Volharding – Meerssen (1-1) 1-2

Gepubliceerd op 12 maart 2017

Volharding verloor zondag onverdiend van Meerssen. Ondanks het prima spel werd er helaas aan het kortste eind getrokken tegen de Limburgse koploper.

De wedstrijd stond in het teken van zaken die voetbal even van ondergeschikt belang maken. Afgelopen zaterdag overleed de vader van basisspeler Jeroen Schepens, wat bij het team van trainer Sjoerd van der Coelen erg hard aankwam.

Na een minuut stilte moest er dan toch gevoetbald gaan worden, en dat ook nog tegen Meerssen, waar Volharding eerder tegen een behoorlijke zeperd opliep (6-1).

Aanvankelijk lijkt het er op dat Meerssen weer de bovenliggende partij is, en dat leidt zeker in de eerste 20 minuten tot een aantal kansen. Volharding laat zich echter niet onbetuigd, en neemt na een klein half uur de leiding via Mark Blenckers.

Lang kan Volharding niet genieten van deze voorsprong, want binnen drie minuten is de stand weer gelijk. Volharding toont echter net als in de tweede helft tegen Schaesberg karakter en laat zien prima mee te kunnen met de koploper.

Na de rust gaat de wedstrijd gelijk op, en is er weinig te merken van het verschil in de stand in deze klasse tussen beide ploegen. Des te zuurder is het als Meerssen in de 74e minuut op voorsprong komt, waarbij grensrechter Rob de Jong aangaf dat er een buitenspelsituatie aan vooraf ging, maar dit werd door de scheidsrechter genegeerd.

Volharding blijft aanvallen, en komt een aantal keren dichtbij de gelijkmaker, ondere andere via een vrije trap van Mark Blenckers die de lat raakt maar helaas niet achter de doellijn verdwijnt, en tegen het einde van de wedstrijd nog een bal van de lijn wordt gewerkt door een speler van Meerssen.

Geen punten dus zondag voor Volharding, maar het vertoonde spel biedt zeker hoop voor de komende weken waar veel wedstrijden tegen directe concurrenten in de onderste regionen op het programma staan.

Gepubliceerd op 12 maart 2017

• @rkvvvolharding Voor Volharding 1, zoeken we een tegenstander voor 14e, 16e of 18e januari in Vierlingsbeek op kunstgras.
  • @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: De Klijn zorgt voor stunt Volharding tegen ZSV https://t.co/tM4UZlGjyt
  • @rkvvvolharding Volharding wint met 1-0 van @ZSVZeilberg !
  • @rkvvvolharding RT @ZSVZeilberg: 71' Een ZSV aanval wordt onderbroken door een niet bestrafte overtreding op Thijs Meulendijks en uit de tegenstoot scoort…