Volharding JO19-1 wint bekerfinale met overtuigende cijfers!

Gepubliceerd op 16 juni 2019

Het jeugdvaandelteam van Volharding is er in geslaagd om de beker van District Zuid II dit jaar binnen te hengelen. De equipe van Hans Janssen en Patrick Wijnen wist in de tweede helft korte metten te maken met SV Laar: 6-1. Een tegenslaag was dat Thijssen in de halve finale een gele kaart had gepakt en daardoor geschorst was voor de ze finale. Daarentegen kroonde Martens zich vandaag als gevierde man met een hattrick. Dit is de eerste beker die Janssen in zijn trainerscarriere heeft gewonnen. Met de JO13-1 tegen Venlosche Boys en de JO15-1 tegen FC Maasgouw greep hij mis, maar dit keer was het genadeloos raak. De koek is nog niet op, want de Bataven wachten nog a.s. woensdag in Malden op het sportpark van Juliana’31 voor promotie naar 4de divisie.

De finale in Uden had alle omstandigheden voor een bekerwinst. Het prachtige weer, de strakke grasmat en bovenal de strikte begeleiding om het veld die goed in de gaten hield of dat er geen vuurwerk afgestoken werd rondom het veld.

Tijdens de wedstrijd was het spelbeeld al snel duidelijk, Volharding de bal en Laar dat inzakte tot rondom de middenlijn. Het balbezit was voor Volharding. Na een kwartier werd er in de ogen van het publiek een terecht doelpunt van Tim Martens afgekeurd. Plots daarna lag de bal aan de andere kant in de touwen. Aanvoerder Jacobs van Laar wist uit een crossbal het leder fantastisch achter Simon Janssen in de kruising te plaatsen en daarmee de 0-1 op het scorebord te zetten. Ergens leken de Soetendaelers ongedeerd. 3 minuten later viel een vrije trap van ten Brinke pardoes op de paal en kreeg Janssen de mogelijkheid om uit de rebound de stand gelijk te trekken: 1-1. Vervolgens kwamen aan beide zijden twee discutabele strafschopmomenten. Bonants vertelt na de wedstrijd: “Ik raakte hem niet, hij gleed weg.” De strafschop werd niet gegeven. Aan de andere kant werd van den Boogaard uit balans gebracht, maar de leidsman vond dat hij te makkelijk naar de grond ging. Diezelfde genoemde leidsman floot nog voor de rust voor een onderbreking, er was namelijk vuurwerk geconstateerd rondom het terrein. Er werd uiteindelijk gerust met 1-1.

Volharding kwam uitstekend uit de kleedkamers. Martens wist 4 minuten na rust de 2-1 te maken. Doordat Achten de bal doorkopte en er veel ruimte achter de verdediging lag, passeerde Martens de doelman van Laar en kon hij vrijuit intikken. Van den Boogaard kon 2 minuten later de wedstrijd beslissen, maar werd net voor de zestien neergelegd. De aanvallende middenvelder voelde aan zijn schouder na de val en leek tijdens de wedstrijd daar ook nog veel last van te hebben. Diezelfde vrije trap schoot hij rakelings over.

In de 69ste minuut leek het erop dat de buit binnen gehaald was. Een identieke actie van Martens leidde tot de 3-1 en de vreugde bij de bank was intens. Het publiek wist het ook, dit kan niet meer fout. Wassenaar wist later met een geweldige individuele actie de verdediging van Laar bloot te leggen en zorgde voor de 4-1. Einde verhaal, Janssen en Wijnen gingen wisselen. Op het oog van woensdag konden er spelers gespaard worden. Van den Boogaard, Wassenaar en Hafmans werden eraf gehaald en de respectievelijke Derikx, Oudenhoven en van Rhee werden ingebracht. Kort daarna verzilverde Martens zijn hattrick. Weergaloze goal: met een slimme lichaamsbeweging passeerde hij de centrale verdediger, de rugdekker werd ook zoek gespeeld en de keeper moest naar het dak van het doel kijken: 5-1. Terwijl Martens niet eens is een denderende wedstrijd speelde, was hij weer ontzettend belangrijk met een hattrick in de bekerfinale, geweldig! Martens bij de pers: “Geweldig om een hattrick te scoren in deze wedstrijd, familie en vrienden langs de lijn, beter kan dit niet!” Janssen schoot nog een bal op de lat na een goede individuele actie. De afsluiting van deze wedstrijd was geweldig. Claassen -na een zware blessure weer terug bij de selectie- was attent op een rebound, passeerde de keeper maar wist in een ultieme flipperkast toch tot een treffer te komen. Vreugde alom, einde wedstrijd en dolle vreugde bij de selectie.

De beker is binnen, geweldige prestatie. Het feest is gaande en het is nóg niet afgelopen. De laatste wedstrijd voor Janssen staat op het programma: de Bataven JO19-1. Kan Janssen het stokje overdragen aan Wijnen op een wijze waarop nog lang nagepraat zal worden? We zullen het zien. Zoals al vaak is gezegd in de bus vandaag: we rekenen op uw steun aanstaande woensdag in Malden. De ‘dubbel’ kan gepakt worden! 20:00 uur, ‘be there’ en tot dan!

Opstelling Volharding:

Janssen; Hafmans (75. Oudenhoven), Bonants (87. Arts), van Treek, Hendriks; Achten, Ten Brinke, Van den Boogaard (75. Derikx); Wassenaar (75. van Rhee), Janssen, Martens (87. Claassen)

Scoreverloop:

25. Jacobs 0-1

29. Janssen 1-1

49. Martens 2-1

69. Martens 3-1

75. Wassenaar 4-1

77. Martens 5-1

87. Claassen 6-1

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding