Volharding jo11-2 vs Ivo jo11-1 (3-0)

Gepubliceerd op 23 november 2019

"Niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar ook met hard werken kun je winnen"

Zaterdag 23 november: Volharding kon vandaag een goede stap zetten richting het kampioenschap in de 2e klasse door te winnen van Ivo jo11-1.

Bij een overwinning kan volgende week de strijd beslist worden.

De boys hadden nog een zware wedstrijd in de benen van afgelopen woensdag tegen United jo11-1 (2-2), maar vandaag moest er weer voor 100% gas gegeven worden door de kemphanen van Volharding. Ivo was immers 1 van de fysiekste ploegen in deze competitie met een gemiddelde lengte van 1.61m en 50kg

Volharding zette daar een gemiddelde van 1.40m en 30kg tegenover. De weegschaal zakte dus duidelijk naar de kant van de mannen uit Velden.

Net zoals bij een potje FUT (FIFA Ultimate Team) werd vantevoren de squad zorgvuldig bij elkaar gezocht voor de juiste samenstelling. Wie speelt waar en met wie? Het wisselschema was vantevoren doorgenomen en iedereen werd opgepept om te gaan knallen!

De opstelling van FUT Volharding:

Keeper: Sil Onana

Achter: Jaydey de Ligt en Thijs van Dijk.

Midden: Malcolm vd Beek, Joah de Jong en Lars Dybala.

Voor: Koen Messi en Mick Tadic.

Als eerste wissels startte vandaag Levi Malen en Finn Ronaldo. Met zo'n bank heb je wel wat achter de hand natuurlijk.

FUT card Volharding jo11-2:

95 pace

93 shot

94 pass

92 dribble

98 defending

94 physic

FUT card Ivo jo11-1:

92 pace

89 shot

92 pass

93 dribble

94 defensief

99 physic

De kaarten waren geschud het licht stond op groen de missie was duidelijk

De aftrap werd genomen! Het potje FIFA tussen Volharding en Ivo kon beginnen.

In het begin was het zoeken. Zoeken naar de vrije man, zoeken naar een opening, zoeken naar de beste manier om de ploeg van Ivo te bestrijden. Al snel werd duidelijk dat de beste manier was om samen (kruisje) te spelen. In de duels hadden we weinig kans. Maar toch gingen we de duels niet uit de weg. Er werd geknokt door beide ploegen. De beginfase ging gelijk op. Ivo speelde iets meer op de helft van Volharding en kreeg wat kleine kansen. De Ligt en Van Dijk moesten vol aan de bak. Onana stond steeds op de goede plek en coachte zijn team uitstekend. Op het middenveld werd leuk gecombineerd tussen de Jong, vd Beek en Dybala. Voorin werd hard gewerkt door Messi en Tadic.

Malen en Ronaldo waren langs de kant een balletje aan het trappen, ze waren klaar voor het zware werk. Vd beek en Tadic mochten even bijkomen van de geleverde arbeid. Ronaldo en Malen kwamen in de ploeg.

In de 15e minuut van de wedstrijd ging de Jong aan de rechterkant van het veld met de bal aan de haal. Hij had een goede Pace (R2 ingedrukt houden) en bleef 2 achtervolgers voor op weg naar de goal. Met een lepe schuiver wist hij de keeper van Ivo te verschalken. 1-0

Mooie actie Joah!

Het bleef strijden over het gehele veld. Ivo wilde de z  aken recht trekken door wat meer van de goal te gaan spelen. Volharding had vandaag niet het tikkie takkie veldspel van voorheen, maar soms kwamen ze er toch goed doorheen. Messi kreeg een goede kans om voor te leggen op de vrijstaande Ronaldo, maar hij drukte op "rondje" i.p.v. op "vierkantje". Jammer, de bal ging achter.

Malen had nog een mooie steekbal (driehoekje + pijltje omhoog) op Messi, maar de keeper onderschepte de bal voordat Messi kon afwerken.

We gingen rusten met een 1-0 voorsprong.

Rust:

Perfect gedaan TEAM!

Nu blijven volhouden. Probeer samen te spelen, zorg voor de omschakeling en maak de kansen af. Dit komt goed...

Na de rust werd Volharding wat sterker. Kreeg wat meer kansen dan Ivo, maar ook Onana aan de kant van Volharding had een paar belangrijke reddingen. De wedstrijd was nog lang niet gespeeld!

37e minuut. Corner Volharding. Tadic vanaf de rechterkant. De bal werd voor de goal geslingerd. En daar stond de kleine De Jong. Hij kopte de bal (rondje + kruisje) op goal. De keeper zat er nog aan, maar de inzet van De Jong was hard genoeg om de voorsprong van Volharding te vergroten. 2-0

Mooie kopgoal Joah!

Was dit de beslissing? Volharding op een comfortabele voorsprong! 2-0, dit mogen we niet meer weggeven mannen! Kopje erbij houden en blijf vooruit voetballen.

Onana, De Ligt en Van Dijk ruimde alles op wat er op hun pad kwam. En ook vd Beek hielp vaak een handje mee. Dybala zat er vaak goed tussen. Kwam een paar keer goed voor de man uit om een bal te onderscheppen. Tadic en Malen moesten veel meters maken voorin. Ronaldo was nog niet echt op dreef, maar werkte hard voor zijn team. Messi had vandaag wat pech. Kreeg wat schietkansen, maar deze leverde helaas geen doelpunten op. De Jong had nog een pegel op de kruising, maar ook deze trof geen doel.

In de 52e minuut kwam er dan toch de bevrijdende treffer van.... wie anders dan Ronaldo! Een mooie aanval. De Ligt naar vd Beek. Via vd Beek naar Tadic. Tadic naar De Jong, De Jong naar Ronaldo. Vanaf de linkerflank 1 mannetje voorbij en perfect met links (!) binnen geschoten. 3-0

Mooie goal met links Finn!

In de laatste minuten van de wedstrijd nog wat kansjes aan beide kanten. Ivo had nog een bal op de paal en ook Malen raakte de staander na een voorzet van Tadic, maar er werd niet meer gescoord.

Onana hield zijn hok schoon vandaag. De "nul" is altijd lekker voor een keeper. Aanvoerder van Dijk, inmiddels gewisseld voor Dybala, stond langs de kant met een lach op zijn gezicht te genieten. Volgende week kunnen we kampioen worden en zo is het!

De tijd zat er op het laatste fluitsignaal klonk en de vreugde was groot. De ploeg van Volharding jo11-2 had de missie volbracht. Klasse mannen! Game over!

Volgende week de wedstrijd tegen Wittenhorst jo11-2. Eerst aankomende maandag een oefenwedstrijd tegen Sambeek jo11-1, woensdag lekker trainen en dan gaan we proberen zaterdag het vonnis te vellen

Gepubliceerd op 23 november 2019