Volharding JO11-2 Winterkampioen

Gepubliceerd op 16 december 2017

(Onder 11 zaterdag - 2e klasse 102 najaar)

Zaterdag 9 december zou Volharding JO11-2 als ongeslagen winterkampioen vanuit Voetbalvereniging Sambeek terugkeren naar de eigen kantine op Sportpark Soetendaal…… helaas werd de wedstrijd uitgesteld vanwege sneeuw op het veld.

Hoe mooi dat de klus een weekje later op zaterdag 16 december alsnog, en voor eigen publiek, afgemaakt mocht worden. 

27 punten uit 9 wedstrijden, 59 goals voor en (slechts) 4 tegen….. reden voor een feestje.

Volharding JO11-2 is een mooie mix van 1ste en 2de jaar JO11-2 spelers: Tijn, Jesse, Scott, Gijs, Serge (allen 2de jaar JO11-2) en Gio, Niels en Rik (allen 1ste jaar JO11-2). Al vanaf de eerste oefenwedstrijden leek alles aanwezig om hoog op de ranglijst te eindigen. 

23-9-2017

Na alle oefen- en bekerwedstrijden te hebben gewonnen, was het tijd voor de eerste competitiewedstrijd, uit tegen Ysselsteyn JO11-1. Twan (een van de trainers) was helaas niet aanwezig i.v.m. zijn deelname aan de Berlijn Marathon. Desalniettemin werd een puike wedstrijd op de mat gelegd. Tegen een taaie tegenstander stonden we voor rust met 0-2 voor. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 1-5.

30-9-2017

De tweede wedstrijd werd thuis aangevangen tegen VIOS JO11-2. 9-0 met rust, 22-0 na het laatste fluitje van de scheids. VIOS besloot zich na deze wedstrijd wat lager te laten inschrijven……

7-10-2017

Uit tegen Montagnards JO11-3. In de voorbereiding was Montagnards al eens verslagen, op papier waren de beste kansen dus voor Volharding.  Montagnards besloot haar huid duur te verkopen, een lastige en spannende wedstrijd eindigden uiteindelijk toch is 0-3 voor Volharding. En “zaalvoetbal tikkie takkie 1-2 tje” tussen Gio en Rik en een fabelachtige en snoeiharde krulbal met links van Niels waren de voetbalhoogtepunten van de wedstrijd.

28-10-2017

Na een ronde bekervoetbal was het tijd om het op te nemen tegen JVC Cuijk JO11-4. Op papier een sterke tegenstander. Na 1-0 achter te komen gingen de heren van Volharding na goed voetbal 1-2 de rust in. Na een echt spannende 2de helft viel de verlossende 1-3 vlak voor tijd…..

Na 4 wedstrijden stonden we dus boven aan. De ranglijst toonde ons dat we ons goed hadden verweerd tegen met name de tegenstanders van het linkerrijtje. Heel voorzichtig werd al gesproken over een mooie afsluiting van de competitie. De nummer 2 op de ranglijst zou de volgende spannende wedstrijd worden……

4-11-2017

De kraker van de competitie….. thuis tegen Merselo JO11-1.

Na een moeizame 1ste helft keken de heren van Volharding tegen een 0-1 achterstand aan. Voor de eerste keer achter bij rust….. tijd dus om karakter te tonen. Na een goede start kwamen we in de 8ste minuut van de 2de helft wat gelukkig, een eigen doelpunt van Merselo, op 1-1. De vreugde was er niet minder om. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om zicht te houden op de beste eindnotering tegen het einde van het seizoen. 

De tweede helft ontwikkelde zich zoals in een echte kraker. Kansen over en weer maar de bal wilde er maar niet in. Mede door de zeer sterk spelende verdediging van Volharding (Serge en Scott) wist ook Merselo niet tot scoren te komen.

De spanning in de wedstrijd liep op….. Een vrijetrap volgde omdat volharding spits (op dat moment Gijs) vlak buiten de denkbeeldige 16 lijn werd neergehaald …... 

Gijs nam een de aanloop die paste bij de spanning van de wedstrijd….. via de onderkant van de lat raakte de bal het gras aan de voor Volharding goede zijde….. 2-1 voor. De opluchting en ontlading was bij iedereen groot.

In de resteren minuten van de wedstrijden was Merselo niet van plan de winst zomaar aan Volharding prijs te geven, er moest dus nog even echt goed gevoetbald en geknokt worden. Het laatste fluitje klonk en de 3 punten bleven in Vierlingsbeek.

11-11-2017

Op de dag dat carnaval van start ging mocht worden aangevangen tegen Milsbeek JO11-2. Zonder de trainers (Twan en Dave zaten in de Ardenne voor een gezellig vriendenweekend) werd een eenvoudige overwinning geboekt voor de heren met een missie…. Kampioen worden. 0-21 gaf het veel te grote machtsverschil aan tussen de beide teams.

18-11-2017

Op 18 november stond de thuiswedstrijd tegen Excellent JO11-2 op het programma. In de beker was eerder het seizoen al afgerekend met Excellent JO11-1, het gevaar van hoogmoed bedreigde de ongeslagen reeds van de Volharding boys.

In de eerste helft waren beide teams redelijk in evenwicht. Jesse scoorde na een prachtige solo 1-0 wat ook de ruststand zou zijn. Excellent klapte er direct na het start fluitje van de 2de helft op. De eerste periode na rust was Excellent dan ook de betere ploeg. De 1-0 voor leek op dat moment dan ook niet voldoende om de volledige 3 punten in eigen huis te huis te houden. Er moest eigenlijk nog een goaltje bij.

De eerder benoemde hoogmoed leek ver in de 2de helft aan te dringen. Via een mooie aanval van Volharding werden de spitsen van Excellent via een counter in stelling gebracht. Het was voor alle Volharding mannen code rood, dus vol in de spint terug om de bal te heroveren. Uiteindelijk kreeg Excellent een meer dan goede poging om op gelijke hoogte te komen. 

Door echt een wereldredding van Tijn werd de bal uit de linkeronderhoek van het doel getikt. Als een eredivisie doelman benutte Tijn z’n volledige lengte door vol gestrekt de hoek in te duiken. Via de z’n vingertoppen vloog de bal naast. Whooo..!!

In zowel de hoekschop als de resterende minuten was Excellent niet meer bij krachten om Volharding pijn te doen…… via een snelle uitbraak van Gio en Rik scoorde Rik in de laatste seconde van de wedstrijd zelfs nog de 2-0.

25-11-2017

Inmiddels had heeft de winter ook haar intrede gedaan. In de koude ochtend van 25 november moest de vroege ochtendwedstrijd (start 08.45) tegen SS18 JO11-2 worden afgewerkt. Het vooral uit meiden bestaande team van de huibuuke bleek bijna het struikelblok om ongeslagen kampioen te worden. Het fysiek van deze veelal 3de jaar JO11-2 voetbalsters lag wat hoger dan dat van de Volharding equipe, uiteraard geen reden om niet 100% inzet te tonen.

Hoewel het voetbal van Volharding beter was, kreeg SSS18 toch de meeste kansen op de 1-0. Via een aantal onderschepping werd de doelman (Jesse) van Volharding een aantal keer op de proef gesteld. Halverwege de 1ste helft kon de zoveelste kans helaas niet tegen worden gehouden….. 1-0 achter. 

In de eerste helft kreeg Volharing veel ruimte om te voetballen, dat werd in de rust dus nog even aan de jongens aangegeven. Vrijlopen, vragen om de bal en elkaar goed inspelen, dan zouden we snel een goaltje moeten kunnen maken….

Al na 5 minuten in de 2de helft kreeg Niels de bal lekker op z’n favoriete linker……. 1-1. 

Wat volgde was een weer een spannende wedstrijd waarin van alles goed maar ook mindergoed ging. Een gelijkspel leek de meeste voor de hand liggende uitslag. Tijd om van tactiek te veranderen, we willen immers winnen. De opstelling werd aangepast van 2-3-1 naar 2-2-2, iets meer ruimte op het middenveld en wat extra ondersteuning in de aanval.

Al snel kwamen de eerst aanvallende impulsen van Volharding, helaas nog even zonder mogelijkheid tot scoren. Tot de bal via linkshalf Gijs bij Gio Kwam. Na een mooie passeerbeweging lag de bal (op een meter of 10) perfect voor een schot op doel. Via de onderkant lat leek de bal weer aan de goede kant van de lijn het gras te raken. Het meegereisde Volharding publiek (dat achter de goal stond) was overtuigd van een doelpunt, maar helaas stond de scheids wat te ver weg en kende hij geen doelpunt toe. Pfffff…. De spanning steeg.

In de laatste 5 minuten van de wedstrijd was het dan wel raak, wederom was het Gijs met een belangrijke goal. 1-2 was de einduitslag en meer dan gelukkig werden de 3 punten meegenomen richting het Vierlingsbeek.

2-12-2017

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Venray JO11-4 op het programma, ook weer een wedstrijd tegen een ploeg uit het rechterrijtje. Via wat mooie solo’s van de Volharding spitsen (Rik en Jesse) liep het de eerste helft uit tot maar liefst 7-0. Door nog wat beter te gaan overspelen zou het een monsterzege moeten kunnen worden….. dat was dan ook de afspraak die in de rust werd.

Zo gezegd, zo gedaan. Hoewel het de Volharding mannen ook niet heel moeilijk werd gemaakt,  werd gestrooid met mooie steekpaasjes, 1-2tjes, directe doorspeelballen en natuurlijk goals !!!! Door de ruime overwinning van 18-0 werd meteen even gewerkt aan het doelsaldo.

 9-12-2017

De dag om officieel Winterkampioen te worden!

Helaas stond een uitwedstrijd op het programma, het was natuurlijk leuker geweest om thuis en voor eigen publiek kampioen te worden.

Maar…. De wedstrijd werd een week doorgeschoven omdat sneeuw het speelveld in Sambeek onbespeelbaar had gemaakt. De nieuwe D-Day datum werd 16 december.

16-12-2017

Voor eigen publiek, dat massaal was komen kijken i.v.m. het kampioenschap,  werd een ietwat rommelige wedstrijd gespeeld. Op papier moest een monsterscore tegen de nummer laatst mogelijk zijn. Als snel bleek Sambeek een geduchte tegenstander. Hoewel Volharding het betere van het spel had, konden de kansen niet worden benut. De ingevlogen JO13-1 keeper van Sambeek bleek zijn vak goed te verstaan. Het maken van een simpel doelpunt bleek niet direct mogelijk. Alleen met mooi overspelen zou de verdediging en de keeper gepasseerd kunnen worden.

Via een perfecte voorzet werd Gijs in stelling gebracht en kon de 1-0 worden ingetikt. Dat zou ook de ruststand zijn.

De 2de helft leek te starten als een kopie van de eerste. Gaandeweg leek Volharding toch wat meer grip te krijgen op Sambeek en werd hard werken gecombineerd met mooi voetbal en wat meer druk op de goal van Sambeek. Uiteindelijk werd de 2-0 gescoord door Jesse, de 3 punten zouden weer in Vierlingsbeek te blijven.

De laatste goal voor de winterstop werd gemaakt door Gio. Een bekeken lob over de keeper, die iets wat te ver voor zijn goal stond omdat hij zojuist een redding had verricht, belanden perfect in het doel: 3-0 voor de Kampioenen en tijd voor champagne en een douche in voetbaltenue.

Jongens, wat hebben jullie een mooie reeks wedstrijden neergezet:

  • Serge: De tank in de verdediging van ons team. Goede timing op de bal en coach vanuit het achterveld.
  • Scott: Vanuit het middenveld als vaste waarden beland in de verdediging. Mooie trap en sterk in het druk zetten naar voren.
  • Niels: Vanaf linkshalf vaak de juiste voortzetting naar de spitsen, maar ook sterk in het terug verdedigen als het moet.
  • Gio: Vanuit de mid-mid positie meester in het “van links naar rechts” verplaatsen van het spel en geven van de steekpass.
  • Tijn: Vaste rechtshalf met loopvermogen van een paard, tevens puntenpakker als keeper in de moeilijke wedstrijden.
  • Gijs: De allround voetballer van ons team met volledige drive naar voren, als Gijs opkomt is het altijd gevaarlijk.
  • Rik: Met zijn snelheid en techniek een gevaarlijke aanvaller, vaak bekeken goaltjes of een mooie voorzet.
  • Jesse: Sterk aan de bal en de afmaker van ons team, leeft om te scoren.

 

 

 

 

 

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding