Volharding JO9-1 – Blerick JO9-1

Gepubliceerd op 29 september 2018

"BIKKELEN”

Volharding JO9-1 – Blerick JO9-1 

Bikkelen dat was het woord van afgelopen week. Frank en Denny hadden de mannen maandag en woensdag voorbereid op het vooraf fysiek sterk ingeschatte Blerick.

Scheidsrechter Hans en trainer Denny gaven het voorbeeld wat bikkelen inhield. Denny was vandaag en gisteren in München flink aan het bikkelen om liters pullen weg te werken en ook Hans was aan het afzien op de vakantie in Turkije, waar het ook vast niet mee zal vallen in de warme zon!

Aan het toeval was vandaag dus niets overgelaten. Denny had de opstelling inclusief wisselbeleid zoals elke week voorbereid. Na overleg tussen Taco, Rens en Ronnie werd er toch voor gekozen om de startopstelling te wijzigen omdat we het niet verstandig vonden twee van onze verdedigers te wisselen.

Dit bleek achteraf een goede keuze want onze verdedigers Lars, Rowan en Jaydey speelden een meer dan goede partij voetbal.

Onze eerste bikkel van vandaag was Valencio. Gisteren bereikte ons het nieuws dat hij mogelijk niet zou kunnen keepen vanwege een gekneusde duim. Na een goede warming-up bleek het gelukkig te gaan waardoor hij als onze aanvoerder kon starten aan de wedstijd.

Rens onze scheidsrechter van vandaag begon stipt om 10:00 met het fluitsignaal voor de aftrap van vandaag. De jongens waren goed wakker en starten fel aan de wedstrijd. Stef had de 1-0 op zijn schoen, maar werd net op het laatst verhinderd om te schieten door het sterk spelende Blerick. Tot aan de eerste time-out ging het goed gelijk tegen elkaar op, met wat kleinere kansen over en weer, maar de rust van de eerste time-out werd bereikt met de brilstand. In de time-out aangegeven dat de jongens vooral moesten blijven werken en proberen het eigen spel te gaan spelen.

Het waren de jongens van Blerick welke op 0-1 kwamen door een goed uitgespeelde aanval waarbij Valencio kansloos was. Onze jongens bikkelden door en na een goed genomen intrap van Rowan werd Levi bereikt die de 1-1 tegen de touwen werkte. Blerick kwam kort hierna met een scherpe uitval richting de goal van Valencio. Valencio vloog zich echter als een leeuw voor de bal en voorkwam de 1-2. Hier toonde onze aanvoerder zich wederom een bikkel! Hij kreeg een voet in zijn gezicht, een knie op zijn bovenbeen dus logisch dat hij even op de grond moest liggen.. Na even op de grond gelegen te hebben begreep hij dat we hem nodig hadden en stond hij op om door te gaan. Er werd dit kwart nog flink gestreden maar het bleef gelijk tot de rust.

De rust werd benut om bij te komen van het harde werken en er werd aangegeven dat we vorige week ook de 2e helft beter waren dan onze tegenstander en dit vandaag weer moesten proberen. De wijze woorden dat 4 doelpunten waarschijnlijk genoeg zouden zijn voor een overwinning bleek achteraf een profetische voorspelling.

Het 3e kwart werd gretig gestart door onze jongens. Een bal werd hoog diep gespeeld en een speler van Blerick kon niet anders dan de bal met zijn handen tegenhouden. Er werd een vrije trap gegeven waarbij Max en Jadey zich melden om de bal te proberen tegen de touwen aan te schieten. Jaydey stond klaar voor een trap met rechts en Max met links. Het was uiteindelijk Max welke de bal snoeihard tegen de touwen schoot waardoor de 2-1 op het scorebord kwam te staan.

Max bleek “on fire” te zijn want maakte kort hierna de 3-1. Na de 3-1 schakelde Blerick nog een tandje bij. Blerick kwam met een uitval waarbij de verwachting was dat de 3-2 op het scorebord zou komen. Rowan wierp zich met alles wat hij had voor de bal waardoor de 3-2 voorkomen kon worden en de 3-1 dus gelukkig bleef staan. De fysieke arbeid van maandag en woensdag wierpen hun vruchten af. De met afstand beste speler van Blerick krullebol Morris zat gelukkig in de tang bij de ijzersterk spelende Jaydey. Jaydey won nagenoeg elk duel en had hem in zijn broekzak.

Tijdens het 3e kwart kwam de teamgeest goed naar voren. Er was iemand per ongeluk op de hand van Jadey gaan staan waarbij Joah ingreep door de bal in zijn handen te nemen en om verzorging te vragen. Scheidsrechter Rens loste dit gelukkig goed op, mede door de zeer sportieve leiding van Blerick. Onze Bikkel Jaydey kon gelukkig ook door met de wedstrijd en we deden er alles aan de voorsprong te behouden.

Levi maakte aan alle onzekerheid een einde. Hij schoot de 4-1 tegen de touwen. Blerick had besloten zich echter nog niet bij een nederlaag neer te leggen en maakte de 4-2. Joah had in de rust goed geluisterd en gehoord dat 4 goals genoeg moesten zijn voor de overwinning dus schoot hij de 5-2 in het netje. Stef liet ook nog even zien een bikkel te zijn nadat hij na een flink duel een beuk had gekregen ook besloot toch goed door te gaan.

Voor de formaliteit maakte Blerick nog de 5-3 maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Trots op de mannen welke gebikkeld hebben tot het einde en een knappe 5-3 overwinning hebben binnen gesleept.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding