Volharding kampioen!

Gepubliceerd op 19 mei 2016

Pr. Irene-Volharding 0-4 (0-1).

Doelpunten: 33. Tim Brouwer 0-1; 47. Mark Blenckers 0-2; 67. Pepijn van Geenen (strafschop) 0-3; 74. Tim Brouwer 0-4. Scheidsrechter: Van der Boorn (Maastricht). Toeschouwers: 1500.

Volharding: Vullings; Gerrits, Branje, Jacobs en Van Kempen; Evers, Van Geenen (74. Beurskens) en Verstegen; Schepens (60. Litjens), Blenckers en Brouwer (77. Lenkens).

Door Henk Willemssen

NISTELRODE | Volharding heeft het kampioenschap binnen in de tweede klasse H.

Op pinkstermaandag in een rechtstreeks titelduel met de enig overgebleven concurrent Prinses Irene toonden de Vierlingsbekers zich de ware kampioen. Voor ruim 1500 toeschouwers won de ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen overtuigend met 0-4. Het was een rood-witte invasie op sportpark De Schellen. Zes propvolle bussen vertrokken maandag vol goede moed uit Vierlingsbeek voor het allesbeslissende duel. Naast de 350 bussupporters waren ook veel Volharding-aanhangers met eigen vervoer naar Nistelrode afgereisd. De spanning was voelbaar op het sfeervolle sportpark waar de vele toeschouwers voor een prachtige ambiance zorgden. Trainer Sjoerd van der Coelen hield zijn winnende elftal van de laatste weken intact. Volharding had aan een gelijkspel genoeg voor de titel. Terwijl Prinses Irene moest winnen.

De Vierlingsbekers kwamen het beste uit de startblokken. Na de openingsfase kwam de thuisploeg steeds meer opzetten. Maar de spanning speelde de 22 voetballers duidelijk parten. Enige uitzondering was Volharding-aanvaller Tim Brouwer. Hij leek geen last van de zenuwen te hebben en speelde onbevangen. Het was dan ook Tim Brouwer die na 33 minuten de ban brak. Uit een voorzet vanaf rechts van Jeroen Schepens schoot de aanvaller bij de tweede paal de zo belangrijke 0-1 binnen. Prinses Irene moest nu immers twee scoren en dat is welhaast een onmogelijke opgave tegen de oersterke rood-witte defensie. Het meest benauwde moment voor Volharding speelde zich vlak na rust af. De ingevallen Douwe Herckenrath trof via het lichaam van centrumverdediger Rob Branje de lat. Hier ontsnapten de Vierlingsbekers aan de 1-1 gelijkmaker. Even later sloegen de rood-witten toe. Jeroen Schepens veroverde de bal en tikte door naar Mark Blenckers die alleen op het doel afging. Blenckers toonde zich koelbloedig en zette zijn ploeg in een riante zetel: 0-2. Prinses Irene probeerde met de moed der wanhoop het kampioensduel nog een andere wending te geven. Maar de aanvallen van de thuisploeg misten overtuiging terwijl er steeds meer ruimte ontstond voor tegenstoten. Halverwege de tweede helft kon de rood-witte aanhang weer juichen. Mark Blenckers werd neergelegd binnen de zestien: strafschop. Ook in zijn afscheidswedstrijd schoot Pepijn van Geenen, die naar SV TOP vertrekt, raak vanaf elf meter: 0-3. Tim Brouwer speelde de wedstrijd van zijn leven en hij zorgde een kwartier voor tijd voor het slotakkoord. Brouwer gaf met de 0-4 nog meer glans aan het aanstaande titelfeest dat buiten de lijnen al volop was ingezet. Vlak daarna kreeg Brouwer zijn verdiende publiekswissel, zoals ook Pepijn van Geenen naar de kant werd gehaald. Omdat Van der Coelen al drie keer had gewisseld, kon Bram Jacobs – hij vertrekt naar hoofdklasser Gemert – geen echte publiekswissel meer krijgen. Met de riante 0-4 voorsprong haalde Van der Coelen zijn lange centrumverdediger een paar minuten voor tijd naar de dug-out. Daardoor eindigden de Vierlingsbekers het duel met tien man.

Volharding vierde vorig jaar het eeuwfeest. In de eerste honderd jaar werden tien kampioenschappen gevierd. De huidige titel is alweer de elfde hoofdprijs. Na een stroef begin kwam Volharding half oktober voor het eerst aan kop. Drie keer werden de rood-witten van de troon gestoten. Telkens vocht het onverzettelijke Volharding terug. Door de 0-4 op Sparta'25 op 24 april veroverden de VIerlingsbekers voor de vierde keer de koppositie om hem niet meer af te staan.

Bron: Peel en Maas donderdag 19 mei 2016

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding