Volharding heerst in kampioensduel met Prinses Irene

Gepubliceerd op 17 mei 2016

Foto: Peter KuijpersNISTELRODE Het elftal van trainer Sjoerd van der Coelen werd overtuigend met  0-4 winnaar in het duel met concurrent Prinses Irene. Ruim 2000 toeschouwers omzoomde het hoofdveld van Sportpark De Schellen in Nistelrode. De Vierlingsbekers maakten een sterke indruk en zijn amper, op een bal na tegen de lat, in de problemen geweest. Tim Brouwer voor rust en in de tweede helft Mark Blenckers, Pepijn van Geenen (P) en opnieuw Brouwers waren succesvol.

 

Door: Peter Kuijpers

Foto: Peter KuijpersMaar liefst vijf bussen uit Vierlingsbeek reden de getrouwen af en aan. Maar ook veel die op eigen gelegenheid het Prinses Irene sportpark wisten te vinden. Toeters, muziek en veel publiek uitgedost in de eigen clubkleuren, deden recht aan de kwalificatie: 'Kampioensduel'. Opvallende naam op het formulier was bij Prinses Irene: Job van den Elzen. Bijna al een heel seizoen uit de roulatie met een chronisch rugprobleem. John Meijs: "Job traint al een paar weken mee. Leuk dat zijn blessure zich goed houdt. Hij zit op de bank, maar ik weet nog niet of ik hem in ga zetten. We zien wel."

Trekkebenend

Foto: Peter KuijpersVolharding begon sterk en bepaalde de wedstrijd. Het feit dat de eerste bal die in het doelgebied van Volharding keeper Job Vullings kwam pas afgeklokt werd op elf minuten spreekt voor zich. In de 17e minuut hield Volharding even de adem in. Rob Branje lag met pijn op het veld en greep naar zijn hoofd. Gelukkig viel het mee en kon Branje wat trekkebenend verder. Na een half uur spelen viel de 0-1. Jeroen Scheepens ontdeed zich wel heel gemakkelijk van Robbert Rovers en gaf af aan de inlopende Tim Brouwer, die met een schuiver de score opende: 0-1. Tim van der Heijden stuitte kort hiervoor op Vullings die knap redde.

Talent

Foto: Peter KuijpersNa rust was het Prinses Irene dat Volharding kort de eigen zestien in drukte. Uit een scrimmage ketste de bal, buiten bereik van Vullings, op de dwarslat, maar een doelpunt werd het niet. Nagenoeg uit de omschakeling van die aanval werd het 0-2. Het doelpunt kwam van Mark Blenckers die zich in de oranje zestien handig ontdeed van wat belagers en fraai inschoot. Bij Prinses Irene brak het verzet. Het was kraakhelder dat Volharding dit niet meer af zou geven. Voor Meijs ook geen reden om Van den Elzen in te brengen als stormram. De Prinses Irene trainer wist als geen anders dat dit een verloren zaak was. Erger werd toen Blenckers in de zestien van Prinses Irene onderuit ging. Pepijn van Geenen mocht vanaf elf meter uithalen. Stef van Venrooy leek de bal te stoppen, maar ging later toch onder hem door in het doel: 0-3. Het laatste woord was voor Brouwer die met een fraaie lob de 0-4 eindstand bepaalde. Scheidsrechter Rob Boorn uit Scharn (Lbr) snapte het helemaal en trok weinig blessuretijd bij. Boorn (21) kon terugzien op een uitstekende partij fluitwerk en is een talent in  het Nederlandse scheidsrechterscorps.

Niet gedroomd

De Schellen ontplofte. Klapzoenen, bloemen, champagne  en hossende spelers namen bezit van het hoofdveld. Compliment aan de Vierlingsbeekse getrouwen die keurig achter de dranghekken bleven. Sjoerd van der Coelen was een gelukkig man: "Ik heb er niet over gedroomd, maar het was wel spannend. We hebben vier fantastische wedstrijden achter ons die we nagenoeg met dezelfde elf hebben kunnen spelen en nagenoeg geen blessures. Het vertrouwen was groot vooraf. Het spel dat we spelen zit vaak vol lef en dat is wel eens risicovol. Maar we hebben het volbracht. Ik had een snipperdag morgen onder voorbehoud, maar die wordt nu definitief."

Tim van den Brand

John Meijs was vanzelfsprekend teleurgesteld: "We moesten na rust risico's nemen. Dan komt er van ons een bal buiten bereik van de keeper tegen lat die moet dan zitten, maar dat gebeurde niet. Dan wordt het 0-2 en krijgt Tim van den Brand nog een kans alleen voor de keeper, maar ook dat gebeurt niet. Volharding is de terechte kampioen. Wij gaan ons voorbereiden op de nacompetitie."

www.kliknieuws.nl  16 mei 2016

Foto: Peter Kuijpers

Foto: Peter Kuijpers

Foto: Peter Kuijpers

Foto: Peter Kuijpers

Foto: Peter Kuijpers

Foto: Peter Kuijpers

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding