Volharding – Real Lunet (2-3) 4-4

Gepubliceerd op 18 oktober 2015

VIERLINGSBEEK – Ondanks het feit dat Volharding vanmiddag niet wist te winnen, mag men zich na zeven speeldagen alleen koploper noemen. De roodwitten speelden op eigen veld in een waar spektakelstuk met 4-4 gelijk tegen Real Lunet uit Vught. Toch bleek deze remise later voldoende voor de koppositie aangezien de beide medekoplopers tot vandaag -BVV en Helvoirt- beiden verloren. Volharding heeft het winnen van de eerste periodetitel nu in eigen hand. Over twee weken moet daarvoor wel gewonnen bij promovendus Venhorst. Alle ploegen in de tweede klasse H staan overigens bijzonder dicht bij elkaar. Zo staat de komende tegenstander Venhorst op plaats elf in de stand op slechts zes punten van Volharding.

 

Wouter Evers schuift de bal beheerst in het doel en maakt daarmee de tussentijdse 3-3 (Foto: Paul Stiphout).Wouter Evers schuift de bal beheerst in het doel en maakt daarmee de tussentijdse 3-3 (Foto: Paul Stiphout).

De laatste keer dat Volharding zich alleen ranglijstaanvoerder mocht noemen dateert van dik vier jaar geleden. Op 2 oktober 2011 stonden de Vierlingsbekenaren destijds na vijf speeldagen een punt boven Heeswijk. Dat seizoen kon Volharding de eerste periodetitel niet binnen halen en zou men uiteindelijk eindigen op een vierde plek. 

De tegenstander van vanmiddag was het voor Volharding compleet onbekende Real Lunet uit Vught. Deze nog vrij jonge vereniging -opgericht op 13 mei 1969- kwam jarenlang uit op het laagste amateurniveau, maar is in de laatste jaren in een rap tempo richting tweede klasse gegaan. De laatste twee seizoenen vierde Real Lunet kampioenschappen. Tot vandaag liep het eerste seizoen in de tweede klasse überhaupt nog niet al te succesvol. De ploeg van trainer Glenn Simon won pas eenmaal, speelde drie keer gelijk en verloor van BVV en Helvoirt. Dat Real Lunet –een kleine vereniging met slechts 300 leden- nog moet wennen aan de status van tweedeklasser werd het beste geïllustreerd door het feit dat de 65-jarige voorzitter Cornelis Parinussa zelf de vlag ter hand nam om scheidsrechter Ibrahim Diouani uit Cuijk te assisteren.

Op het veld toonde Real Lunet zich alles behalve een kleine vereniging. De ploeg uit Vught bleek een technisch vaardig gezelschap, dat uitstekend combineerde en de spelers vonden elkaar vaak blindelings. Al na vier minuten waren de gasten dicht bij een treffer, maar Renzo Pereira schoot de bal maar net voorlangs. Binnen het kwartier was het echter wel raak. De 35-jarige spelmaker Pieter Schrassert Bert lobte de bal over Volharding-keeper Job Vullings heen na weifelend optreden in de Vierlingsbeekse defensie: 0-1. Binnen twee minuten stond het echter alweer gelijk. Mark Blenckers kapte zich knap vrij tussen een aantal tegenstanders en schoof de bal buiten bereik van Real Lunet-doelman Jesse de Vries in de linkerbenedenhoek: 1-1. Halverwege de voor de neutrale toeschouwer buitengewoon leuke en spectaculaire eerste helft -met twee vol op de aanval spelende teams- strafte wederom Schrassert Bert fouten in de Vierlingsbeekse verdediging genadeloos af door de bal in de rechterkruising te vuren: 1-2. Drie minuten later verzuimde David Zahrgenski de score verder op te voeren. Hij kopte rakelings voorlangs na een strak getrapte corner van opnieuw Schrassert Bert. Na een half uur spelen soleerde Glenn Kusters namens de bezoekers langs een aantal Volharding-spelers en schoot van behoorlijk ver raak over de op het oog te ver voor zijn doel staande Job Vullings: 1-3. De thuisclub toonde veerkracht en nog voor rust zorgde Mark Blenckers met zijn tweede goal van de middag uit een vrije trap voor de aansluitingstreffer: 2-3.

Het tweede bedrijf kwam wat minder snel op gang dan het eerste. Het duurde tot de 66e minuut vooraleer er weer iets gebeurde voor de beide doelen. Het was wel gelijk bingo. Na een bijzonder fraaie assist met buitenkantje rechts van de net ingevallen Jasper Lenkens schoof de mee opgekomen verdediger Wouter Evers met veel overzicht de bal in het doel: 3-3. Drie minuten na de gelijkmaker prikte Jasper Lenkens een voorzet van Kevin Reijnders op de lat. Aan de andere kant toonde Wouter Evers weer een minuut later ook zijn verdedigende kwaliteiten. De inwoner van Vianen haalde een inzet van wie anders dan Schrassert Bert in extremis van de doellijn. Een kwartier voor tijd liet Schrassert Bert zich ook van een mindere kant zien. Hij liet zijn team in de steek door zijn tweede gele kaart te pakken. Dit leek het ideale moment voor Volharding om de winst naar zich toe te trekken. Die zege leek vlak voor tijd echter opeens ver weg. In de 86e minuut veroorzaakte Wouter Evers namelijk een strafschop door Glenn Kusters onderuit te halen. Gino Dix zette de tien van Real Lunet met het benutten van die penalty voor de derde keer op voorsprong: 3-4. Toch vertrokken de gasten uit Vught niet met een overwinning van sportpark Soetendaal. Volharding kreeg daarbij hulp uit onverwachte hoek. In de laatste minuut van de wedstrijd zag arbiter Diouani als één van de weinige aanwezigen op sportpark Soetendaal een handsbal van Real Lunet-aanvoerder Sam van Doremalen, waardoor ook Volharding een elfmeter mocht nemen. Topscorer Pepijn van Geenen wist wel raad met dit buitenkansje en schoot Volharding behalve naast Real Lunet ook naar de koppositie: 4-4. De trainer van de gasten Glenn Simon werd daarna nog weggestuurd door Diouani omdat hij te veel misbaar maakte aan het adres van de leidsman na de makkelijk gegeven strafschop.

Karakteristieken

scheidsrechter: Ibrahim Diouani (Cuijk)

14e min. 0-1  Pieter Schrassert Bert

16e min. 1-1  Mark Blenckers

23e min. 1-2  Pieter Schrassert Bert

30e min. 1-3  Glenn Kusters

37e min. 2-3  Mark Blenckers

66e min. 3-3  Wouter Evers

87e min. 3-4  Gino Dix (pen.)

90e min. 4-4  Pepijn van Geenen (pen.)

toeschouwers: 250

gele kaarten: Sam Litjens, Pepijn van Geenen en Job Vullings (allen Volharding); Pieter Schrassert Bert 2x, Yamani el Aharchaou, Danny Nguyen, Gino Dix, David Zahrgenski en Sam van Doremalen (allen Real Lunet)

rode kaarten: 74. Pieter Schrassert Bert (Real Lunet) 2x geel

90. Glenn Simon (trainer Real Lunet) weggestuurd wegens te heftig commentaar op de leiding

Opstelling Volharding: Job Vullings; Roel Gerrits (56. Rob Branje), Wouter Evers, Bram Jacobs, Guus Cuijpers (87. Luuk Crommentuijn); Joep Beurskens, Pepijn van Geenen, Mark Blenckers; Kevin Reijnders, Tim Brouwer, Sam Litjens (63. Jasper Lenkens)

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding