Volharding JO19-1 promoveert na zinderende finale!

Gepubliceerd op 19 juni 2019

Volharding JO19-1 – De Bataven JO19-1 (1-1) 2-1

MALDEN - Volharding heeft een lang seizoen afgesloten met twee prijzen. Na afgelopen zondag SV Laar over de knie te hebben gelegd, werd er woensdagavond gezegevierd over de Bataven. De wedstrijd werd in de uiterste slotfase beslist. Brent Achten kroonde zich tot de absolute matchwinner in de 94ste minuut. Hans Janssen en assistent Peter Duijkers nemen op deze wijze fantastisch afscheid. Patrick Wijnen en Hessel Verhoeven nemen het stokje over en gaan de 4de divisie in.

Het was 23 februari toen Volharding voor het laatst moest buigen voor de tegenstander. Thuis tegen SJO Helmondia-Mulo werd het genadeloos eruit gecounterd en werd er met 1-3 verloren. De week daarop werd er bij - de tot later gekroonde kampioen- HVCH met 0-1 gewonnen. Deze overwinning heeft de opmars gezet naar de bekerwinst en promotie naar de 4de divisie. Er werden tot en met vandaag 12 wedstrijden gewonnen en tegen Schijndel werd er gelijk gespeeld. Een prachtige prestatie die aankomend weekend nog eens uitgebreid gevierd gaat worden op het teamweekend!

Hans Janssen en Patrick Wijnen wijzigden het elftal op twee plekken ten opzichte van afgelopen zondag. Ryan Thijsen -terug van een schorsing- was weer terug op de rechtsback positie. Joris Hafmans moest daarvoor plaats maken, Hafmans speelde overigens een prima wedstrijd in Uden afgelopen zondag. Ook Steven Wassenaar was niet fit en werd vervangen door Kay van Rhee. Het oogde wat onstuimig op Sportpark de Broeklanden. Wel of niet regen? Storm op komst? Uiteindelijk zijn er een aantal regendruppels gevallen en was het vooral in de eerste helft winderig op het veld. De temperatuur was heerlijk, zowel voor de toeschouwers als voor de spelers.

Scheidsrechter Stolk floot voor het begin van de wedstrijd. De stille kracht van het team, Lars van Treek, kende een moeizame eerste helft. In de 4de minuut wilde van Treek een bal afschermen en daarmee een doeltrap afdwingen. Dat mislukte, de bloedsnelle en sterke aanvaller van de Bataven veroverde de bal net voor de achterlijn en had de bal voor het inschieten. Gijs Hendriks wist nog net zijn been er voor te krijgen en daarmee een vroege tegentreffer te voorkomen. Tien minuten later wilde van Treek een bal terugspelen naar doelman Simon Janssen. Van Treek raakte de bal te zacht en daardoor had Nusselder vrije doorgang naar het doel. De boomlange Simon Janssen had geen antwoord op de inzet van de vleugelaanvaller van de oranjehemden: 0-1. Van Treek herpakte zich in de tweede helft uitstekend. Het spelbeeld had veel weg van afgelopen zondag na het eerste doelpunt. De Bataven gingen wat meer terug uit lopen en Volharding kon daardoor meer druk geven op het doel van de opponenten uit Gendt. Een afgeslagen voorzet van Ryan Thijssen werd door Luuk van den Boogaard rakelings voorlangs geschoten. Simon Janssen bewees in de 24e minuut met een fabuleuze redding Volharding in de wedstrijd te houden. Een kopbal werd uit de kruising getild. Janssen liet even aan hoofdtrainer Johan Vullings zien, dat hij volgend jaar graag de concurrentiestrijd aan gaat in het eerste elftal. Na een halfuur spelen kwam controleur Brent Achten door aan de linkerkant. Op het moment dat hij de zestien inliep, kwam de centrale verdediger onbesuisd in op de ‘nummer 6’. Scheidsrechter Stolk zag hier geen penalty in en liet de aanval doorlopen. Luca Janssen kreeg dé opgelegde kans om de stand gelijk te trekken, maar raakte het leder verkeerd en de bal vloog hoog over. 2 minuten later wist goudhaantje Tim Martens wel de gelijkmaker binnen te werken. Een bekeken schot werd rechtsonder terug gevonden in het netje: 1-1.

Luuk van den Boogaard moest vlak na rust het veld verlaten. Een pijnlijk bovenbeen zorgde ervoor dat de wedstrijd na 51 minuten over was voor de aanvallende middenvelder. Na een klein uur wist Kay van Rhee zich vrij te spelen in de zestien, maar de hoek was te klein om de keeper te verschalken. Twee maal werd er op de vuisten van de doelman gemikt. Het laatste half uur zou een slagveld worden, met name aan de kant van de tegenstander. Volharding kreeg steeds meer ruimte, maar echte grote kansen leverden het niet op. De Bataven moest gaan wisselen. Aanvoerder Milder moest het veld na een kuitblessure verlaten. Een aantal minuten later kwam Ryan Thijssen lelijk in botsing met Bolder, hoofd tegen hoofd. Bolder hield er de meeste schade aan over en droop daardoor af. Thijssen zou er een lichte hersenschudding aan over houden, maar speelde de wedstrijd wel uit. Zijlstra was de derde wissel in korte tijd. De rechtsback vloerde Tim Martens in de eerste helft en liep in de ogen van de trainer te dicht tegen een rode prent aan. De Bataven stond binnen een mum van tijd met 10 man op het veld. Krampgevallen deden de ploeg de das om. Doordat de middenvelders zoveel rouleerden en meters moesten maken, was het ook niet gek dat de koek op was. Brent Achten, Rens ten Brinke en Nick Derikx waren de baas op het middenveld. Er werd niet meer onder de druk uitgespeeld. Dit betekende dat Volharding aan kon dringen en het voor de verlenging korte metten wilde maken. De beslissende treffer kon niet meer uitblijven, maar het bleef uitkijken voor een tegenstoot. Kay van Rhee en Tim Martens werden eraf gehaald, Joost Claassen en Stan Jakobs (O17-1) waren de vervangers. In de 88ste minuut leek Joost Claassen dé assist te geven voor de belangrijkste goal van het seizoen. Aanvoerder Luca Janssen raakte de bal technisch geweldig, maar net niet goed genoeg. Het scheelde een aantal centimeters of de spits had zich tot man-of-the-match gekroond. De wedstrijd leek toch nog een extra halfuur speeltijd te krijgen. In de ‘dying seconds’ liep Thijssen met de bal op aan de rechterkant. De rechtsback wist, met een bloedend achterhoofd, een puntgave voorzet af te leveren. Brent Achten die in de slotfase meer functioneerde als extra spits torende bij de tweede paal hoog boven iedereen uit. Zoals Cristiano Ronaldo in zijn goede dagen geweldig kan timen en koppen, deed Brent Achten dat op het juiste moment. De bal belandde in de rechterkruising en het was gedaan. De spelers rende richting het sfeervak en werden bedolven door de uitbundige fans. Daverend applaus vanaf de tribune, promotie was bewerkstelligd. Brent Achten sprak na de wedstrijd met de pers: “Gisteravond lag ik in bed, je gaat scenario’s voor jezelf uitschrijven. Stel voor dat ik hem maak, wat ga ik dan doen?” Glimlachend en nog nauwelijks bewust van het feit dat hij de winnende had gemaakt gaat hij verder: “Onbeschrijfelijk gevoel, dit maak je nooit meer mee”.

Het feestje van afgelopen zondag werd nog maar eens dunnetjes over gedaan in de kantine. Een lang seizoen is ten einde. We willen u bedanken voor uw steun het afgelopen seizoen door weer en wind. Over een aantal maanden zien we u weer graag terug langs de zijlijn, alleen dan een niveau hoger. Bedankt!

Scheidsrechter: Peter Stolk

16. Joffrey Nusselder (0-1)

32. Tim Martens (1-1)

90+4. Brent Achten (2-1)

Opstelling: Simon Janssen; Ryan Thijssen, Jens Bonants, Lars van Treek, Gijs Hendriks; Brent Achten, Rens ten Brinke, Luuk van den Boogaard (51. Nick Derikx); Kay van Rhee (75. Joost Claassen), Luca Janssen, Tim Martens (82. Stan Jakobs).

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding