Volharding jo9-1 VS Venlosche Boys Jo9-1 (6-5)

Gepubliceerd op 06 oktober 2018

Als je er 1 meer scoort dan de tegenstander, dan win je.... (Johan Cruijff)

Volharding jo9-1, na 2 wedstrijden spelen alleen aan kop! 

De 3e match was vandaag tegen de Venlosche Boys. 

Het fluitje van scheidsrechter Rens klonk om klokslag 10:00 uur voor de eerste maal.

De aftrap was genomen en de wedstrijd was begonnen. 

Pechvogel Stef zou aan de wedstrijd beginnen, maar met de peptalk en het strijdritueel voor de wedstrijd ging er per ongeluk iemand op zijn vinger staan waardoor er net voor de wedstrijd een omzetting gedaan moest worden. Levi ging het veld in. Stef bleef samen met Joah en Lars langs de kant.

Al snel werd duidelijk dat de 3 punten vandaag niet voor het oprapen lagen. Venlosche Boys liet van meet af aan zien de huid duur te willen verkopen.

Na een furieuze start kwam Venlosche Boys al snel in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Volharding wederom op achterstand vroeg in de wedstrijd. Niks aan de hand, dat zijn we inmiddels wel gewend.

Volharding jo9-1 probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken, maar liep telkens tegen de fysieke jongens van de Boys op. Wat behendige spelers aan Venlose kant maakte het de verdediging, bestaande uit Tim en Jaydey, erg lastig. Keeper Valencio onderscheidde zich met een paar klasse reddingen.

Het was Max die zijn eerste duit in het zakje deed! Met een fraaie uithaal verschalkte hij voor het eerst de keeper van de tegenstander. 1-1. Volharding leek de rug te rechten.Maar niks was minder waar. Venlo stormde binnen 10 minuten over onze mannen heen als een op hol geslagen stoomwals en kwam door 3 doelpunten op een comfortabele 4-1 voorsprong. Tijd voor de eerste time out!

Even wat feller dan normaal werd iedereen erop gewezen door de volharding coach dat dit niet langer zo door kon gaan. We spelen thuis in een uitverkocht Soetendaal, hier valt niks te halen!

Na wat tactische omzettingen gingen we beginnen aan het 2e kwart 

Al snel kwamen onze jongens op stoom. Via een klutsbal viel de bal voor de voeten van hardhitter Max. Die twijfelde geen moment en met zijn 2e van de ochtend schoot Max verwoestend de 2-4 tegen de touwen. Nog geen minuut daarna schoot de hardwerkende Joah de 3-4 binnen, de aansluiting was gevonden. Net voor rust kon Stef net niet bij de bal om de gelijkmaker te laten noteren.

Rust...

Geen thee, maar lovende woorden deze keer tijdens de 2e rustperiode. Allemaal de neuzen dezelfde kant op en door, gaan met die banaan!

Wederom wat wisselingen in het team. Rowan werd een linie naar achteren gehaald vanwege het fysieke Venlosche Boys. Lars kon op het middenveld gaan spelen om wat vaker van zijn schotkracht gebruik te kunnen maken. Dit pakte prima uit. Rowan hield de tent achterin met Jaydey knap dicht en ook Valencio liet met een paar uitstekende reddingen zien dat hij de beste keeper is op dit niveau.

Het was Lars die de gelijkmaker binnen schoot. Precies in het hoekje en onhoudbaar voor de keeper. Het geloof was weer terug! 4:4.

Jaydey werd hard tegen de grond gewerkt. Tim kwam weer binnen de lijnen en ging met Rowan de strijd aan tegen de aanvallers van de Boys. Achterin werd goed gewerkt en op het middenveld liepen Joah en Lars de longen uit het lijf. Stef voorin was wederom slachtoffer van een hard duel en moest met een knieblessure het veld verlaten. Levi kon wederom in de punt van de aanval zijn kunsten laten zien.

Ook Lars werd na een aanslag gevloerd en moest het veld ruimen. Max nam zijn positie in.Het was Max die zijn hattrick compleet maakte en de 5-4 was een feit. Voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Super knap!

Nog even doorzetten en volhouden. Niks meer weggeven en blijven werken was het advies dat de roodwitte strijders in de 3e rustperiode meekregen.

Nog 10 minuten te spelen, 1 goal meer dan de tegenstander...

En toen? Toen gebeurde er iets dat niemand kon voorspellen. Het was uitblinker Valencio die met een verre uittrap de bal achter zijn collega keeper schoot. 6-4 voor de jongens van Volharding.

Prima comeback en nog een paar minuten te spelen.

Toch kwamen de Boys nog terug in de allerlaatste minuut door goed doorzetten van de aanvallers van Venlose komaf. De moegestreden Volharding defensie kon niet voorkomen dat de 6-5 op het scorebord verscheen. Na de aftrap was daar het laatste en verlossende fluitsignaal van scheidsrechter Rens.

1 goal meer dan de tegenstander! Dan weet iedereen wel wat dat betekent.....

3 gespeeld, 9 punten. knap gedaan mannen!

Volgende week op naar hekkensluiter Wittenhorst.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

  • @rkvvvolharding RT @SVDeurne: ⚽️🔜| ѕcнeмa voor ĸoмende weĸen! @RKVV_Erp @rkvvvolharding @Vianen_Vooruit @Sparta25 @GSV28 @RKSVMierloHout1 @NWCAsten @ZSVZe…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Ook het amateurvoetbal is 'los'. @SSS18Overloon is gisteren gestart, @Vianen_Vooruit vandaag. Eerste training @bsvolym…
  • @rkvvvolharding RT @Kliksport1: Mega interview met Johan Vullings trainer van @rkvvvolharding https://t.co/y42JSPJ5WD
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Districtsbeker: @rkvvvolharding tegen oude trainer @Coelen80, rivaal @SSS18Overloon naar Maastricht en @bsvolympia18 t…

Volg Volharding