsprong. Aanvoerder Casper Vermeulen kopte uit een hoekschop raak: 0-1. Spits Sierd Janssen was daarna tot tweemaal toe dicht bij nog een treffer voor de gasten. Eerst redde Job Vullings een inzet van Janssen met zijn voeten. Even later kopte hij geheel vrijstaand over. Volharding creëerde hoegenaamd niets. Een paar halve kansjes via Melvin de Klijn, Tom Kessels en Mark Blenckers, daar bleef het bij. Tot dat Kas van den Bosch na ruim een half uur uit het niets de gelijkmaker binnen werkte. Na goed doorzetten werd een kansloze bal vanwege goed doorzetten van Van den Bosch toch nog een doelpunt: 1-1. Vijf minuten voor rust waren de gasten dicht bij een hernieuwde voorsprong. Jitse Janssen kopte naast en werd daarbij geraakt door Job Vullings. De uitstekend fluitende scheidsrechter Luc Tissingh uit Heerlen zag er geen overtreding in, tot opluchting van Volharding. Even later verwerkte de pas 19-jarige Sportclub Irene-keeper Rik Wilms een vrije trap van Volharding-captain Mark Blenckers tot corner.

Met Tim Brouwer voor Nick Joosten ging Volharding op zoek naar een beter resultaat. Dat leek er al na drie minuten te komen, maar Melvin de Klijn miste een open kopkans na een afgemeten voorzet van Mark Blenckers. Aan de andere kant kopte opnieuw Casper Vermeulen net naast uit één van de vele Irene-corners. In de 56e minuut wederom een onheilstijding aan Vierlingsbeekse kant. Marc van Rens liep een hamstringblessure en na Stan Duijkers en Thomas Rijn, lijkt het nu ook voor hem al einde seizoen. Jasper Lenkens kwam voor Van Rens in het veld. In de 65e minuut trof Jeroen Thijssen namens de bezoekers snoeihard de lat. Tien minuten voor tijd kreeg Sportclub Irene wat het verdiende. Opnieuw uit een corner was het Vermeulen die raak knikte met het hoofd: 1-2. Twee minuten later raakte Volharding via Kas van den Bosch nog de paal. Een vrije trap van Mark Blenckers vloog naast, maar een gelijkspel zat er voor de thuisclub niet meer in.

Het is voor Volharding nu zaak om zich op te richten. Immers Paaszaterdag staat de derby der derby’s op het programma in Overloon tegen SSS’18. Het vertrouwen zal bij Volharding broos zijn na de teleurstellende wedstrijden tegen Sportclub Irene. Bovendien zijn de statistieken in de derby allerminst om over naar huis te schrijven. Sinds 1 september 2012 wisten de roodwitten al niet meer te winnen van de aartsrivaal uit Overloon, dat momenteel ook nog de trotse koploper is in de tweede klasse H. Aan de andere kant blijft voetbal een raar spelletje en de bal is rond om maar eens een cliché te gebruiken. Laat Volharding zich daar dan maar aan vast houden, wetende dat bij verlies het seizoen als totaal verloren kan worden beschouwd. Immers is dan ook de derde periodetitel compleet uit zicht.

Karakteristieken

scheidsrechter: Luc Tissingh (Heerlen)

12e min. 0-1  Casper Vermeulen

33e min. 1-1  Kas van den Bosch