Volharding – Erp (0-2) 2-5

Gepubliceerd op 16 december 2018

{'id':'127'}VIERLINGSBEEK – Volharding heeft vanmiddag bijzonder slechte zaken gedaan. De roodwitten verloren voor de vierde keer deze competitie en net als de vorige drie nederlagen gebeurde dat in eigen huis. Erp was op sportpark Soetendaal met 2-5 te sterk voor de equipe van trainer Johan Vullings. De uitslag was wel zwaar geflatteerd. Het kwartje had zomaar de andere kant op kunnen vallen. Nadat Volharding de rust inging met een 0-2 achterstand kwamen de Vierlingsbekenaren nog sterk terug tot 2-2 en leken ze door te gaan drukken. Maar twee minuten na de gelijkmaker kwamen de bezoekers wederom op voorsprong. De laatste twee treffers vielen ver in blessuretijd en waren uiteindelijk louter van statistische waarde. Vijf seizoenen geleden stond bij deze wedstrijd precies dezelfde einduitslag al eens op het scorebord. 

Omdat er in de tweede klasse H slechts twee wedstrijden doorgingen vandaag, zakte Volharding slechts één plek in de stand en is het nu zesde. Volgende week zal er tijdens de inhaalwedstrijd op bezoek bij de nummer voorlaatst Sportclub Irene uit Tegelen toch echt weer een driepunter gepakt dienen te worden om niet in de onderste regionen van de ranglijst terecht te gaan komen. Statistisch gezien is de kans daarop zeker aanwezig. Buitenshuis verloor Volharding immers nog niet dit seizoen.

Behalve het drietal langdurig geblesseerden Job Stevens, Rik Lucassen en Melvin de Klijn was vandaag bij Volharding ook Jip Verstegen afwezig. Hij verblijft vanaf deze week drie maanden in het buitenland en is derhalve eveneens voor langere tijd niet beschikbaar voor het team van Johan Vullings. Volharding begon -niet voor de eerste keer dit seizoen- weer eens te slap aan een thuiswedstrijd. In de eerste vijfentwintig minuten was Erp duidelijk de bovenliggende partij. De gasten zaten er bovenop en kreeg drie dikke kansen om te scoren. De eerste, een kopbal van Koen van Deurzen, ging na twaalf minuten spelen nog net over. Drie minuten laten werkte Emiel van der Sanden een voorzet van de uitstekend spelende Rob van Rijbroek wel langs Volharding-keeper Roel van Rens: 0-1. In de 22e minuut verdubbelde Van Rijbroek zelf de stand, door via de onderkant van de lat raak te schieten: 0-2. Tussendoor werd een vrije trap van Volharding-aanvoerder Mark Blenckers knap over de lat getikt door Erp-doelman Dennis van Ballegooy. Direct na de 0-2 had Van Ballegooy wederom een prima redding in petto op een kopbal van Jasper Lenkens. Even later werkte Stan Duijkers (die na zijn hattrick in de bekerwedstrijd tegen sv Top vorige week een basisplaats had afgedwongen, red.) de bal maar net over na een goede voorzet van Tim Brouwer. Direct daarna  blesseerde Duijkers zich naar het liet aanzien ernstig aan de knie. De onfortuinlijke aanvaller werd vervangen door eerstejaars senior Jens Achten. Voor de rust waren er daarna nog wat Beekse kansjes voor Jordy de Klijn (2x) en Thomas Rijn. Voor Erp raakte Emiel van der Sanden met een vrije trap van een meter of vijfendertig nog de lat boven Van Rens.

In de rust pleegde Johan Vullings bij Volharding een omzetting zonder te wisselen. Jasper Lenkens werd van aanvaller middenvelder en Kas van den Bosch verhuisde van de middenlinie naar de aanval. Beide spelers waren direct gevaarlijk. Eerst schampte Jasper Lenkens de bal met het hoofd na een corner van Mark Blenckers. Kas van den Bosch werd maar weer eens gestuit door Van Ballegooy. Jens Achten schoot over het Erp-doel na een goede vooractie. Na een dik uur spelen leek het duel beslist. Erp scoorde wederom via Van der Sanden, maar het doelpunt werd ten onrechte afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Aan de andere kant faalde Kas van den Bosch alleen voor Van Ballegooy. Twintig minuten voor tijd ging Volharding vol voor een beter resultaat door met drie man achterin te gaan spelen en nog meer druk naar voren te geven. Verdediger Kevin Reijnders maakte daarvoor plaats voor aanvaller Marc van Rens. De tactische zet sorteerde effect. Eerst schoot Tom Kessels van heel ver maar net naast. In de 77e minuut kreeg Volharding een penalty vanwege vermeend hands van invaller Olger Smits. De bal leek tegen de borst te komen van Smits, maar scheidsrechter Hodzelmans uit Echt zag het anders en wees naar de stip. Captain Mark Blenckers nam zijn verantwoording en trapte de pingel onberispelijk binnen: 1-2. Weer twee minuten later stond het opeens gelijk. Kas van den Bosch hield de bal bij de achterlijn knap binnen en vond Marc van Rens. Die slingerde de bal voor op Jens Achten, die overtuigend en verwoestend uithaalde: 2-2. Waar Volharding nu leek door te gaan drukken, bleek opnieuw twee minuten later alle Vierlingsbeekse moeite voor de inhaalrace tevergeefs te zijn geweest. Erp-aanvaller Koen van Deurzen kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en schoot de bezoekers opnieuw op voorsprong: 2-3. Volharding probeerde nog wel om deze domper teniet te doen, maar verder dan wat halve kansen kwamen de roodwitten niet. Sterker nog: ver in de extra tijd vielen er nog twee doelpunten aan de andere kant. Emiel van der Sanden maakte uit een counter zijn tweede goal van de middag (2-4) en invaller Dieuwe van der Heijden streepte een vrije trap langs Van Rens (2-5). Beide treffers waren louter nog voor de statistieken, maar allerminst lekker voor het zelfvertrouwen van de Vierlingsbekenaren.

Karakteristieken

scheidsrechter: Johan Hodzelmans (Echt)

15e min. 0-1  Emiel van der Sanden

22e min. 0-2  Rob van Rijbroek

78e min. 1-2  Mark Blenckers (pen.)

80e min. 2-2  Jens Achten

82e min. 2-3  Koen van Deurzen

94e min. 2-4  Emiel van der Sanden

96e min. 2-5  Dieuwe van der Heijden

toeschouwers: 100

gele kaarten: Kas van den Bosch, Mark Blenckers en Nino Janssen (allen Volharding); Koen van Deurzen, Emiel van der Sanden en Olger Smits (allen Erp)

Opstelling Volharding: Roel van Rens; Thomas Rijn, Nino Janssen, Tom Kessels, Kevin Reijnders (71. Marc van Rens); Kas van den Bosch (89. Rick Tissen), Jordy de Klijn, Mark Blenckers; Stan Duijkers (36. Jens Achten), Tim Brouwer,  Jasper Lenkens

Gepubliceerd op 16 december 2018

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding