Volharding jo11-2 vs SSS '18 jo11-1 (13-5)

Gepubliceerd op 14 september 2019

"Derby tussen rood-wit en geel-zwart om volgende ronde beker met dubbele cijfers beslist "

Zaterdag 14 september 2019 was D-day voor zowel Volharding jo11-2 als SSS '18 jo11-1.  De winnaar zou zich immers plaatsen voor de volgende ronde in de beker. Volharding dat licht als favoriet aan de wedstrijd begon, het stond immers op doelsaldo ruimschoots voor op SSS '18, mocht thuis aftrappen om de wedstrijd op gang te brengen.

De messen waren geslepen, de trainingen waren met 100% inzet afgewerkt en het tactische plan dat de laatste weken was uitgedacht werd ook vandaag weer ten tonele gelegd!

 

Met het inmiddels vertrouwde 1:2:3:2 systeem pakte Volharding meteen vanaf het eerste fluitsignaal SSS '18 bij de strot. Duels werden gewonnen over het hele veld, verdedigend stond het goed en in de aanval was Volharding uitermate effectief!

Na 2 minuten mocht Levi aanleggen voor de eerste corner. Deze werd prima genomen en viel over de gehele Overloonse verdediging bij de 2e paal. Malcolm schatte deze perfecte voorzet op waarde en nam het leder in één keer op de pantoffel. 1-0.

Volharding zat op de spreekwoordelijke rozen en ging meteen weer vol op de aanval. SSS '18 was nog nauwelijks van de schrik bekomen of de volgende aanval richting hun keeper was al weer in de maak. Met soms schitterend veldspel werd SSS van het kastje naar de muur gedirigeerd. De wil om te winnen droop er bij de Vierlingsbekenaren vanaf en dat resulteerde in de 2e goal van deze ochtend. 

Prima opgebouwd van achteruit. Sil naar Jaydey, Jaydey naar Joah, Joah naar Finn. Finn kwam oog in oog met de doelman van Overloon en schoot op goal. Door de benen van de keeper bracht Finn de stand op 2-0.

SSS '18, dat nog nauwelijks een kans had gehad, probeerde de op hol geslagen horde van rood witte strijders af te stoppen, maar slaagde daar niet in. In tegendeel, Volharding was al weer bezig met de voorbereidingen voor het volgende doelpunt. Thijs zag dat Koen aan de rechterkant van het veld vrij stond. Met een mooie crossbal wist hij de Vierlingsbeekse topscoorder te bereiken. Na een paar mislukte doelpogingen wist hij goed het overzicht te houden en gaf een splijtende pass op collega spits Mick. Deze controleerde de harde pass met verve en de bal lag vrijwel direct goed om op goal af te ronden. Iets waar we maandag en woensdag op de trainingen nog aandacht aan hadden besteed. Koen en Mick chapeau! Mick schoot onberispelijk de bal achter de wederom kansloze SSS '18 doelman. 3-0.

1e Time out.

De volledig door de adrenaline opgepompte boys kwamen naar de kant; "dat worden er weer 10!" werd er geroepen.

Effe rust mannen. We zijn er nog niet!

Het 2e kwart werd wederom gedomineerd door de rood witte oorlogsmachine uit Vierlingsbeek. Ware het niet dat we te veel uit positie gingen lopen. Door een paar mindere omschakelingsmomenten konden de geel zwarte eindelijk ook een keer aan aanvallen gaan denken. De verdediging van Volharding werd geklopt, Jaydey en Lars konden niet voorkomen dat de 1e tegentreffer achter Sil belandde, terwijl het volledige middenveld stond toe te kijken op de helft van Overloon.

Leermomenten zijn er gelukkig ook nog altijd voor deze nog jonge spelersgroep.

Maar Volharding had plezier! Plezier in het spel, plezier onderling en plezier in alles wat met voetballen te maken heeft. Totaal niet aangeslagen werd de bal weer van speler naar speler rond gespeeld. Het was uiteindelijk Malcolm die de beslissende pass op Mick wist te geven. Wederom goed afronden van 1 van de goaltjesdieven aan Volharding zijde zorgde voor een comfortabele voorsprong op aartsrivaal SSS. 4-1.

Volharding zat weer in "the flow" zoals dat heet, want nog geen minuut daarna scoorde Malcolm opnieuw uit een corner van Levi. Weer goed positioneren bij de 2e paal zorgde ervoor dat Malcolm de bal in het lege doel kon rossen! 5-1.

Maar soms zorgt een flow er ook wel eens voor dat er iets te makkelijk wordt gedacht. Zeker op die leeftijd waar onze mannen nu op zitten. Daar is niks aan te doen, dat overkomt je gewoon. Binnen 2 minuten scoorde SSS '18 2 tegentreffers waardoor we met een 5-3 ruststand naar de thee gingen.

Rust.

Even alle hens aan dek. De kopjes dezelfde kant weer op en verder gaan waar we goed in zijn. Samen aanvallen, maar nog belangrijker, samen verdedigen!

De missie was voor iedereen helder en na de rust werd al snel duidelijk dat deze groep iets doet met de aanwijzingen die ze krijgen.

Op het middenveld werd de bal veroverd door Joah, deze gaf de bal op de vrijgelopen Levi aan zijn vertrouwde linkerkant. Levi zag in een oogwenk Koen vrij voor de goal staan en zorgde er met zijn 3e assist voor dat Koen vrij kon binnen schieten. 6-3.

Opnieuw een aanval van Volharding met bijna hetzelfde recept. Sil naar Joah, Joah naar Levi. Dit keer was niet Koen, maar Malcolm het eindstation. Met een perfecte voorzet van Levi op Malcolm, zorgde laatstgenoemde er met zijn 3e treffer van deze wedstrijd voor dat Volharding er weer 1tje bij mocht draaien op het scorebord. 7-3.

SSS '18 was gekraakt. Volharding, dat zich in deze fase van de wedstrijd als een aasgier op een aangeschoten hert stortte, denderde voort richting het vijandelijke doel. De ruimtes werden groter, iedereen aan Volharding zijde stormde richting de Overloonse verdediging. De linies van SSS waren gebroken en Joah kon Levi vrij voor de goal spelen. Levi schoot de bal technisch perfect achter de keeper. 8-3.

De storm was nog niet gaan liggen, want in dezelfde minuut was het al weer raak. Lars gaf aan de linkerkant de bal op Joah. Joah schoot het bolvormig sportatribuut strak in de korte hoek. De keeper was weer geklopt en Volharding stond op een riante 9-3 voorsprong.

SSS wist zich nog steeds niet te herpakken. De rood witte locomotief stoomde weer hun kant op. Dit keer was het Koen die aan de rechterkant van het veld een belager van zich afschudde. Op snelheid naar de goal en verwoestend uithalen was wat Koen gedacht moest hebben. En zo geschiedde.... 10-3.

In de SSS defensie werd tot 2x toe hands gemaakt. Bij de 2e handsbal gaf de goedleidende spelleider van Volharding een penalty. Sil mocht proberen dit buitenkansje te benutten, maar zijn inzet strandde op de benen van zijn collega keeper.

Volharding, dat het meeste balbezit had (73:27), wilde weer gaan opbouwen van achteruit. Sil, die koos voor de voetballende oplossing, had niet gezien dat Jaydey bezig was om zijn afgezakte sok omhoog te doen. De tape was los gegaan en de afgezakte sok zorgde voor een misverstand achterin. De SSS spits was oplettend en wist te profiteren van dit moment. 10-4.

Met opgetrokken sokken zette Volharding weer voet richting het geel-zwarte front.

Jaydey, die al eerder met een snoeiharde pegel de paal raakte, was nu de gevierde man aan Volharding zijde. Met een afstandschot van 30 meter (in kinderstappen) leverde hij een kanonskogel af die de keeper alleen maar hoorde langskomen. 11-4.

De sterke ausputzer had de smaak te pakken en trok wederom mee naar voren. Finn die de bal knap onderschepte op het middenveld passte de bal naar de mee opgekomen libero Jaydey. Hij herhaalde hetzelfde kunstje opnieuw. De kanonnen van Navarone waren er niks bij. Ook deze bal van verre afstand was niet te zien op de radar van de Overloonse goalie. 12-4.

Een duidelijk ingestudeerde vrije trap van Volharding leverde succes op. Koen die verrassend over de bal heen stapte en de hele Overloonse defensie op het verkeerde been zette, zorgde er voor dat Jaydey de bal vrij op goal kon afvuren. De keeper stopte deze keer zijn inzet, maar Levi was er als de kippen op laag water bij om alsnog doeltreffend af te ronden. 13-4.

SSS mocht nog 1x iets terug doen. De volledig ontregelde Volharding organisatie, die alleen nog maar met aanvallen bezig was, werd verrast door een snelle uitbraak. De SSS counter zorgde er voor dat de stand in 13-5 werd veranderd. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week speelt Volharding jo11-2 wederom tegen SSS '18 uit Overloon. Dit keer zal Overloon het "thuisvoordeel" hebben.

Wij zijn er klaar voor!

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding