Volharding JO17-1 pakt koppositie

Gepubliceerd op 28 september 2019

Gisteren werd de eerste thuiswedstrijd van de competitie gespeeld op sportpark Soetendaal. Een totaal onbekende tegenstander kwam naar Vierlingsbeek, SBC JO17-1 uit Son en Breugel. Het enigste wat bekend was, was de uitslag van vorige week, toen waren deze mannen te sterk voor Olympia'18 uit Boxmeer.

Met een uitgedunde selectie werd de aftrap genomen. Daan en Mark waren bij de JO19-1 aangesloten, Dennis en Cas geblesseerd. Gelukkig was Stan Hubbers (JO17-2) bereid gevonden om in de basis te starten aangezien Tieske nog niet klaar was voor een volledige wedstrijd. Tevens sloten Rens en Floris (JO15-1) aan op de bank om klaar te staan in geval van nood. De rood-witte brigade liet er geen gras over groeien. Binnen 1 minuut stond de 1-0 op het scorebord. Het eerste schot op vijandelijk doel werd nog gekeerd, echter de keeper had de bal niet vast en door sterk doorzetten van Hidde kwam de bal voor de voeten van Sven die de bal in een vrijwel leeg doel kon leggen. In de problemen kwam Volharding in de eerste helft niet. Het lukte SBC niet om doelkansen te creëren. Er kwam nog een sterke counter van Volharding waaruit Stan Hubbers koel en beheerst voor de 2-0 aantekende. De tweede helft was de helft van Rens. Hij tekende dit seizoen voor zijn eerste loepzuivere hattrick, verantwoordelijk voor de 3-0,4-0 en 5-0.

Slechts tweemaal kwamen de mannen uit Son en Breugel voor het doel van Volharding. Een zeer sterk optreden van het middenveld en verdediging van Volharding lag daar ten grondslag aan. SBC wist toch nog een doelpuntje mee te pakken uit een standaardsituatie. De laatste 10 minuten werden Floris en Rens nog binnen de lijnen gebracht. Het is goed om te zien dat deze mannen zich snel kunnen aanpassen en niet bang zijn om tegen oudere jongens het veld in te stappen om de strijd aan te gaan. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Rhode JO17-1 op het programma. Van nu af aan is de JO17-1 een rode lap voor een stier. Iedereen wil namelijk van de koploper winnen. Het seizoen is pas 2 wedstrijden oud maar we kunnen toch wel stellen dat een TOP 6 klassering gehaald MOET worden. Dit geeft namelijk recht op de kampioenspoule na de winterstop. Dan worden de kaarten opnieuw geschud en worden de 12 sterkste teams van de hoofdklasse bij elkaar gezet. Deze teams gaan dan strijden voor de promotie. TOT VOLGENDE WEEK.