Volharding – Real Lunet (0-1) 1-3

Gepubliceerd op 07 oktober 2018

VIERLINGSBEEK – Volharding leed vanmiddag haar eerste nederlaag van het seizoen. Op het eigen sportpark Soetendaal gingen de roodwitten in de absolute slotfase onderuit tegen titelkandidaat Real Lunet uit Vught: 1-3. Daarmee zag de equipe van trainer Johan Vullings een alleszins verdiend puntje in extremis uit de handen glippen.

Na twee remises had Johan Vullings zijn team vandaag op een paar plekken gewijzigd. Thomas Rijn begon als rechtsachter ten faveure van Nick Joosten. Aanvaller Kevin Reijnders werd links in de verdediging geposteerd als vervanger van de nog altijd geblesseerde Rik Lucassen. Beide gelegenheidsbacks voldeden prima. In de spits keerde Melvin de Klijn terug in de basis na een drietal weken van afwezigheid. De Klijn fungeert als aanspeelpunt voorin en speelt een cruciale rol in het spel van Volharding. In het eerste kwartier toonde Volhardig teveel ontzag voor het sterke Real Lunet. De Vughtenaren hebben zeer veel voetballend vermogen en met oud-prof Frank van der Struijk (ex Willem II, Vitesse en Dundee United, red.) een lepe verdediger met zeel veer ervaring in de gelederen. Het zeer aanvallend en risicovol spelend Lunet was in de beginfase regelmatig dreigend en dat leidde al in de 14e minuut tot de openingstreffer. De gasten hadden daar overigens wel de hulp van Volharding-keeper Roel van Rens voor nodig. De goalie verkeek zich compleet op een afstandsschot van Lucas Stilmant: 0-1. Real Lunet bleef voor rust de best voetballende ploeg, maar de beste kansen waren voor Volharding.

Marc van Rens verscheen oog-in-oog met Lunet-doelman Jesse de Vries, maar nam teveel tijd voor de afwerking. Kas van den Bosch koos voor de verkeerde optie door in kansrijke positie de bal nog een keer af te kappen in plaats van direct af te drukken. Acht minuten voor rust raakte de uitstekend spelende Bas van den Berk de bal namens de bezoekers niet helemaal goed, waardoor het leder naast vloog. Op slag van rust draaide ook Marc van Rens -net als eerder Kas van den Bosch- de verkeerde kant op in plaats van de directe weg naar het doel te zoeken. Nino Janssen kopte daarna nog over uit een corner van Mark Blenckers.

Al vrij snel in de tweede helft kwam Volharding verdiend langszij. Nadat eerst Tom Kessels nog op keeper De Vries stuitte, kopte Nino Janssen nu wel raak uit een vrije schop van Mark Blenckers: 1-1. De Vierlingsbekenaren speelde een prima tweede helft. Melvin de Klijn hield de bal voorin telkens goed vast, waardoor Volharding steeds beter aan het voetballen kwam. Het was de Klijn zelf die tien minuten voor tijd de beste kans kreeg om te scoren. Hij raakte de buitenkant van de paal na een voorzet van de goed invallende Rick Tissen. De moegestreden De Klijn werd even later vervangen en daarna ging het voor Volharding alsnog helemaal mis. De bal werd voorin niet meer vastgehouden en daar wist Real Lunet wel raad mee. Een minuut voor tijd dompelde Jaouad Chraou Volharding in rouw door een voorzet van Romario Syranamual bij de eerste paal binnen te tikken: 1-2. In de blessuretijd maakte Gino Dix ook nog de geflatteerde 1-3. Daarmee leed Volharding haar eerste nederlaag van het seizoen überhaupt, inclusief alle oefen- en bekerwedstrijden. Toch biedt het getoonde spel van vanmiddag voor Volharding voldoende positieve aanknopingspunten voor het vervolg van de competitie.

Komende zondag mogen de roodwitten in Vianen tegen Vianen Vooruit laten zien of de opgaande lijn qua spel zich gaat doorzetten en de eerste driepunter kan worden bijgeschreven. Bij Vianen Vooruit treffen de Vierlingsbekenaren liefst vier spelers met een Volharding-verleden, t.w. Wouter Evers, Jeroen Schepens, Thomas van der Sanden en Mick Boogaard. Wellicht dat Tim Brouwer deze week de ziekenboeg van Volharding kan verlaten en zondag weer acte de présence kan geven. Dat zou Johan Vullings weer wat meer aanvallende opties geven.

Karakteristieken
scheidsrechter: Ko van der Ven (Mill)
14e min. 0-1  Lucas Stilmant
52e min. 1-1  Nino Janssen
89e min. 1-2  Jaouad Chraou
93e min. 1-3  Gino Dix
toeschouwers: 125
gele kaart: Lucas Stilmant (Real Lunet)
Opstelling Volharding: Roel van Rens; Thomas Rijn, Nino Janssen, Tom Kessels, Kevin Reijnders; Jip Verstegen, Jordy de Klijn, Mark Blenckers; Kas van den Bosch, Melvin de Klijn (83. Stan Duijkers), Marc van Rens (68. Rick Tissen)

Gepubliceerd op 07 oktober 2018

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding