Volharding - Helvoirt (1-1) 2-2

Gepubliceerd op 08 november 2015

VIERLINGSBEEK – Ondanks een 2-2 gelijkspel, vanmiddag in eigen huis tegen nummer drie Helvoirt blijft Volharding ook na negen speeldagen nog de koploper. Net als drie weken geleden tegen Real Lunet (4-4, red.) was het publiek vandaag weer de grote winnaar. Het was wederom een waar spektakelstuk in Vierlingsbeek. Helvoirt bewees dat het een uitstekende ploeg heeft en had wellicht op basis van het aantal kansen iets meer verdiend dan een puntje. Volharding-doelman Job Vullings zorgde er met een aantal cruciale reddingen echter hoogstpersoonlijk voor dat de gasten niet wonnen en de roodwitten voor de zesde wedstrijd op een rij ongeslagen bleven.

 

De maker van de 2-2 Wouter Evers zorgt er met een sliding voor dat maker van de 1-1 Collin van den Bergh niet opnieuw tot scoren komt (Foto: Paul Stiphout).De maker van de 2-2 Wouter Evers zorgt er met een sliding voor dat maker van de 1-1 Collin van den Bergh niet opnieuw tot scoren komt (Foto: Paul Stiphout).

Mentaal lijkt de ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen een grote stap gemaakt te hebben ten opzichte van vorig seizoen. Raakte men toen van een achterstand snel in paniek, momenteel raakt men daar niet meer van onder de indruk. Vandaag slaagde men er al voor de zesde en zevende keer in de lopende voetbaljaargang in om terug te komen na een opgelopen achterstand. 

De ontzettend leuke wedstrijd van hedenmiddag kwam nog wel moeizaam op gang. Dat had mede te maken met het feit dat assistent-scheidsrechter Theo van der Steen van Helvoirt al na zes minuten moest afhaken met maagklachten. Wedstrijdsecretaris Jan van Iersel van Helvoirt nam na een gedwongen pauze van een kleine tien minuten de vlag over van de ongelukkige Van der Steen.  Het eerste doelgevaar ontstond na twintig minuten spelen. Pepijn van Geenen soleerde door de Helvoirt-defensie, maar besloot in het zijnet. Drie minuten later kwamen de gasten op voorsprong. Ter hoogte van het middenveld kwamen Bram Jacobs en Wouter Evers ongelukkig met de hoofden tegen elkaar, waarna Evers bleef liggen. Scheidsrechter Wilbrink uit Heerlen had niet in de gaten dat Evers geraakt was aan het hoofd en liet doorspelen. De bal kwam via de kluts terecht bij Rico de Laat en die vond zijn teamgenoot Collin van den Bergh, die de 0-1 binnen schoot. Een ongelukkig moment van de verder prima fluitende arbiter. Binnen drie minuten stond het echter alweer gelijk. Een schot van de afgelopen vrijdag 18 jaar geworden Joep Beurskens smoorde in de verdediging van de bezoekers, maar uit de rebound schoot Jasper Lenkens de bal fraai in de linkerbovenhoek: 1-1. Vlak voor rust ontbrandde het duel pas echt. Roel Gerrits schoot namens de thuisclub net over na een goede aanval via Mark Blenckers en Jasper Lenkens. Namens de bezoekers kreeg Rico de Laat de bal –wederom via een kluts- in bezit en kon alleen op Job Vullings afgaan, maar de Beekse goalie redde bekwaam. Daarna vond De Laat Vullings opnieuw op zijn weg na een ouderwetse scrimmage. Aan de andere kant had Kevin Reijnders moeten scoren toen hij vrij voor doel werd gezet door Pepijn van Geenen. Reijnders raakte de bal echter helemaal verkeerd, waardoor het leder naast het doel van Helvoirt-goalie Remco Kivit verdween.

Na de thee begon Helvoirt stormachtig, resulterend in een aantal grote kansen. Eerst haalde Mark Blenckers de bal van de doellijn en de rebound was weer een prooi voor Job Vullings. Een volley van de rand van de zestien van Menno van Hattum verdween rakelings naast en een lob van Collin van den Bergh ging maar net over. In de 64e minuut werden de gasten dan toch beloond. Een afgeslagen vrije trap werd door Menno van Hattum knap uit de draai raak getrapt: 1-2. Weer had Volharding echter maar luttele minuten nodig op de stand opnieuw gelijk te trekken. Een vanaf de rechterkant met links getrapte indraaiende vrije schop van Kevin Reijnders werd door de mee opgekomen centrumverdediger Wouter Evers bij de tweede paal binnen gekopt: 2-2. Het bleef een enorm open wedstrijd waarin Helvoirt de beste kansen bleef krijgen. In de 79e minuut had Job Vullings wederom een prima redding in petto op een kopbal van Nick van der Bruggen. Even later belandde een halve omhaal van Koen van Asseldonk boven op de lat boven Vullings. Ook Van Hattum was nog tweemaal gevaarlijk. In de extra tijd had Volharding de wedstrijd ook zomaar nog kunnen winnen, maar dat zou wat teveel van het goede zijn geweest. Tim Brouwer draaide zich knap vrij, maar zijn inzet met buitenkant rechts werd door Kivit uitstekend gered. Daardoor eindigde een fraai schouwspel met twee zeer aanvallende ploegen met een 2-2 gelijkspel.

Karakteristieken

scheidsrechter: Roger Wilbrink (Heerlen)

23e min. 0-1  Collin van den Bergh

26e min. 1-1  Jasper Lenkens

64e min. 1-2  Menno van Hattum

69e min. 2-2  Wouter Evers

toeschouwers: 250

gele kaarten: Roel Gerrits, Rob van Bussel en Kevin Reijnders (allen Volharding); Koen van Asseldonk (Helvoirt)

Opstelling Volharding: Job Vullings; Roel Gerrits, Wouter Evers, Bram Jacobs, Guus Cuijpers (70. Rob Branje); Joep Beurskens, Pepijn van Geenen, Mark Blenckers; Kevin Reijnders, Tim Brouwer, Jasper Lenkens (73. Rob van Bussel)

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

  • @rkvvvolharding RT @SVDeurne: ⚽️🔜| ѕcнeмa voor ĸoмende weĸen! @RKVV_Erp @rkvvvolharding @Vianen_Vooruit @Sparta25 @GSV28 @RKSVMierloHout1 @NWCAsten @ZSVZe…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Ook het amateurvoetbal is 'los'. @SSS18Overloon is gisteren gestart, @Vianen_Vooruit vandaag. Eerste training @bsvolym…
  • @rkvvvolharding RT @Kliksport1: Mega interview met Johan Vullings trainer van @rkvvvolharding https://t.co/y42JSPJ5WD
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Districtsbeker: @rkvvvolharding tegen oude trainer @Coelen80, rivaal @SSS18Overloon naar Maastricht en @bsvolympia18 t…

Volg Volharding