Volharding jo9-1 VS Sportclub Irene jo9-1 3-2

Gepubliceerd op 03 november 2018

 "Geluk dwing je af"

Zaterdag 3 november. De thuiswedstrijd tegen Irene jo9-1. Uit werd nipt met 6-4 gewonnen, dus de mannen van Volharding stond wederom een zware ochtend te wachten.

Zoals bijna elke week weer een tegenstander die lastig te bespelen valt, maar dat maakt het wat in deze klasse nou net zo mooi is. De wedstrijden kunnen alle kanten opvallen.

Voor de wedstrijd werden foto's genomen van onze fotomodellen in spe. Met de bal onder de arm en een uiterst stoere look werden ze op het canvas vastgelegd voor de plus spaaractie.

Voor de wedstrijd nog even een niegel nagel neue teamfoto geschoten en klaar voor de warming up. Of toch niet? Nee, toch niet.... Besloten werd om nog even terug naar binnen te gaan want om half 10 warmlopen met een stel dolle, wilde rakkers ging niet goed komen volgens de technische staf.

Binnen werden even wat belangrijke tactische aspecten doorgenomen, maar al snel bleek dat dit ook niet het gewenste effect had. Te veel energie in de groep, de kudde wilde de wei in.

Na een goede warming up verschenen Volharding jo9-1 en Sportclub Irene jo9-1 aan de aftrap. Volharding spelend in het vertrouwde rood met wit. Irene volgens Levi in het Willem II tenue. Goed gezien Levi.

Volharding dat tegen het "vertrouwde op achterstand komen" in vandaag een keer goed aan de wedstrijd begon. Al snel kregen we een bal aan de rechterkant van het veld voor een tegenwoordige "indribbel". Joah liet de bal over aan Max, die de bal meteen, na een tikje in het veld gegeven te hebben, zijn eerste schot op goal afvuurde! In de verre hoek en onhoudbaar voor de doelman van Irene. 1-0.

Irene kon aftrappen en proberen om terug in het zadel te komen, maar niet lang daarna onderschepte Rowan op linksachter de bal en zag vanuit zijn rechter ooghoek Max aan de andere kant van het veld vrijlopen. Rowan die een splijtende pass uit zijn linkerbeen toverde zette Max 1 op 1 met de keeper. Max bleef beheerst in deze situatie en ronde netjes af. 2-0.

Volharding dat vandaag van achteruit probeerde op te bouwen zoals afgesproken deed dat met verve. Keeper Valencio, die steeds de goede keuze maakte door de bal naar Jaydey, Tim Lars of Rowan in te spelen, bleef uiterst rustig als aanspeelpunt achterin. Het was Irene die Volharding het toeliet om zo nu en dan goed verzorgd voetbal op de mat te leggen.

Vooral het middenveld, normaal gesproken een geoliede motor binnen het team, kon vandaag niet brengen wat het normaal deed. Max, Lars en Joah kwamen vaak net niet aan de bal, waardoor het team van de roodwitten niet heel vaak in kansrijke positie kwam. 

Levi en Stef werden zodoende bijna niet bereikt de eerste helft.

Dit deed Stef besluiten om voorin wat agressiever druk te gaan zetten. De spits van Volharding, die op de trainingen ook al liet zien steeds beter in z'n spel te komen, gooide zijn hele hebben en houden tussen de achterhoede speler van Irene en de bal en kon vrijuit schieten. Met een knappe redding wist de vijandige keeper Stef net van het scoren af te houden. Zijn werklust verdiende een treffer, maar helaas

Net voor rust kreeg Irene een corner. Even wat chaos in de organisatie van de Volharding defensie zorgde er voor dat de middenvelder van Irene van dichtbij raak kon schieten. 2-1.

Rust...

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Volharding dat rustig bleef in de opbouw. Uitblinker Rowan en Valencio lieten even de spits van Irene van het kastje naar de muur lopen en ook de goed spelende Jaydey liet zien dat hij alle rust bewaarde in de opbouw. Tim bleef koel achterin en maakte zich een paar keer goed vrij uit een moeilijke hoek achterin. Via Tim de bal naar Lars die met zijn linker de bal splijtend op Max gaf. Volharding speelde zich af en toe goed onder de druk uit.

Nog altijd 2-1, een benauwde tussenstand en de druk werd steeds groter. Valencio, die met zijn enige foute inspeelbal de kans op de 2-2 gaf aan Irene, herstelde zijn foutje door op fabelachtige wijze de bal uit de goal te zweven.

Volharding dat vaak in de duels steeds net aan het kortste eind trok kon van geluk spreken dat Rowan en Jaydey er waren om er vol in te kletsen! Dit resulteerde in een uitbraak aan de rechterkant van het veld. Een goede pass van Joah op Levi. Levi kon net voor de keeper uitkomen om de bal op goal te sturen. Een laatste krachtsinspanning van een Irene verdediger, die met een sliding de bal nog probeerde te redden, bleek niet genoeg te zijn. Volgens de doellijntechnologie van Volharding bleek de bal al achter de lijn te zijn geweest. 3-1.

Geluk dwing je af, de bevrijding...

In blessuretijd scoorde Irene nog de 3-2, maar de 5e overwinning van Volharding jo9-1 kwam niet meer in gevaar.

16 punten uit 6 wedstrijden. Vantevoren voor getekend zouden we zeggen en dat zeggen we dan ook.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Blerick jo9-1. Wederom een lastige klus, maar geen onmogelijke!

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding