Volharding – EVVC 3-5 (1-3)

Gepubliceerd op 22 april 2018

VIERLINGSBEEK – Volharding verloor vanmiddag thuis met 3-5 van EVVC uit Vinkel.

De wedtrijd op het zonnige sportpark Soetendaal begin direct met een grote kans voor Marc van Rens die na goed doorgaan van Rick Tissen helaas de bal op de kruising wist te koppen. Direct na deze aanval was het EVVC dat na een scrimmage voor het doel de bal op de lat wist te krijgen. EVVC maakt een sterke indruk in de beginfase en dat uitte zich al in de 5e minuut met een doelpunt: Uit een corner was het Rene van Santvoort die de bal achter Job Vullings kreeg en dus liep Volharding meteen avhter de feiten aan. Nadat EVVC kort na de openingstreffer nog een kans kreeg maar niet benutte, was het eerst Marc van Rens die met een schot van afstand het probeerde (over), maar in de 11e minuut was het Kas van den Bosch die na fraai doorkoppen van Tim Brouwer de bal vanaf links prachtig rechts boven in het doel van EVVC schoot.

De wedstrijd leek daarop redelijk in evenwicht. Na een klein half uur werd Rick Tissen die vrije doorgang

Had naar het doel van EVVC gestuit waarop scheidsrechter Kolenberg slechts een gele kaart. Diezelfde Kolenberg zou deze middag nog een veelvoud aan kaarten tonen en met een aantal beslissingen zijn stempel op de wedstrijd drukken.

Zo werd er na 33 minuten wel heel erg gemakkelijk een penalty gegeven aan EVVC, die onberispelijk ingeschoten werd door Rob van Dijk.

Niet lang daarna wist Marc van Rens een lange bal net niet te onderscheppen waardoor diezelfde van Dijk de 1-3 op het bord zette.

Daarmee was het kwa scoreverloop nog niet gebeurd in de eerste helft, want de prima spelende van den Bosch wist na een mooie solo van Marc van Rens de bal wederom achter keeper van den Boogaard te krijgen. Volharding dacht met deze aansluitingstreffer de rust in te kunnen gaan, maar EVVC scoorde  in de blessuretijd van de eerste helft heel beheerst de 2-4.

Meteen na rust werd duidelijk dat EVVC het wel prima vond, en liet zich terugzakken om Volharding het spel te laten maken. Toch was het Marc van Rens die kort na de aftrap de bal net naast het doel van EVVC werkte.

De wedstrijd werd wat gezapiger, al ontstonden er ook wel wat irritaties aan beide kanten, waar scheidsrechter Kolenberg niet altijd even goed mee om wist te gaan. Dat bleek toen ook Volharding na een uur spelen een gemakkelijk gegeven penalty kreeg die Joep Beurskens uitstekend inschoot : 3-4. Kort daarvoor werd Marc van Rens overigens gewisseld voor Jasper Lenkens.

Helaas bleek Volharding niet in staat om, ondanks de druk die men probeerde te zetten, het 1 op 1 spelen achterin, en het brengen van Kevin Reijnders in plaats van Tom Kessels. Kansen werd er voldoende gecreeerd, maar diezelfde Kevin Reijnders (vrije trap) en Tim Brouwer (kopbal en schot in handen van de keeper) wisten helaas het net niet te vinden. Sterker nog: uit een vrije trap wist de geslepen aanvoerder Gerwin van den Boom de 3-5 nog op het scorebord te zetten.

Gepubliceerd op 22 april 2018