Volharding jo11-2 vs ijsselsteyn jo11-1 (6-2)

Gepubliceerd op 02 november 2019

"Attack is the best defense"

Volharding JO11-2 heeft vandaag, zaterdag 2 november, wederom geen steek laten vallen in de strijd om het kampioenschap in de 2e klasse tegen opponent ijsselsteyn JO11-1.

Op eigen veld waren de rood witten, vandaag spelend in het rood blauw, degene die ook vandaag weer aan het langste eind trokken.

Met de 10e overwinning op rij staat Volharding ook na vandaag nog steeds alleen aan kop.

Met een gemiddelde leeftijd van 9,69 is Volharding de jongste ploeg ooit in de 2e klasse sinds de invoering van de nieuwe speelwijze en spelregels van de KNVB.

Vandaag was het niet alles goud wat er blinkt. De Soetendaalbewoners kwamen wat langzaam op gang en hadden door wat matig veldspel vandaag een hele kluif aan ijsselsteyn. Maar de eerste klap is meestal een daalder waard. Zo ook vandaag.

Volharding stuurde de volgende 8 de wei in:

In het doel Sil, de minst gepasseerde keeper in de 2e klasse. Hij is bezig aan een sterk seizoen en stond vandaag ook weer met veel zelfvertrouwen onder de lat. 

De achterhoede bestond uit Jaydey en Thijs. Een ijzersterk duo dat elkaar prima aanvult. Het voetbal gogme van Jaydey en de snelheid van Thijs, gecombineerd met een dosis inzet van beide verdedigers zorgt wekelijks voor een blok beton waar de tegenstanders zich vaak op stuklopen. Samen met Sil vormen ze een ijzersterk front in de defensie van Volharding.

Op het middenveld werd gestart met Lars, 2 benig en altijd hard werkend aan de rechterkant. In het midden Malcolm, de schakel tussen achterhoede en aanval. Hij moet zorgen voor de balans in het team. Aan de linkerkant Finn, de onvermoeibare middenvelder met 2 paar longen en met een betere drive dan Mcdonalds.

De voorhoede bestond uit Koen, de beer van Beek, aan de rechterkant. De krachtige spits van Volharding die door een granieten muur heen kan schieten. Aan de linkerkant Mick. De Huntelaar van Volharding JO11-2. Perfect aanspeelpunt en lastig te verdedigen.

Eerste wissels waren vandaag Levi en Joah.

Levi de technisch begaafde tovenaar met de bal. De man die garant staat voor actie.

En Joah die over een meesterlijk inzicht beschikt en (soms) een fluwelen pass in de voeten heeft.

We komen er in als de 8e minuut van de wedstrijd in gaat. Tot dusver heeft Volharding een licht overwicht, maar het netje nog niet laten bollen. Maar daar zou nu verandering in gaan komen. Het was Lars die met een prachtige pass op Koen de eerste assist achter zijn naam kreeg. Hij stuurde Koen met een mooie steekbal richting de keeper van ijsselsteyn. Voor Koen een uitgelezen mogelijkheid om te doen wat hij zo'n beetje elke week doet, scoren! Met een mooi schot klopte hij de goed keepende sluitpost van de tegenstander voor de eerste keer vandaag.

"Een goed begin is het halve werk". 1-0.

Het zelfvertrouwen kreeg weer een boost! Volharding creëerde kansen. Een uitstekende bal van Malcolm op Levi werd net niet met een doelpunt beloond. Daarna was het de beurt aan Levi, die met een mooie voorzet Finn voor de goal bereikte. De kopbal van Finn belandde net aan de verkeerde kant van de paal.

In de 20e minuut van de wedstrijd verdubbelde Volharding dan eindelijk wel de marge. Wederom was het Lars die hierin met zijn 2e assist een aandeel had. Hij gaf een mooie pass op zijn maatje Levi. Deze bleef koelbloedig voor de goal en schoot de bal langs de keeper. "Koren op de molen". 2-0.

Maar ook ijsselsteyn kwam wat vaker voor de goal. De sterk spelende Sil had een prachtige redding op een inzet van 1 van de snelle spitsen. Hij behoede zijn ploeg voor de aansluitingstreffer. 

Helaas kon de ijzersterke verdediging van Volharding 2 minuten later niet voorkomen dat de ploeg uit ijsselsteyn toch "een duit in het zakje deed". 2-1.

Volharding ging weer driftig op zoek naar meer goals. Joah met een mooi afstandschot, Mick met een goed geplaatste bal. Levi met een volley, Finn met een schuiver en Koen met een paar kanonskogels. Maar het was steeds de doelman van ijsselsteyn die een sta-in-de-weg vormde.

Rust.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Volharding meer in beweging, meer balbezit, maar slordig in de combinaties en de afwerking. Een intrapt van Lars aan de rechterkant. Via Mick kwam de bal bij Thijs. Met een mooie bal in de verre hoek was daar dan eindelijk weer de veilige marge van 2. "Geen vuiltje aan de lucht". 3-1.

Levi had een prachtige actie en gaf de bal mooi op Finn. Finn schoot de bal hard binnen en wederom werd de marge vergroot.

"Ijsselsteyn was nu zichtbaar even de kluts kwijt". 4-1.

Volharding ramde door. Net als zo vaak in de 2e helft heer en meester op de grasmat. Koen stoomde op aan de rechterkant na een perfecte bal van de goedspelende Jaydey. Koen had een mooie voorzet op Finn en Finn scoorde zijn 2e van de dag. 

"Kip, ik heb je". 5-1.

Maar ijsselsteyn liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Even een miscommunicatie in de verdediging zorgde er voor dat de spits van de bezoekers de 2e op het scorebord mocht zetten. "Even de kaas van het brood laten eten". 5-2.

Het slotakkoord was ook vandaag weer voor Volharding jo11-2. Koen werd nog 1x de diepte in gestuurd. Op snelheid en kracht weg van zijn tegenstander en op weg naar een 1 tegen 1 situatie met de keeper. Deze tweestrijd werd beslist in het voordeel van de Volharding spits. Koen schoot de bal hard onder de keeper door en met zijn 2e treffer vandaag werd de eindstand bereikt. "Eind goed, al goed". 6-2.

Volgende week moeten we weer vol aan de bak. Iedereen wil van de koploper winnen, maar deze koploper wil ook van iedereen winnen! Deze groep weet van wanten en waar een wil is, is een weg...

Op 9 november spelen we de thuiswedstrijd tegen Irene.

Toepasselijk feit is dat Volharding jo11-2 met het carnavals seizoen op komst de 11e overwinning kan pakken. Alaaf...

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding