Volharding – Helmondia (0-0) 1-0

Gepubliceerd op 24 januari 2016

Tim Brouwer schiet roodwitten naar zwaarbevochten overwinning

VIERLINGSBEEK – Volharding heeft de competitie vanmiddag hervat met een zwaar bevochten overwinning tegen SC Helmondia: 1-0. Tim Brouwer zorgde in de 49e minuut voor de naar achteraf bleek winnende treffer. Het was pas de tweede keer dit seizoen dat de Vierlingsbekenaren de nul hielden. Door de minieme zege blijft Volharding tweede in de stand op slechts één punt van koploper Helvoirt.

Bij Volharding ontbraken vanmiddag Wouter Evers vanwege studieverplichtingen en Sam Litjens door een schorsing. Voor het eerst dit seizoen was er een plek in de basis voor de 19-jarige Stan Hesen. Twee voetballende ploegen zorgden op een druilerig sportpark Soetendaal voor een zeker niet onaardig schouwspel al bleken de kansen in Vierlingsbeek vanmiddag duur. Bij de gasten was Jeremias Carlos David in de beginfase tweemaal gevaarlijk. Eerst schoot hij in het zijnet na een technisch hoogstandje op de achterlijn en daarna werd zijn schot tot hoekschop verwerkt door Volharding-keeper Job Vullings. Na 23 minuten spelen claimde Patrick van Kempen een penalty vanwege hands van een Helmondse verdediger, maar het zicht op de situatie van scheidsrechter Cornelissen uit Oss was onvoldoende om de bal ook daadwerkelijk op de stip te kunnen leggen. Twee minuten later ontsnapte Wessel Vincent van de gasten aan een gele kaart na een charge op aanvoerder Mark Blenckers. De dit seizoen uitstekend op dreef zijnde Blenckers had daarna veel last van zijn enkel. Hij probeerde het nog even maar moest zich nog voor rust laten vervangen door Jip Verstegen, zelf net terug van een langdurige blessure. Tussendoor vond Carlo David nog maar eens een keer het zijnet.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Volharding stond opeens uit het niets op voorsprong. Met zijn hele ziel en zaligheid schoot Tim Brouwer de bal met het nodige geluk via een Helmondse verdediger op doel. De bal ging omhoog en verdween over de boomlange Helmondia-goalie Wessel Knapen zowaar in doel: 1-0.  De technisch vaardige bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar de goeie eindpass bleef uit en de gemaakte keuzes waren vaak niet de juiste. Volharding kreeg in de omschakeling ook zeker haar mogelijkheden, maar ook de Vierlingsbeekse spelers waren niet scherp in de afronding op de momenten dat het nodig was. Er waren ook zeker enkele hachelijke momenten, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er dan ook niet meer voor beide ploegen. Onder aanvoering van rots in de branding Rob Branje hield Volharding uiteindelijk de nul vast en bleven de drie zwaar bevochten drie punten in Vierlingsbeek.

Karakteristieken

scheidsrechter: Pierre-Leon Cornelissen (Oss)

49e min. 1-0  Tim Brouwer

toeschouwers: 150

gele kaarten: Jip Verstegen en Kevin Reijnders (beiden Volharding); Danny Fransen (SC Helmondia)

Opstelling Volharding: Job Vullings; Roel Gerrits, Rob Branje, Bram Jacobs, Patrick van Kempen; Joep Beurskens, Pepijn van Geenen, Mark Blenckers (43. Jip Verstegen); Stan Hesen (83. Jeroen Schepens), Tim Brouwer (90. Jasper Lenkens), Kevin Reijnders

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding