Volharding – ODC (4-0) 6-1

Gepubliceerd op 14 februari 2016

VIERLINGSBEEK – Volharding heeft vanmiddag op zeer overtuigende wijze de koppositie in de tweede klasse H heroverd op Helvoirt. Zelf trakteerden de roodwitten uit Vierlingsbeek ODC uit Boxtel -de nummer vijf in de stand- op een half dozijn treffers (6-1, de hoogste overwinning van het seizoen, red.) en Helvoirt ging -pas voor de tweede keer dit seizoen- onderuit op bezoek bij EVVC in Vinkel (3-2). Daardoor staat de equipe van trainer Sjoerd van der Coelen nu twee punten voor op Helvoirt en vier op nummer drie Erp, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.Tim Brouwer, de maker van de 1-0, zoekt twee tegenstanders van het Boxtelse ODC op (Foto: Toon Gerrits)Tim Brouwer, de maker van de 1-0, zoekt twee tegenstanders van het Boxtelse ODC op (Foto: Toon Gerrits)

Sjoerd van der Coelen heeft als trainer momenteel luxeproblemen. Iedereen is fit en ook schorsingen zijn er niet. Dat betekent dat de coach keuzes te over heeft en er zelfs een drietal spelers met het tweede elftal aan de bak moest. De coach uit Venray zette zijn team vandaag tactisch prima neer en dat pakte ook nog eens geweldig uit. Op basis van de uitwedstrijd begon Volharding met dezelfde ploeg als destijds in Boxtel (op 27 september j.l. wonnen de Bekenaren met 0-3 in Boxtel, red.) in de tweede helft. Rob Branje kwam toen na de rust in het veld als centrale verdediger, waardoor Wouter Evers doorschoof naar het middenveld. Nu begonnen de roodwitten zo direct vanaf de aftrap. Dat betekende dat Joep Beurskens en zelfs aanvoerder Jip Verstegen plaats moesten nemen op de reservebank.

 Organisatorisch stond het uitmuntend vanaf het eerste fluitsignaal. Het hielp daarbij dat men al binnen twee minuten op voorsprong kwam. Tim Brouwer joeg de bal tegen het net, nadat Bram Jacobs de bal eerst met de hand had beroerd, dat wel: 1-0. Na ruim een kwartier spelen verdubbelde Kevin Reijnders de score na een afgemeten voorzet van rechtsback Roel Gerrits: 2-0. De defensie van de gasten maakte de hele tijd een bijzonder onzekere indruk. Na een dik half uur trapte Tim Brouwer een afvallende bal rakelings naast. Nog voor rust zat Volharding echter op rozen. In de 38e minuut mikte Kevin Reijnders een vrije trap via de ODC-muur raak: 3-0. Een minuut later was Reijnders de aangever bij de 4-0 van Pepijn van Geenen. De laatste vijf minuten van de eerste helft verslapte Volharding iets, waardoor de bezoekers zowaar twee kansen kregen. Eerst kopte Aard van Brunschot op de paal en even later redde Volharding-goalie Job Vullings bekwaam toen diezelfde Van Brunschot alleen op hem afkwam.

 In het tweede bedrijf geloofde Volharding het aanvankelijk wel en liet in het eerste kwartier de gasten het initiatief. Dat had na een uur tot een strafschop moeten leiden toen Vullings de doorgebroken Ido Pijnenburg onderuit haalde. De 72-jarige (!) scheidsrechter Nico Slavenburg uit Lomm vond het echter niets en liet de overtreding tot onbegrip van ODC onbestraft. Twee minuten later volgde aan de andere kant het hoogtepunt van de wedstrijd. Wouter Evers zag aan de zijlijn bijna ter hoogte van de middenlijn dat ODC-keeper Coen Hermans te ver voor zijn doel stond en trapte de bal van die grote afstand met heel veel gevoel in het doel: 5-0. Een absolute wereldgoal. Volharding genoot iets te lang van dit hoogstandje, want vanaf de aftrap zorgde Ido Pijnenburg namens de gasten voor de eretreffer: 5-1. Een kwartier voor tijd bepaalde Pepijn van Geenen de eindstand op 6-1 op aangeven van de onzelfzuchtige invaller Sam Litjens. Het was Van Geenen’s tiende treffer van deze voetbaljaargang, evenveel als vorig jaar gedurende het hele seizoen. Na afloop bleek de hoogste overwinning van het seizoen ook nog eens goed voor de herovering van de koppositie, omdat Helvoirt onverwacht klop kreeg op bezoek bij middenmoter EVVC in Vinkel. Al met al een topzondag voor de Vierlingsbeekse ploeg!

Karakteristieken

scheidsrechter: Nico Slavenburg (Lomm)

10e min. 1-0  Tim Brouwer

17e min. 2-0  Kevin Reijnders

38e min. 3-0  Kevin Reijnders

39e min. 4-0  Pepijn van Geenen

62e min. 5-0  Wouter Evers

63e min. 5-1  Ido Pijnenburg

76e min. 6-1  Pepijn van Geenen

toeschouwers: 225

gele kaarten: Jip Verstegen (Volharding); Bas van de Pasch (ODC)

Opstelling Volharding: Job Vullings; Roel Gerrits, Rob Branje, Bram Jacobs, Patrick van Kempen; Wouter Evers, Pepijn van Geenen (81. Joep Beurskens), Mark Blenckers; Stan Hesen (61. Jip Verstegen), Tim Brouwer (71. Sam Litjens), Kevin Reijnders

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding