Volharding JO15-1 - Brabantia JO15-1 (1-0) 3-1

Gepubliceerd op 24 februari 2018

VOLHARDING JO15-1 STOOMT DOOR!

Afgelopen zaterdag, 24 Februari, was het weer zover. De tweede competitiehelft ging weer van start. Enkele weken geleden wisten onze mannen de uitgestelde wedstrijd tegen Scharn nog met een minimaal verschil te winnen waardoor de balans opgemaakt kon worden. Een hele mooie gedeelde tweede plaats achter FC Eindhoven was het resultaat van een prima eerste competitiehelft. 

In de tussentijd heeft Rood-Wit'62 uit Helmond besloten dat het niveau voor hen een maatje te groot was en een paar stappen terug gezet. Deze jongens zullen we nu dus niet meer tegen komen. Ook zijn al deze punten en doelpunten geschrapt uit de ranglijst. Tijdens de winterstop is er niet stil gezeten. Een vlekkeloze oefencampagne is doorlopen, 3 oefenwedstrijden leverden 3 winstpartijen op. Geweldig om te zien is hoe de band binnen het team is. Er is natuurlijk concurrentie voor een basisplaats maar het zijn jongens die voor elkaar door het vuur gaan en ook de invallers staan hun mannetje, niets meer en niets minder. De goede resultaten blijven binnen Volharding ook niet onopgemerkt want voor de wedstrijd tegen Brabantia hebben we 2 jongens af moeten staan aan Volharding JO17-1. Deze hebben overigens een belangrijke overwinning geboekt tegen Stiphout Vooruit JO17-1, 0-1, en zijn nog volop in de race om de tweede periodetitel binnen te halen. 

Nu terug naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Door het wegvallen van Rood-Wit zien we dat Brabantia keihard moet knokken om boven de degradatiestreep uit te komen. Voor hen is dus ieder punt belangrijk en dat was ook heel goed te merken. Bij aanvang kozen zij ervoor om met de ijskoude wind in de rug te beginnen. Met volledige inzet was het Brabantia dat de overhand nam en druk naar voren zette. Door afwezigheid van Kay was er wat gesleuteld aan de verdediging maar deze gaf geen krimp en echt gevaarlijk werd het niet. De eerste de beste kans voor Volharding was raak maar de scheidsrechter zag buitenspel en keurde het doelpunt af. Iets later was het dan toch Volharding die de voorsprong nam. Een vrije trap van Dennis werd op de voet van de goed ingelopen Daan gelegd die met een subtiele voetbeweging de bal laag langs de keeper schoof, 1-0. Vlak voor rust was er nog een angstig moment. Een schitterende vrije trap van Brabantia ,op ongeveer 18 meter van het doel, teisterde de onderkant van de lat en terug het veld in. Ruststand 1-0.

De tweede helft was het zaak om de voorsprong uit te breiden en 3 punten te pakken. Helaas liep dit iets anders. Te onrustig uitverdedigen leverde een 1 op 1 situatie op voor Brabantia, deze kans werd feilloos binnen geschoven, de op dat moment verdiende 1-1. Het spel werd langzaam maar zeker grimmiger, duels werden feller en harder. Ook hierin zijn onze jongens gegroeid, fysiek doen ze zeker niet meer onder voor de tegenstander. Vanaf de 55ste minuut was het Volharding dat de baas was op het veld maar de voorsprong bleef uit. Echter vanaf dat moment werd er goed gevoetbald. Het baltempo ging omhoog en de tegenstander werd gedwongen in te zakken. In de 62ste minuut was het Cas die vanaf rechts een strakke voorzet gaf richting penaltystip. Hier zag Sven zijn kans schoon om goed zijn lichaam te gebruiken tussen 2 verdedigers, de bal te controleren, en met zijn chocoladebeen keihard in de touwen achter de keeper te rossen, 2-1. Een opluchting voor Volharding maar keiharde domper voor Brabantia. Het breekpunt in de wedstrijd want Brabantia besloot om 1 op 1 te gaan spelen om nog een punt binnen te slepen echter de ruimte die ze weg gaven achterin was koren op de molen van Cas die met zijn snelheid een fout van de verdediging keihard afstrafte en daarmee zijn goede wedstrijd bekroond zag met een doelpunt, 3-1. 

Na afloop bleek dat Bekkerveld de punten had afgegeven aan Scharn en FC Eindhoven hun eerste puntverlies had opgelopen. Onze jongens staan nu alleen op de tweede plek met een achterstand van 7 punten op FC Eindhoven, hetzelfde verschil als PSV en AJAX, en een voorsprong van 2 punten op Wittenhorst.

Zaterdag as. gaat de reis naar Maastricht waar Sportclub Jekerdal hun opwachting maakt. Die week erop zal Wittenhorst op bezoek komen, een streekderby met als inzet de tweede stek, mits er zaterdag 3 punten worden meegenomen uit Zuid-Limburg.

Gepubliceerd op 24 februari 2018

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding