Volharding - EVVC (1-2) 2-3

Gepubliceerd op 12 mei 2019

VIERLINGSBEEK – Volharding kan de derde periodetitel op de buik schrijven. De roodwitten gingen vandaag in eigen huis volkomen terecht onderuit tegen het laag geklasseerde EVVC uit Vinkel: 2-3. De koploper in de derde periode Real Lunet won op bezoek bij Heeswijk met 1-3 en is nu alleen theoretisch nog te achterhalen door Volharding. De ranglijstaanvoerder in de reguliere competitie Erp, is Volharding na vandaag ook voorbij gegaan in de strijd om die derde periodetitel.

Door de nederlaag van vandaag gaat het seizoen voor Volharding uit als een nachtkaars. Het is ook nog maar de vraag met welk basiselftal trainer Johan Vullings komende zondag in Vught op de proppen komt tegen Real Lunet. Het wordt puzzelen voor Vullings, want naast het al gekwetste vijftal Job Stevens, Stan Duijkers, Thomas Rijn, Roel van Rens en Rik Lukassen zullen er nog meer spelers ontbreken. Spits Melvin de Klijn viel vandaag geblesseerd uit en het is nog maar de vraag of hij zondag weer speelklaar zal zijn. Door schorsingen zullen in ieder geval Tom Kessels, Jip Verstegen en Tim Brouwer niet van de partij zijn. Kessels en Verstegen vanwege hun respectievelijk vijfde en zevende gele kaart. Tim Brouwer kreeg tegen EVVC rood en zijn seizoen lijkt daardoor nu al helemaal voorbij te zijn.

De gasten uit Vinkel begonnen sterk aan de wedstrijd. Al na drie minuten was verdediger Bart Haerkens dicht bij  de openingstreffer. Hij was sneller bij de bal dan Volharding-goalie Job Vullings, maar zijn inzet verdween maar net naast. Vijf minuten later was het wel raak. Niet voor de eerste keer dit seizoen kreeg Volharding een goal om de oren uit een hoekschop. Het was diezelfde Haerkens die geheel vrijstaand inkopte: 0-1. Vrijwel in de tegenaanval stuitte Volharding-captain Mark Blenckers aan de andere kant op EVVC-keeper Frank van den Boogaard. De aansluitende hoekschop van Blenckers werd door Tom Kessels bij de eerste paal binnen gewerkt: 1-1. Nog binnen het kwartier nam EVVC opnieuw de leiding. Mark van Zoggel kon vogeltje vrij raak schieten: 1-2. De gasten trokken zich daarna opzichtig terug, maar Volharding was niet bij machte om ook maar een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen. De beleving leek ook ver te zoeken. Het besef dat er een periodetitel op het spel stond straalde geen moment van de thuisploeg af. Vijf minuten voor rust had Volharding pech, dat scheidsrechter Jos Peeters uit Kronenberg niet voor een strafschop floot waar dat wel had gemoeten. Kas van den Bosch werd binnen de zestien meter duidelijk in de rug gelopen, maar kreeg dus niet pingel die hij wel verdiende.

Volharding veranderde vanmiddag gedurende de wedstrijd tweemaal van systeem. In de tweede helft speelden de Vierlingsbekenaren noodgedwongen anders. Centrumspits Melvin de Klijn moest zich gekwetst laten vervangen door A-junior Gijs Hendriks, die als linksback kwam te spelen. Met de jongeling Hendriks is gelijk één van de weinige lichtpuntjes van vandaag genoemd. De frustratie bij het onmachtig acterende Volharding werd met de minuut groter. Hendriks leek zowat de enige die zich niet gek liet maken, een groot compliment voor deze speler voor wie een mooie toekomst bij Volharding 1 in het verschiet lijkt te liggen. Bij EVVC maakte in de 58e minuut Gerwin van den Boom na lang blessureleed zijn opwachting. De al jarenlang verreweg beste speler bij de Vinkelnaren was bij zijn eerste balcontact gelijk beslissend. Van den Boom vond met een steekbal Rob van Dijk en diens inzet werd door Jordy de Klijn vervolgens ongelukkig in eigen doel gewerkt: 1-3. In de 64e minuut kwam er toch weer even hoop in de Vierlingsbeekse harten. Kas van den Bosch werd weer onderuit gehaald in het strafschopgebied, nu door keeper Van den Boogaard. Ditmaal floot arbiter Peeters wel voor een penalty. Kevin Reijnders schoot zuiver raak: 2-3. Toen Tim Brouwer zich twee minuten later liet gaan door na te trappen en Volharding met tien man kwam te staan leek een beter resultaat voor Volharding echter ver weg. Opmerkelijk genoeg werd er bij de Bekenaren nu -ondanks een numerieke minderheid- wel meer energie in de wedstrijd gestopt. EVVC daarentegen wist niet echt goed om te gaan met de nieuwe situatie en speelde het bij diverse uitbraken ook nog eens slecht uit. In de slotfase kreeg Volharding zelfs nog de beste kansen om in ieder geval nog een remise uit het vuur te slepen. Invaller Rick Tissen was tweemaal dicht bij een treffer en de mee naar voren gedirigeerde Nino Janssen had de bal vrij voor het inschieten, maar raakte het leder niet goed. In de tegenaanval kreeg de beste man van het veld Mitchel Bodelier nog een grote kans op 2-4, maar hij zag zijn inzet rakelings naast het Volharding-doel verdwijnen. Veel maakte het niet meer uit, want de drie punten gingen mee naar Vinkel. Volharding kan komende week letterlijk en figuurlijk de wonden gaan likken.

Karakteristieken

scheidsrechter: Jos Peeters (Kronenberg)

  7e min. 0-1  Bart Haerkens

  9e min. 1-1  Tom Kessels

14e min. 1-2  Mark van Zoggel

60e min. 1-3  Jordy de Klijn (e.d.)

64e min. 2-3  Kevin Reijnders (pen.)

toeschouwers: 200

gele kaarten: Tom Kessels, Kas van den Bosch en Jip Verstegen (allen Volharding); Mark van Zoggel, Sven de Kinderen en Gerwin van den Boom (allen EVVC)

rode kaart: 66. Tim Brouwer (Volharding) wegens het trappen van een tegenstander

Opstelling Volharding: Job Vullings; Jordy de Klijn, Nino Janssen, Tom Kessels; Kas van den Bosch, Nick Joosten (72. Rick Tissen), Jip Verstegen (80. Jasper Lenkens), Mark Blenckers, Kevin Reijnders;  Melvin de Klijn (45. Gijs Hendriks), Tim Brouwer

 Klik hier voor alle uitslagen en standen in 2e klasse H 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding