Volharding piekt op juiste moment

Gepubliceerd op 17 mei 2016

PRINSES IRENE – VOLHARDING 0-4

DOOR SVEN POELS

NISTELRODE

Foto Ed van Alem Zeker, de ontknoping in de eredivisie was er één om de vingers bij af te likken. Maar wat te denken van de tweede klasse H, waar Volharding en Prinses Irene – respectievelijk de nummer een en twee op de ranglijst – op de slotdag uitmaakten wie er met de titel vandoor zou gaan.

Voorafgaand aan het onderlinge duel op sportpark De Schellen in Nistelrode wisten de bezoekers uit Vierlingsbeek één ding zeker: als er niet verloren werd, zou directe promotie een feit zijn.

Nu zit het echter niet in de aard van de ploeg van Sjoerd van der Coelen om op een gelijkspel te spelen. Vanaf de eerste minuut werd er dan ook vol de aanval gezocht, een tactiek die in de vijfde minuut al bijna zijn vruchten afwierp toen de doelman van Prinses Irene in actie moest komen op een diagonaal schot vanuit de aanvalslinie. Na een halfuur eenrichtingsverkeer was het wel raak, toen Tim Brouwer de assist van ploeggenoot Jeroen Schepens tot een assist omtoverde: 0-1.

Begin tweede helft een kantelpunt in de wedstrijd. In plaats van dat de thuisploeg scoorde (Douwe Herckenrath raakte van dichtbij slechts de lat) liet Mark Blenckers zien hoe je het netje beroert door de bal stijf de kruising in te jagen: 0-2. Daarmee was de pot wel gespeeld en de winst uitgekeerd, wat al helemaal het geval was toen Pepijn van Geenen vanaf elf meter onder de grabbelende keeper door schoot: 0-3. De laatste goal, een lobje van Brouwer een kwartier voor tijd, was leuk voor de statistieken: 0-4.

De naar hoofdklasser Gemert vertrekkende voorstopper Bram Jacobs kreeg nog een publiekswissel alvorens de scheidsrechter affloot en daarna kon het feest pas écht beginnen.

Voorzien van rode kampioensshirtjes en -petjes werd het succesteam luid toegezongen door de honderden meegereisde fans.

Brouwer, maker van twee doelpunten, kon zijn geluk niet op: „Deze overwinning was zó belangrijk.

We gingen niet voor een gelijkspel en dat hebben we vanaf de eerste minuut laten zien. De uitslag is iets geflatteerd, maar ik denk dat we verdiend gewonnen hebben.” Datzelfde geldt volgens hem voor de titel: „Het was dit seizoen vaak stuivertje wisselen, maar we hadden veel vertrouwen in een goede afloop en hebben nu op het juiste moment gepiekt.’’

31. Tim Brouwer 0-1, 55. Mark Blenckers 0-2, 65. Pepijn van Geenen 0-3 (strafschop), 74. Tim Brouwer 0-4. Scheidsrechter: Van den Boorn (Maastricht).

Toeschouwers: 1500. Gele kaarten: Patrick van Kempen, Jip Verstegen en Mark Blenckers (allen Volharding).

Bron: Dagblad de Limburger / Limburgs Dagblad dinsdag 17 mei 2016

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding