Volharding – Prinses Irene (1-0) 2-1

Gepubliceerd op 29 november 2015

VIERLINGSBEEK – Volharding deed vanmiddag uitstekende zaken. De koploper in de tweede klasse H versloeg Prinses Irene op het eigen sportpark Soetendaal in wederom een vermakelijke wedstrijd verdiend met 2-1 en zag de naaste achtervolgers punten morsen. Bovendien werd het duel van nummer drie Erp afgelast. De roodwitten hebben inmiddels een gaatje van drie punten geslagen naar de nummer twee in de stand Helvoirt. Met nog twee duels te gaan in dit kalenderjaar lijkt Volharding daarmee op weg naar het winterkampioenschap.

Gezien de koppositie is het opmerkelijk dat Volharding vandaag pas de tweede thuisoverwinning van het seizoen boekte. De totaalteller staat na elf duels op eenentwintig punten, waarvan er na vanmiddag acht in eigen huis werden behaald en maar liefst dertien op vreemde bodem (buitenshuis is men nog ongeslagen, red.). Volharding-trainer Sjoerd van der Coelen heeft op dit moment alleen maar luxeproblemen. Keeper Job Vullings is onomstreden. Voorin heeft hij voldoende aanvallers waarmee hij regelmatig rouleert. Vandaag speelde Kevin Reijnders in de spits en bezette Jasper Lenkens en Sam Litjens de flanken. Tim Brouwer begon daardoor op de bank. Op het middenveld draait het lekker met Mark Blenckers, Pepijn  van Geenen en jongeling Joep Beurskens en in die linie heeft Van der Coelen ook aanvoerder Jip Verstegen (momenteel geblesseerd, red.) en Jeroen Schepens (sluit na de winterstop weer aan na een drukke studie, red.). Ook heeft de coach uit Venray nog de luxe dat hij Rob Branje op de bank kan houden. Branje kan als de nood aan de man is zowel achterin als mandekker en voorin als pinchhitter een belangrijke rol spelen, kortom de trainer heeft momenteel weinig te klagen.

Volharding presenteerde zich tegen Prinses Irene als een zelfbewuste koploper. Twee voetballende ploegen zorgden weer voor het nodige entertainment op sportpark Soetendaal, een terugkerend fenomeen tijdens de laatste thuiswedstrijden van de Vierlingsbekenaren. Het eerste kwartier was voor de gasten uit Nistelrode. In de derde minuut haalde Volharding-doelman Job Vullings een vrije trap van Tim van den Brand knap uit de kruising. Vier minuten later speelde de bezoekers een vlijmscherpe uitbraak slecht uit. Daarna nam Volharding de wedstrijd over en speelden de roodwitten bij vlagen als een echte koploper. Ondanks dat Prinses Irene goed druk zette, voetbalde Volharding zich daar steeds prima onderuit. Goed combinerend kwamen de gastheren tot een aantal uitstekende kansen. Een fraaie knal van Pepijn van Geenen na een dik kwartier werd door Irene-goalie Paul Timmers knap tot corner verwerkt. Na twintig minuten verscheen Sam Litjens alleen voor Timmers, maar hij schoot de bal jammerlijk naast. Twee voorzetten van spelmaker Mark Blenckers werden door zijn medespelers niet op waarde geschat. Tien minuten voor rust kopte Kevin Reijnders een afgemeten voorzet van Wouter Evers te zacht in, waardoor Timmers de bal simpel kon pakken. In de 41e minuut raakte Pepijn van Geenen de kruising via een been van een Nistelrodese verdediger. Op slag van rust kwam Volharding alsnog op een dikverdiende voorsprong. Een prachtige dieptepass van Joep Beurskens bereikte Kevin Reijnders, die Timmers omspeelde en vervolgens de bal knap binnen schoof vanuit een moeilijke hoek: 1-0.

De tweede helft bleef leuk, al was het spel wel wat minder dan in het eerste bedrijf. Het ging over en weer. In de 50e minuut pakte Job Vullings een inzet van Teun van Schadewijk klem. In de tegenaanval raakte Pepijn van Geenen wederom het aluminium. Een prachtige knal van een meter of dertig –gedragen door de wind- stuiterde via de onderkant van de lat weer het veld in. Weer vijf minuten later verdween aan de andere kant een inzet van Douwe Herckenrath rakelings voorlangs. Halverwege de tweede helft besloot Tim van der Heijden namens Prinses Irene een mooie aanval in het zijnet. Op een somber sportpark Soetendaal werden twintig minuten voor tijd de lichten ontstoken, zodat het publiek de wedstrijd goed kon blijven volgen. In de 74e minuut werd een inzet van Pepijn van Geenen van de lijn gehaald na wederom een fraaie aanval. Vier minuten later maakte Hein Langens een domme overtreding op Kevin Reijnders binnen de beruchte lijnen. Pepijn van Geenen schoot de strafschop feilloos binnen: 2-0. In de slotfase werd het nog even spannend. Ruim in de extra tijd –de laatste wedstrijden het domein van Volharding- zorgde Martijn van Vught na onoplettendheid in de Volharding-defensie voor de 2-1. Dit tot groot ongenoegen van Job Vullings, die graag voor de tweede keer dit seizoen de nul had willen houden. Vanaf de aftrap had Volharding vervolgens nog de 3-1 moeten maken. Met drie man sterk gingen de roodwitten alleen op invaller-doelman Luc van Vilsteren van Prinses Irene af, maar Kevin Reijnders stuitte op de 17-jarige sluitpost, waar hij wellicht beter had af kunnen leggen op Tim Brouwer. De misser had echter geen gevolgen meer, waardoor Volharding de tweede thuiszege van het seizoen kon bijschrijven en nog altijd de trotse koploper is.

Karakteristieken

scheidsrechter: Christan van Daal (Heeswijk-Dinther)

45e min. 1-0  Kevin Reijnders

78e min. 2-0  Pepijn van Geenen (pen.)

93e min. 2-1  Martijn van Vught

toeschouwers: 175

gele kaarten: Jasper Lenkens en Mark Blenckers (beiden Volharding); Martijn van Vught (Prinses Irene)

Opstelling Volharding: Job Vullings; Roel Gerrits, Wouter Evers, Bram Jacobs, Patrick van Kempen (85. Guus Cuijpers); Joep Beurskens (69. Rob Branje), Pepijn van Geenen, Mark Blenckers; Jasper Lenkens, Kevin Reijnders, Sam Litjens (65. Tim Brouwer) 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding