Volharding jo11-2 vs Olympia '18 jo11-1 (11-2)

Gepubliceerd op 07 september 2019

"Wederom doelpunten festijn voor de rood witten"

Zaterdag 7 september stond de 2e wedstrijd voor de beker op het programma. Volharding jo11-2, dat na de winst op Sambeek bovenaan stond in de stand, mocht zich opmaken om de eerste thuiswedstrijd op sportpark Soetendaal te gaan spelen. Tegenstander Olympia '18 uit Boxmeer.

De ietwat relaxte warming up zette zich voort in het begin van de wedstrijd. Volharding nam vrijwel direct de regie in handen, maar was wat slordig in de eindfase. Niet scherp, niet fel, niet daadkrachtig genoeg om Olympia echt pijn te gaan doen. Na wat speldenprikjes kwam Volharding wat vaker voor het doel van de blauw witten. Een goede actie van Koen op de rechterflank was uiteindelijk goed voor de openingstreffer. Met zijn schot in de korte hoek liet hij de keeper het nakijken. 1-0.

Een van de spaarzame uitvallen in de beginfase van de wedstrijd eindigde helaas in de gelijkmaker. Sil kon helaas niet voorkomen dat de bal op miraculeuze wijze in het doel rolde. 1-1.

De eerste time out werd door de staf gebruikt om wat meer pit in de tot nu toe makke lammetjes te brengen. Het spelbeeld liet immers zien dat ook hier weer een monsterscore te halen was en dus een wedstrijd om aan het doelsaldo te werken.

Koen gaf gehoor aan deze oproep. Via een snelle rush vanaf rechts kwam hij oog in oog met de Olympia goalie en beheerst ronde hij zijn loopactie af. 2-1.

Achterin hadden Sil, Thijs, Lars en Jaydey het rustig tot nog toe. Telkens zaten onze onverzettelijke poortwachters er goed tussen om zo weer de volgende aanvalsgolf op te starten. Via het goed combinerende middenveld, waar Finn, Malcolm en Joah af en toe tegenstanders voorbij konden lopen alsof er pionnen op het veld stonden, kon de bal vaak relatief gemakkelijk bij de spitsen Koen, Mick en Levi worden gedropt.

Via een van deze combinaties kwam Koen wederom in een kansrijke positie. Hij was wederom doeltreffend voor Volharding jo11-2 en met zijn hattrick schoot hij de 3-1 ruststand binnen.

Rust.

Een half uur gespeeld, 3-1, maar de trainer was duidelijk nog niet tevreden. Afgesproken werd met de boys dat ze vandaag minimaal 10 goals moesten maken vandaag. Deze challenge werd door iedereen aangenomen en dat hield in dat de matadoren nog 7x moesten gaan scoren.

Joah, die wel van een uitdaging houdt, deed zijn eerste duit in het zakje. Na een goede pass van Levi kon hij met een soort van sliding de bal verlengen en de keeper mocht de bal wederom uit het netje halen. 4-1.

De jacht naar de 10 was begonnen!

Een van de mooiste doelpunten van de wedstrijd kwam op naam van Mick. Na al wat kansen te hebben gehad, verschalkte hij met een mooie boogbal de keeper. Hij etaleerde hier even zijn goede traptechniek. 5-1.

Nog 5 te gaan...

Finn kwam aan de linkerkant van het veld goed door en kreeg de bal bij de vrijstaande Malcolm. Malcolm nam de bal goed aan en schoot een vuurpijl richting de Olympiaanse keeper. Zijn pijl trof doel en de 6-1 verscheen op het scorebord. 

Nog 4 te gaan...

Even was de organisatie bij Volharding weg en Olympia kwam wat meer op de helft van de thuisploeg. Meteen was het raak. Met een hard schot op doel incasseerden Sil en zijn manschappen de 2e tegentreffer. 6-2.

Thijs besloot op avontuur te gaan. Op snelheid klopte hij het halve team van Boxmeer en hij kwam in kansrijke positie. Met een schot in de (voor de kijker thuis) rechterhoek tilde hij de stand naar 7-2. 

Nog 3 te gaan...

Daarna mocht Olympia nog 2x het aluminium raken alvorens Koen opnieuw begon aan een rush richting het vijandelijke doel. Met wat kapbewegingen stuurde hij zijn 2 belagers het bos in. Hij kon aanleggen en met zijn rechter haalde hij verwoestend uit. 8-2.

Nog 2 te gaan...

Joah en Jaydey werden gevraagd bij hun wisselbeurt of ze nog voor de 10 gingen zorgen. Ze knikte goedkeurend naar de staf en traden het veld weer binnen om samen met de rest "de missie" te gaan volbrengen.

Eerst was het Joah die op de rechterkant goed wegdraaide bij zijn tegenstander en kon uithalen. Zijn schot zorgde voor de 9-1.

Nog 1 te gaan...

Daarna was het Jaydey, die na goed opkomen van achteruit, met een fraai afstandschot de keeper voor de 10e x de bal uit het netje liet vissen. 10-1.

Missie geslaagd!!

Maar Volharding zette nog effe aan. Lars, Thijs en Sil speelde zelfs al bijna op de helft van Boxmeer. De gehele Volharding defensie trok mee ten aanval. Lars de bal naar Finn, Finn de bal naar Joah. Joah de bal vanaf links naar de vrijgelopen Levi. Levi kon de bal vrij intikken en de eindscore bepalen op 11-2.

1tje bonus...

Volgende week op het wedstrijd-affiche de derby der derbys: 

Volharding jo11-2 vs SSS '18 jo11-1. 

Dit om een plek in de volgende ronde van de beker. 

Aanvang 10 uur op sportpark Soetendaal.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding