Volharding - EVVC (2-0) 3-0

Gepubliceerd op 08 mei 2016

Zege van roodwitten nog niet voldoende voor de titel · Op tweede pinksterdag volgt allesbeslissend duel met Prinses Irene in Nistelrode

Tim Brouwer (rechts) schiet de 3-0 eindstand op het bord (Foto: Toon Gerrits)Tim Brouwer (rechts) schiet de 3-0 eindstand op het bord (Foto: Toon Gerrits)VIERLINGSBEEK – Volharding slaagde er vanmiddag nog niet in om de titel binnen te halen in de tweede klasse H. De roodwitten deden weliswaar hun plicht door thuis met 3-0 te winnen van EVVC uit Vinkel, maar Prinses Irene verzaakte op bezoek bij Sparta’25 in Beek en Donk eveneens niet door met 0-4 te zegevieren. Dat betekent dat op tweede pinksterdag Volharding en Prinses Irene in Nistelrode op de laatste speeldag in een onderling duel gaan uitmaken wie er kampioen wordt in deze knotsgekke competitie. Volharding heeft als koploper twee punten voorsprong en daarmee de beste papieren. Prinses Irene zal moeten winnen, Volharding heeft genoeg aan een gelijkspel om de titel op te eisen.

Net als vorige week was Volharding zich terdege bewust van wat er op het spel stond vandaag. Als men zelf zou winnen van EVVC en Prinses Irene zou punten morsen in Beek en Donk tegen Sparta’25, dan zou de equipe van trainer Sjoerd van der Coelen het kampioenschap behalen. De Vierlingsbekenaren begonnen prima aan de wedstrijd, in exact dezelfde opstelling als vorige week in Erp. Al na drie minuten leken de roodwitten op voorsprong te komen, maar een inzet van Pepijn van Geenen werd door EVVC-keeper Coen van Lith goed gered en de rebound van aanvoerder Jip Verstegen belandde boven op de lat boven Van Lith. Vlak daarna verwerkte Van Lith een knal van Mark Blenckers tot hoekschop. EVVC had nooit echt zicht op een goed resultaat in Vierlingsbeek. De ploeg uit Vinkel lijkt al bezig te zijn met de nacompetitie (het team van trainer Stephan Hesemans behaalde de tweede periodetitel, red.) en begon met zes wijzigingen in de basiself. Toch duurde het nog vrij lang voor Volharding de score opende. In de 28e minuut stak Bram Jacobs -zoals wel vaker dit seizoen- van achteruit weer eens met zevenmijlslaarzen het veld over. De naar Gemert vertrekkende klasbak haalde de achterlijn en trok de bal ragfijn voor op de instormende Mark Blenckers: 1-0. Vier minuten later verdubbelde dezelfde Blenckers de score. Na een uitgekiende steekpass van Pepijn van Geenen ging Blenckers alleen op Van Lith af, omspeelde de doelman en schoof beheerst de 2-0 binnen. Het was Blenckers’ elfde treffer van het seizoen. Omdat Prinses Irene inmiddels in Beek en Donk eveneens met 2-0 leidde, was het credo voor Volharding vervolgens uitbollen richting volgende week. Voor rust hadden Pepijn van Geenen en Tim Brouwer de score nog verder kunnen opvoeren, maar zij lieten dat na.

In de tweede helft bleef Volharding de bovenliggende partij en creëerden de Bekenaren nog behoorlijk wat kansen. De Soetendaalbewoners sprongen echter bijzonder slordig om met die mogelijkheden. In de 53e minuut stoomde ‘extra aanvaller’ Bram Jacobs weer eens op. De boomlange Sambeekenaar trok de bal vanaf de linker kant echter onzelfzuchtig voor, waar hij wellicht beter voor eigen eer had kunnen gaan. Na een uur spelen belandde een voorzet van Jeroen Schepens boven op de lat. Even later was Rob Branje koppend dichtbij een doelpunt. Wouter Evers zag zijn kopstoot van de doellijn worden gehaald en Mark Blenckers vond Van Lith weer eens op zijn weg. In de 72e minuut zorgde Tim Brouwer –net als vorige week- voor de definitieve beslissing. De aanvaller schoot Volharding met zijn achtste treffer van het seizoen naar 3-0. Volharding verzuimde daarna om de score nog verder op te voeren. Omdat Mark Blenckers, Pepijn van Geenen en Jip Verstegen het vizier niet meer op scherp hadden staan, bleef het bij 3-0 en kunnen de Vierlingsbekenaren zich derhalve volledig gaan focussen op het allesbeslissende duel in Nistelrode op tweede pinksterdag.

Karakteristieken

scheidsrechter: Jannick van der Laan (Cuijk)

28e min. 1-0 Mark Blenckers

32e min. 2-0 Mark Blenckers

72e min. 3-0 Tim Brouwer

toeschouwers: 525

geen kaarten:

Opstelling Volharding: Job Vullings; Roel Gerrits, Rob Branje, Bram Jacobs, Patrick van Kempen; Wouter Evers (75. Joep Beurskens), Pepijn van Geenen, Jip Verstegen; Jeroen Schepens, Mark Blenckers, Tim Brouwer (75. Stan Hesen)

Gepubliceerd op 08 mei 2016

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding