Volharding jo9-1 VS Venray jo9-1 (4:4)

Gepubliceerd op 27 oktober 2018

Vandaag stond op het wedstrijdaffiche de derby tegen het sterke Venray jo9-1. De ploeg uit Venray had alleen tegen Venlosche Boys 3 punten laten liggen. Volharding tot nu toe nog de volle buit binnen gehaald in al z'n wedstrijden.

Vooraf werd gevreesd voor de ploeg uit Limburg. De uitslagen in de beker en competitie logen er niet om. Al snel werd duidelijk dat het een heel zware klus ging worden.

Het goed combinerende Venray kwam vaak in scoringspositie in de beginfase van de match. Het was vooral tegenhouden aan Volharding zijde.

Venray dat wat vaker de duels won en een stuk fysieker was dan de nog jonge ploeg van Volharding kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. De bal werd niet goed weggewerkt en binnen 5 minuten was het wederom tegen een achterstand aankijken. Een speler van Venray kopte de bal achter Valencio.

Maar als zo vaak al dit seizoen knokte Volharding zich terug in de wedstrijd. Max schoot de bal vanaf de rechterkant van het veld snoeihard diagonaal binnen in de verre hoek. 1:1.

Time Out 1:

Het spel golfde aardig op en neer en beide ploegen raakte paal en lat. Eerst Levi met een vrije trap op de lat en later schoot Joah een bal hard op de paal. Venray was de voetballende ploeg en de bovenliggende partij, waar Volharding vaak de lange bal hanteerde.

Keeper Valencio aan de andere kant had ook wat geluk met het houtwerk, want ook Venray was een paar keer dicht bij een goal. Maar ook daar stonden paal en lat een doelpunt in de weg.

Ruststand 1:1.

Na de rust kreeg Volharding opnieuw een vrije trap op het middenveld. Levi ging achter de bal staan en schoot op doel. De keeper leek wat gehinderd door de zon en miste de bal volledig. 2:1 voorsprong voor Volharding. Ietwat tegen de verhouding in, maar de mannen waren door het dolle heen.

Venray ging wat meer de aanval opzoeken, wat slap verdedigen soms aan Vierlingsbeekse kant zorgde er voor dat Venray wat terug kon doen. Via een snelle counter werd het 2:2. De wedstrijd kon op dit moment alle kanten op en het spelbeeld bleef redelijk hetzelfde. Venray voetbalde wat meer, Volharding hield tegen en speelde nog steeds veel de lange bal omdat Venray de verdediging van de roodwitten meteen vast zette.

Het waren de Venrayse mannen die de voorsprong in de wedstrijd opnieuw naar zich toe trokken. Opnieuw onrust in de volharding defensie door het sterk doorzetten van de Venrayenaren. Valencio kon niet voorkomen dat de 3-2 werd binnengetikt.

Stef had tot 2x toe de gelijkmaker op de schoen, maar kon net niet goed genoeg binnenschieten. De bal werd tot corner verwerkt door een speler van Venray.

Time out 2

Aanvoerder Rowan kreeg de opdracht om wat feller de duels in te gaan, Tim stoomde steeds tussen alle Venray spelers door en Jaydey had z'n handen vol aan de reus aan Venray kant. Lars kon weer verder na een tik op zijn knie in de eerste helft te hebben opgelopen.

Bal aan de zijkant, Max achter de bal. Indribbelen en op de goal rammen!  Boem, weer in de verre hoek en de 3:3 was een feit.

Nu opletten en vasthouden. Blijven focussen en niet verslappen. Met man en macht werd er geknokt voor een goed resultaat. Misschien was vandaag wel een gelijkspel het maximaal haalbare?

Nog steeds in de wedstrijd, maar ook nog steeds een sterker Venray!

Helaas kon niet voorkomen worden dat Venray wederom op voorsprong kwam. Aan de rechterkant van het veld lieten we ons even 2x piepelen. De bal werd voorgegeven en kwam voor de voeten van de spits die vrij kon intikken. 3-4.

Nog maar even op de klok en alles of niks. Wederom een bal aan de rechterkant van het veld. Opnieuw Max achter de bal. En ja, daar heeft de jonge aanvaller van Volharding een patent op.

Nog voordat de Venray coach kon roepen om hem niet te laten schieten lag de bal al achter de doelman van Venray.

4:4 en einde wedstrijd!

Een beetje "lucky", maar dat hebben zelfs PSV en Ajax wel eens, dus de jongens waren blij met het resultaat! Hard gewerkt tegen een betere tegenstander vandaag. Nog steeds ongeslagen en koploper in de hoofdklasse.

Wir sind Herbstmeister!

Volgende week wederom thuis tegen de ploeg uit Tegelen. Sportclub Irene komt op bezoek in Vierlingsbeek.

Aanvang 10:00 uur op sportpark Soetendaal.