Volharding – Mierlo Hout (0-1) 1-2

Gepubliceerd op 06 maart 2016

Roodwitten verliezen na bijna een half jaar weer eens en raken koppositie kwijt

VIERLINGSBEEK – Volharding is na drie weken weer koploper af. Door een even opvallende als terechte 1-2 nederlaag in eigen huis tegen het laag geklasseerde Mierlo Hout zakten de roodwitten naar plek drie in de stand. Het team van trainer Sjoerd van der Coelen heeft nog wel steeds de minste verliespunten van alle ploegen in de razend spannende tweede klasse H, waar het hele linker rijtje nog kampioen kan worden.Joep Beurskens (12) kopt de gelijkmaker binnen tegen Mierlo Hout  (Foto: Toon Gerrits)Joep Beurskens (12) kopt de gelijkmaker binnen tegen Mierlo Hout (Foto: Toon Gerrits)

De kaarten leken vooraf duidelijk in het voordeel van de Vierlingsbekenaren, maar de meest productieve ploeg van de tweede klasse H moest zijn meerdere erkennen in de minst scorende ploeg. Het was voor Volharding pas de eerste verliespartij in bijna een half jaar (op 20 september 2015 won Heeswijk in Vierlingsbeek met 1-5, red.) en voor Mierlo Hout betekende het de eerste zege sinds 15 november j.l. (2-3 uit bij BVV, red.).

Volharding was vanmiddag om half drie nog niet bij de les. Tegenstander Mierlo Hout was wel wakker. De Vierlingsbekenaren werden door de gasten op hun eigen sterkte afgetroefd. Zelf begonnen de roodwitten slap en vanaf minuut één zette Mierlo Hout volop druk. Daardoor kwam Volharding niet aan voetballen toe. Het hielp daarbij niet, dat centrale verdediger Wouter Evers al na zes minuten de bal fout inspeelde, waardoor Mohamed Elmaach de gasten al heel vroeg op voorsprong kon schieten: 0-1. In de 13e minuut viel er namens de bezoekers een misser te noteren van Nicky Sleegers en werd de rebound door wederom Elmaach maar net naast gewerkt. Halverwege de eerste helft werd een inzet van Sleegers ternauwernood geblokt door Wouter Evers. De aansluitende corner werd door Mark Blenckers van de lijn gehaald. Volharding-trainer Van der Coelen was overduidelijk ontevreden met het optreden van zijn ploeg en liet als signaal al na vijfentwintig minuten twee spelers warm lopen, zonder ze overigens nog voor rust in te brengen. Na een dik half uur verzuimde weer Sleegers om de de score voor de gasten te verdubbelen. Alleen voor Volharding-goalie Job Vullings schoot hij met buitenkant rechts te zwak in, waardoor Vullings kon redden. Pas in de 37e(!) minuut slaagde Volharding erin om ook een keer gevaarlijk te worden. Topscorer Pepijn van Geenen zag zijn inzet net naast de voor hem verkeerde kant van de paal verdwijnen. Even later kwam Mark Blenckers net verkeerd uit met zijn stappen na doorkoppen van Tim Brouwer. Op slag van rust kreeg de zeer goed spelende Richard Rooijakkers de bal bij toeval voor zijn voeten, maar zijn schot werd door Job Vullings knap tot hoekschop verwerkt.

 Direct na de hervatting had opnieuw Sleegers de beslissing op zijn schoen, maar de aanvaller verprutste een open kans alleen voor Vullings. Daarna trok Volharding het initiatief eindelijk naar zich toe. In de 54e minuut schoot Pepijn van Geenen uit de draai iets te zacht in, waardoor de uitstekende Mierlo Hout-keeper Twan van den Luitgaarden (19 jaar pas) nog niet een doelpunt kon voorkomen. Gelegenheidslinksback Jeroen Schepens (Patrick van Kempen ontbrak vanwege een achillespeesblessure, red.) schoot even later via een Mierlo Hout-verdediger steehard tegen de lat. Mark Blenckers schoot daarna rakelings naast, nadat Tim Brouwer de bal knap met de borst voor hem klaar had gelegd. In de 63e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Een corner van Mark Blenckers werd door invaller Joep Beurskens bij de tweede paal prima binnen geknikt: 1-1. Mierlo Hout leek nu rijp voor de slacht. Het druk zetten had blijkbaar zoveel kracht gekost, dat trainer Cees Eekels binnen vijf minuten drie wissels moest plegen. Het liep echter anders. Juist op het moment dat Tim Brouwer langs de zijlijn werd behandel voor een bloedneus sloegen de bezoekers keihard toe. Jasper de Haan nam een afvallende bal op de slof en zette Mierlo Hout voor de tweede keer op voorsprong: 1-2. Volharding kwam die mokerslag niet meer te boven, ondanks het feit dat verdediger Rob Branje maar weer eens mee als extra aanvaller mee naar voren werd gestuurd. Die al vaker beproefde methode leverde deze keer geen resultaat op. Alleen Mark Blenckers had nog een goeie vrije trap in petto, maar Van den Luitgaarden redde maar weer eens en zorgde ervoor dat Mierlo Hout verdiend met drie allerminst verwachte punten huiswaarts kon keren.

Karakteristieken

scheidsrechter: Mark van Kuijen (Aarle-Rixtel)

  6e min. 0-1  Mohamed Elmaach

63e min. 1-1  Joep Beurskens

75e min. 1-2  Jasper de Haan

toeschouwers: 275

gele kaarten: Pepijn van Geenen (Volharding); Nicky Sleegers en Richard Rooijakkers (beiden Mierlo Hout)

Opstelling Volharding: Job Vullings; Roel Gerrits (63. Rob Branje), Wouter Evers, Bram Jacobs, Jeroen Schepens; Jip Verstegen, Pepijn van Geenen, Mark Blenckers; Stan Hesen (56. Joep Beurskens), Tim Brouwer (82. Rob van Bussel), Kevin Reijnders

Niet gespeeld: Tim van Doorn

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding