Volharding - Erp (0-0) 4-0

Gepubliceerd op 25 februari 2018

VIERLINGSBEEK - Volharding heeft vanmiddag de eerste competitieoverwinning in 2018 geboekt. Op het eigen sportpark Soetendaal werd Erp met 4-0 verslagen. Daarmee revancheerden de roodwitten zich voor de nederlaag van eerder dit seizoen. Op 15 oktober 2017 won Erp namelijk met exact dezelfde cijfers van de equipe van trainer Sjoerd van der Coelen. Volharding had vandaag aan een ouderwets 'Bèks Kwartierke' genoeg om Erp met een ruime nederlaag naar huis te sturen. Tussen de 68e en 83e minuut wist Volharding het net maar liefst vier keer te laten bollen, Erp in treurnis achter latend.

Sjoerd van der Coelen had zijn basisteam behoorlijk aangepast na de matige start in het nieuwe jaar. Het centrale duo Roel Gerrits en Tom Kessels werd vervangen door Wouter Evers en Nino Janssen. Roel Gerrits werd rechtsback en Tom Kessels moest plaats nemen op de bank. Dat duurde overigens niet heel lang, want na acht minuten moest Kessels alsnog aan de bak nadat linksback Patrick van Kempen zwaar geblesseerd raakte. De 34-jarige Boxmerenaar scheurde zijn achillespees finaal af. Van Kempen was bezig aan zijn laatste seizoen in Volharding 1, maar had zich natuurlijk een mooier afscheid gewenst. Morgen gaat de onfortuinlijke en één van de langst dienende spelers in de hoofdmacht van Volharding überhaupt (hij debuteeerde in het seizoen 2003-2004, red.), onder het mes. Na zijn herstel wacht Patrick van Kempen ongetwijfeld een meer dan verdiende afscheidswedstrijd, maar door een langdurige revalidatie zal dat nu nog even op zich laten wachten.

Op het middenveld ontbrak bij Volharding Joep Beurskens, die afgelopen donderdag op de training geblesseerd raakte. Beurskens werd vervangen door een andere Boxmerenaar Kas van den Bosch. Van den Bosch verdiende zijn basisplaats door afgelopen week tijdens een oefenwedstrijd tegen nota bene Olympia'18 uit zijn woonplaats hoogstpersoonlijk voor de 2-1 overwinning te zorgen. De 21-jarige dynamische Van den Bosch speelde een prima wedstrijd. Hij was het ook die de eerste kans van de wedstrijd kreeg. In een niet al te boeiende eerste helft -waarin Volharding wel de controle had-  schoot Van den Bosch in de 24e minuut voorlangs. De gasten uit Erp waren drie minuten later voor het eerst gevaarlijk. Een inzet van Roy Verhagen werd echter gekeerd door Vollharding-goalie Job Vullings. Erp speelde overigens met een opvallende tactiek, met vijf verdedigers. Normaal zet de ploeg van trainer André Cornelissen de tegenstander altijd snel onder druk. Anderhalf jaar zonder uitoverwinning deed de voormalige Volharding-coach echter van zijn geloof vallen. Lekker voor Volharding, dat na de winterstop toch ook nog niet echt de vorm heeft. De verwachte druk zoals in Erp bleef dan ook uit.

Lange tijd leek het een typische 0-0 wedstrijd, maar na een uur spelen kwam Volharding na het inbrengen van aanvaller Marc van Rens voor verdediger Roel Gerrits plots los. Eerst werd nog een inzet van Rick Tissen van de lijn gehaald en verdween een indraaiende voorzet van Marc van Rens maar net naast. Maar inde 68e minuut was het raak. Een zondagsschot van Marc van Rens verdween prachtig in de kruising: 1-0. In de tegenaanval kreeg Erp zowaar nog een kans op de gelijkmaker, maar een schot van de 19-jarige Willem den Dekker (volgend seizoen actief bij Gemert, red.) verdween net naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Daarmee was de koek op bij Erp. Na goed doorzetten van Tim Brouwer kon Rick Tissen vier minuten na de openingstreffer de 2-0 binnen tikken. Weer drie minuten later was het Brouwer zelf die een mooie pass van Kas van den Bosch koel met een fraaie lob afrondde: 3-0. Daarmee werden alle goals gemaakt door drie verschillende aanvallers en dat is lekker voor het vertrouwen van de voorwaartsen. Een andere aanvaller Stan Duijkers wacht ook met smart op zijn eerste competitietreffer. Bij zijn eerste balcontact -nadat hij Rick Tissen kwam vervangen- teisterde hij de vuisten van Erp-keeper Rens van de Akker. Zeven minuten voor tijd zorgde Tim Brouwer met zijn tweede treffer van de middag voor 4-0. Marc van Rens en Tim Brouwer zijn nu gezamenlijk clubtopscorer met zes goals. Vlak voor tijd kopte Wouter Evers de bal nog steenhard op de lat na een afgemeten voorzet van Stan Duijkers. Behalve de doelpunten van de aanvallers was ook positief voor de hele ploeg dat Volharding sinds 17 december j.l. eindelijk weer een de nul hield.

De zege kon ook de goedkeuring wegdragen van de onfortuinlijke Patrick van Kempen. Vanuit het ziekenhuis appte hij: "Good gedaan boys, mooie overwinning!" Ook had de routinier de humor niet verloren. Van Kempen, die een verleden heeft met veel en vaak langdurige blessures, liet met de nodige zelfspot weten: "Laten we het maar houden op een afscheid in stijl :-)".

Karakteristieken

scheidsrechter: Thierry Schelsema (Cuijk)

68e min. 1-0  Marc van Rens

72e min. 2-0  Rick Tissen

75e min. 3-0  Tim Brouwer

83e min. 4-0  Tim Brouwer

toeschouwers: 175

gele kaarten: Jip Verstegen en Jeroen Schepens (beiden Volharding); Roy Verhagen en Willem den Dekker (beiden Erp)

Opstelling Volharding: Job Vullings; Roel Gerrits (57. Marc van Rens), Nino Janssen, Wouter Evers, Patrick van Kempen (11. Tom Kessels); Jip Verstegen, Kas van den Bosch, Mark Blenckers; Jeroen Schepens, Tim Brouwer, Rick Tissen (77. Stan Duijkers)

Gepubliceerd op 25 februari 2018

« ga terug

Instagram

Tweets

  • @rkvvvolharding RT @KoenenRon: @VI_nl Morgen, 25 jaar geleden, het was Hemelvaartsdag, won @rkvvvolharding in Amsterdam van @AFC_Amsterdam in voorronde Ams…
  • @rkvvvolharding RT @Kliksport1: Volharding-coach @Johan_Vullings een van de 'kartonnen fans' bij @Borussia https://t.co/o3zipBaF1i #BMGB04
  • @rkvvvolharding RT @Bundesliga81: Borussia Mönchengladbach wordt tegen Bayer Leverkusen gesteund door zo’n 12.000 ‘Pappkameraden’, kartonnen beelden van fa…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Voor even is @rkvvvolharding-trainer @Johan_Vullings een van de tienduizenden kartonnen fans van Gladbach https://t.co

Volg Volharding