Volharding - Margriet (2-2) 2-2

Gepubliceerd op 18 februari 2018

VIERLINGSBEEK - Volharding heeft vanmiddag het eerste puntje van 2018 binnen gehaald. Thuis tegen Margriet maakten de roodwitten een 0-2 achterstand nog voor de rust goed: 2-2.

Goed was het vandaag weer allerminst wat de Vierlingsbekenaren lieten zien. Zonder de vakantie vierende Wouter Evers en Jeroen Schepens keek de equipe van trainer Sjoerd van der Coelen net als de afgelopen twee duels alweer snel tegen een achterstand aan. Het zelfvertrouwen is momenteel zeer broos bij Volharding. Al na twaalf minuten zette de 17-jarige Kay van den Haterd Margriet op voorsprong door een corner bij de eerste paal binnen te schieten: 0-1. Vier minuten later omzeilde aanvoerder Joey Schuurmans de buitenspelval en hij tekende voor 0-2. Tm Brouwer zette de boel vervolgens op de verkeerde manier op scherp met een frustratie-gele kaart, want een nieuw debacle lag -net als twee weken terug tegen SSS'18- weer op de loer. In de 22e minuut kwam Volharding -nota bene door toedoen van Margriet- uit het niets terug in de wedstrijd. De Osse keeper Dennis van Ballegooy speelde Lars van de Kamp slecht in en die verspeelde de bal aan Joep Beurskens. Van de Kamp hield Beurskens vervolgens vast en ontnam de middenvelder daarmee een scoringskans binnen de zestien meter. Scheidsrechter Chris-Stan van Daal uit Heeswijk-Dinther kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen en Van de Kamp met rood naar de kant sturen. Beurskens zelf benutte de strafschop: 1-2. In de 42e minuut nam Van den Haterd opnieuw het Volharding-doel onder vuur, maar Volharding-goalie Job Vullings was op zijn hoede. Op slag van rust kwam Volharding langszij. Een indraaiende vrije trap van Patrick van Kempen werd door de toch niet al te grote Rick Tissen fraai binnen gekopt: 2-2.

 

Het lag in de lijn der verwachting dat Volharding de tien van Margriet in de tweede helft kapot zou proberen te spelen. De Bekenaren stelden echter behoorlijk teleur. De bal werd achterin aardig rond gespeeld, maar kansen werden er niet echt veel gecreëerd. Bovendien lag het gehanteerde tempo veel te laag om Margriet echt te verontrusten. Tim Brouwer schoot keihard naast, Joep Beurskens raakte de bovenkant van de deklat. De beste kans was voor de gasten. Invaller Rick van Rodijnen kon na een verre dieptepass van de uitstekende centrale verdediger Teun van Grunsven (pas 18 jaar, red.) alleen op Job Vullings afgaan. Van Rodijnen omspeelde Vullings en leek de bal binnen te kunnen schuiven, maar hij rekende buiten Tom Kessels die ternauwernood kon ingrijpen en voorkomen dat het 2-3 werd. In de laatste tien minuten zette Volharding nog een keer aan. Marc van Rens strafte een ketser van Van Ballegooy niet af en Tim Brouwer schoot de bal in het zijnet. Dé kans op de overwinning  was echter voor invaller Kas van den Bosch. Met een mooie dieptepass zette Nino Janssen Van den Bosch alleen voor Van Ballegooy, maar de middenvelder schoot met zijn linkerbeen de bal tegen zijn eigen rechterbeen terwijl hij het leder voor het inschieten had. Verdiend zou een zege ook niet echt zijn geweest voor de elf Vierlingsbekenaren tegen de overgebleven tien Ossenaren. Eindstand 2-2.

Karakteristieken

scheidsrechter: Chris-Stan van Daal (Heeswijk-Dinther)

12e min. 0-1   Kay van den Haterd

16e min. 0-2   Joey Schuurmans

22e min. 1-2   Joep Beurskens (pen.)

45e min. 2-2  Rick Tissen

toeschouwers: 150

gele kaarten: Tim Brouwer en Nino Janssen (beiden Volharding); Joey Schuurmans en Rick van Rodijnen (beiden Margriet)

rode kaart: 22. Lars van de Kamp (Margriet) vanwege het ontnemen van een scoringskans

Opstelling Volharding: Job Vullings; Nino Janssen, Roel Gerrits, Tom Kessels, Patrick van Kempen (75. Kas van den Bosch); Jip Verstegen, Joep Beurskens, Mark Blenckers; Rick Tissen (83. Kevin Reijnders), Stan Duijkers (61. Marc van Rens), Tim Brouwer

Gepubliceerd op 18 februari 2018

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding