Volharding jo11-2 vs SV Venray jo11-2 (5-2)

Gepubliceerd op 28 september 2019

"If you tried to give rock and roll another name, you might call it 'Volharding jo11-2' smells like team spirit"

Zaterdag 28 september 2019. Venray jo11-2 komt op bezoek bij de rood witten om een spelletje te spelen. En laten we daar nou net goed in zijn in Vierlingsbeek. Door de overwinning op SSS '18 vorige week haalden we immers 4 op een rij. 3 overwinningen in de beker en de 1e competitie wedstrijd werden winnend afgesloten. 

Volharding begon met de volgende 8 aan het potje stratego: Sil in de goal, de achterste linie bestond uit Jaydey en Thijs, middenveld Lars, Joah en Finn, voorhoede Mick en Koen. Malcolm en Levi mochten vandaag als eerste wissels beginnen. 

Van te voren werd de jongens uitgelegd dat dit een sleutelwedstrijd zou worden. Bij 3 punten blijf je bovenin meedoen en maak je het gat naar de achtervolgers groter. De bedoeling was om een monopoly op het middenveld te creëren, want daar worden vaak wedstrijden beslist. Achterin moest het staan als een blok Jenga en voorin mocht Risk gespeeld worden, continu doordrukken en de aanval opzoeken! 

Volharding begon de wedstrijd wat slap. Net als vorige week kwamen de boys al vroeg op achterstand. Door wat matig uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van een snelle Venray aanvaller. Hij schoot het leder op goal. Sil stopte zijn inzet, maar kon de bal niet klemvast houden. De spits van Venray kon van dichtbij makkelijk binnen tikken. 0-1.

Maar Volharding buigt niet en breekt never nooit niet! Zoals al vaker gezegd, de teamspirit is goed! De kids blijven rocken en laten het balletje rollen.

Al snel na de achterstand nam Volharding het heft in handen op sportpark Soetendaal. De ene na de andere aanval werd op het speelbord gegooid. De dobbelstenen moesten een keer de goede kant op vallen.

In de 6e minuut van de wedstrijd werd Finn aan de rechterkant van het veld weggestuurd door Joah. Finn maakte zichzelf los met een prachtige lichaamsschijnbeweging en ging op snelheid naar de achterlijn. Met een puntgave voorzet bediende hij spits Mick. Deze nam de bal direct uit de lucht en schoot de bal langs de Venrayse doelman. Yatzee! 1-1.

Malcolm werd met een speciale missie het veld in gestuurd. Hij moest tussen de achterhoede en het middenveld in gaan spelen. Tussen de linies zoals dat heet. De schaakzet van Volharding moest wat meer rust en controle in het veld brengen. Grootmeester Malcolm vervulde zijn taak fantastisch. Levi mocht voorin Mick gaan aflossen. De technisch begaafde Levi was een doorn in het oog voor de Venray verdediging.

Het was wachten op de 2e goal van Volharding, maar ondanks de vele kansen voor de thuisploeg, was het Venray dat op voorsprong kwam door een goed uitgevoerde counter. De bal viel, zoals een blokje dat precies past bij Tetris, over de Volharding defensie. De snelle aanvaller aan de rechterkant van het veld trok de bal goed voor op zijn medespeler. Deze schoot beheerst binnen en liet Sil kansloos. 1-2.

Volharding moest opnieuw de score zien recht te trekken. Met man en macht werd de aanval gezocht. Er waren volop kansen. Levi en Lars met een afstandschot, een goede poging van Malcolm werd tot 2x toe gestopt. Finn en Koen konden op goal schieten, maar telkens lag er iemand van Venray in de weg. Paal en lat werden geraakt, maar het geluk was nog niet aan Volharding zijde.

Maar uiteindelijk werd het harde werken en het met momenten goede veldspel van Volharding beloont. Het was wederom de felle Finn die goed doorkwam vanaf het middenveld. Hij behield het overzicht en speelde af op Koen. Koen kon de bal nog net achter de Venray goalie in de korte hoek proppen en de stand was weer gelijk. 2-2.

Met 2 assists op zak ging Finn, na een mooi uitgespeelde combinatie op het middenveld, richting het strafschopgebied van de tegenstander. Met een harde pegel verraste hij vriend en vijand. Zijn bal kon niet meer gestopt worden en Volharding stond voor het eerst in de wedstrijd aan kop. 3-2.

Met nog 30 seconds te gaan kreeg Venray nog de uitgelezen mogelijkheid om hun pion naast die van Volharding te positioneren, maar de aanval werd door de uitstekend keepende Sil in de kiem gesmoord, waardoor we met een 3-2 voorsprong de rust in gingen.

Rust. 

Na de rust werd het wat onrustig. Volharding zakte iets weg in de wedstrijd en Venray werd wat sterker. Er waren wat kansjes op en neer. Thijs moest veel op snelheid dicht lopen in de achterhoede om Volharding te behoeden voor een tegengoal. Maar ook Lars en Jaydey hadden het moeilijk om alle tegenslagen af te stoppen. Sil had een paar mooie reddingen en hield zijn team op de been. 

In het 3e kwart werd niet meer gescoord. De time out werd gebruikt om alle neuzen dezelfde kant op te houden. Als je vandaag wil winnen, dan moet je alles geven boys! Vreet ze op mannen, Pacman style!

De levensweg naar de overwinning was nog een lange weg, maar geen onmogelijke weg.

Volharding dropte wat bommen, enkele schepen van Venray zonken, waardoor ze met een mannetje minder kwamen te staan. Op dat moment sloeg Volharding genadeloos toe en deelde de K.O. uit aan Venray. 

Het was wederom Finn die het vonnis velde.

Vanaf de linkerflank streepte hij de bal in de korte hoek. En zoals hij zelf al langs de kant daarna vertelde; bij alle 4 de goals betrokken. klasse Finn! Schaakmat. 4-2.

Het pionnetje van Venray kwam daarna in de put terecht. Het kwam er ook niet meer uit. Het zocht tevergeefs de aanval. Thijs stopte de ijverige Venray aanvaller correct af en gaf de bal mee op Joah. Net voor de keeper passte Joah de bal op de meegelopen Mick. Mick mocht zijn 2e van deze morgen bijschrijven en Volharding kon weer rustig ademhalen. 5-2.

De aanvaller van Venray bleef nog even geblesseerd op de grond liggen en hinkte naar de kant. Er werd nog iets geroepen vanaf de Venrayse kant, maar mens erger je niet! De bal kwam weer in de buurt van de geblesseerde aanvaller en als 't wonder van Lourdes sprintte de spits naar de goal van Volharding. Deze speler speelde duidelijk blufpoker en daar houden wij niet van. Hij probeerde te scoren, maar daar stortte eerst Jaydey zich voor de bal, daarna gooide Malcolm zich er voor en uiteindelijk redde Sil knap door met een fraaie duik de bal naast het doel te werken. De spelers van Volharding lieten met een gemeende omhelzing zien dat het hier wel goed zit! Game over!

Met een mooie 5e overwinning op rij maakt Volharding hier de sequence vol.

Op naar volgende week, waar de uitwedstrijd tegen H.B.S.V. jo11-1 de stand in de competitie weer volledig op zijn kop kan gooien. Wij zijn er weer klaar voor!

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding