Volharding jo11-2 vs Sportclub Irene jo11-3 (7-3)

Gepubliceerd op 09 november 2019

"Super Saturday zorgt er voor dat Volharding uitloopt op achtervolgers United en Ivo"

De strijd om de titel in de 2e klasse heeft voor Volharding jo11-2 op Super Saturday het beste uitgepakt. Achtervolgers United jo11-1 (2-2 tegen Helden jo11-1) en Ivo Jo11-1 (2-3 verlies tegen Sparta jo11-1) hebben kostbare punten gemorst.

Volharding jo11-2 ging vorige week op trainingskamp in Zoo park Overloon. Daar werd voor het goede doel aan de conditie gewerkt. Hiermee lieten de rood witten zien dat ze er alles aan willen doen om nog beter en sterker te willen worden. 

We begonnen onze tour in de Zoo bij de panter. Sil Buijs, keeper van beroep! Staat bekend om zijn katachtige reflexen en scherp overzicht.

Daarna kwamen we bij het Nijlpaardje. Echte vechters en gaan voor niemand aan de kant, we stellen u voor aan Jaydey Rombouts. 

We vervolgen onze weg langs het stokstaartje. Klein roofdier en altijd op de uitkijk, Malcolm Janssen. 

Aan de rechterkant in het midden van de Zoo, de tijger. Een jagend roofdier, snel en sterk. Koen Janssen. 

Even verderop de orca, Joah van Veghel. Orca's jagen graag in groepen op hun prooi en worden zelden moe.

Daarnaast het konijn. Lars Thijssen. Konijnepootjes brengen geluk. Lars is 2 benig, dus dubbel geluk. Waar konijnen verder nog om bekend staan laten we in dit verslag even achterwege.

In het voorste gedeelte van de Zoo was de cheetah gehuisvest. 

Super snel en gaat recht op zijn doel af zonder te stoppen. Mick Vervoort. 

Naast de cheetah stond de pandabeer. De panda houdt van spelen en is ondanks het aandoenlijke uiterlijk niet ongevaarlijk en kan zich als het moet fel verdedigen. Levi Peters.

Weer even verderop het olifantje. Sterk en verzet bergen werk. Een hoge intelligentie/creativiteit. Finn Vlemmix.

Als laatste kwamen we bij de leeuw. Door zijn imposante uiterlijk staat hij bekend als de koning van het stel. Sterk en sluw als een vos. Thijs de Vos.

De wedstrijd:

Volharding begon ijzersterk aan het duel en gaf meteen met het gehele dierenrijk vol gas. 

De eerste aanval van de wedstrijd was misschien wel de mooiste van de hele wedstrijd, achteraf gezien. 

Panter naar stokstaart, stokstaart naar konijn. Konijn naar orca. Orca één tweetje met de pandabeer. Orca passt de bal op de tijger en deze haalt hard uit. Helaas een prima redding van de keeper van Irene. 

Maar de roofdieren in wit shirt en rode broek jaagden als collectief. Dreven hun prooi in het nauw en kwamen verdiend op voorsprong. 

Een prima onderschepping van de stokstaart achterin. De bal via orca naar tijger. Nu was het wel raak. Een mooi schot in de korte hoek zorgde voor de verdiende voorsprong. 1-0.

Niet al te lang daarna trok de tijger weer ten strijde richting de keeper van Irene. Vanaf de rechterkant versnellend op de goal af. Hard binnen geschoten en via een speler van Irene vloog de bal tegen de touwen. 2-0.

Volharding was getergd, speelde met momenten oogstrelend voetbal. Net zoals op de training van afgelopen woensdag waar de afsluitende rondo in de warming up werd afgesloten door de bal 45x rond te spelen met 1x raken (!). De kenners onder ons weten hoe knap dat is. 

Maar de concentratie verslapte even en het was heel even een beestenboel. De spits van Irene kon vrij naar de goal en kwam tot het scoren van de aansluitingstreffer. De leeuw liet zich even de kaas van het brood eten. 2-1.

Het 2e kwart was volledig voor Volharding. We begonnen wat slap, maar we eindigde deze fase van de wedstrijd beresterk. Door een snelle indribbel van de panda kwam de tijger vrij voor de goal. Deze tikte beheerst zijn 3e binnen. Wederom een hattrick voor deze tijger. 3-1.

Het volgende doelpunt kwam voort door een corner. De cheetah zag het konijntje vrij staan en speelde de bal. Het konijn legde aan om op goal te schieten en de bal vloog prachtig binnen. Mooie goal broer konijn! 4-1.

Daarna werd er weer door de hele dierenfamilie een schitterende aanval uit de hoge hoed getoverd. Het konijn kwam er dit keer niet uit, maar wel een prachtige goal van het olifantje. Over verschillende schijven beginnend bij het Nijlpaardje. Deze schoof de bal naar orca. Orca naar de tijger, tijger naar cheetah. Deze zag dat het olifantje nu vrij stond voor de goal. Mooi in de loop mee gegeven en netjes afgemaakt. Een doelpunt uit het boekje. 5-1.

Rust.

Klasse mannen... Beast modus on!

Dit karwei even afmaken en blijven voetballen samen.

3e kwart. Wederom Volharding die het voortouw nam. Eerste de beste aanval. Tikkie takkie, weer 1 in het zakkie! Nijlpaardje naar de orca, orca naar panda, panda naar cheetah, cheetah terug op panda. Bam! 6-1.

Irene probeerde met man en macht om wat terug te doen, maar kon niet mee in het geweld van de predators uit Vierlingsbeek. De panter was goed, niet te verslaan bijna. Straalde rust uit en zelfvertrouwen. Samen met leeuw en Nijlpaardje een onneembare vesting. 

Volharding ging wederom op rooftocht.

De orca kwam even boven water en haalde uit. Bal op de paal, maar cheetah was er als de kippen bij en scoorde voor Volharding. 7-1.

In het 4e kwart was Volharding even de weg kwijt. Irene dat tot nu toe een beetje de kat uit de boom gekeken had werd feller. Normaal gesproken bijten blaffende honden niet, maar binnen 5 minuten maakte ze 2 goals. Even het paard achter de wagen gespannen en de vogel was al gevlogen. 7-2 en 7-3.

Dr rest van het 4e kwart werd er niet meer gescoord, dus dit was tevens de eindstand die in de boeken kwam te staan. Goed resultaat voor de beesten van Bêk. Het had wat hoger uit kunnen pakken. Maar liefst 7x werd paal en lat geraakt.

We hebben niks te klagen! 11 op rij gewonnen. Nog in de beker acterend en op koers voor het kampioenschap in de 2e klasse. 

Maaaarrrr..... nu komen de wedstrijden waar het er om gaat! Daar wordt de competitie pas beslist. 

Woensdag 20 november uit tegen United (2e plaats) en zaterdag 23 november thuis tegen Ivo (3e plaats).

We gaan weer hard trainen en ons uiterste best doen samen. Wat maakt ons sterk?Teamwerk!

Volgende week zaterdag zijn we vrij. We gaan dan met ouders en spelers een potje voetgolfen in Venlo. Daar wordt gestreden voor de enige echte Volharding jo11-2 "Voetgolf bokaal 2019".

*bron voor dit verslag Wikipedia

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding