Volharding - DAW (1-1) 4-1

Gepubliceerd op 04 november 2018

VIERLINGSBEEK – Volharding boekte vanmiddag eindelijk haar eerste thuisoverwinning van het seizoen. Promovendus DAW uit Schaijk was duidelijk een maatje te klein voor de Vierlingsbekenaren: 4-1. Grote man aan Volharding-kant was Tim Brouwer. De centrumspits stond pas voor het eerst dit seizoen in de basis na een schorsing en een langdurige blessure. Des te knapper dat hij zich ontpopte als een ware plaaggeest voor DAW en met twee goals en een assist zeer bepalend was vanmiddag op sportpark Soetendaal. Uit voorzorg werd Brouwer een kwartier voor tijd naar de kant gehaald door trainer Johan Vullings, die natuurlijk in zijn nopjes was met de uitstekende rentree van zijn trefzekere aanvaller.

In de knotsgekke tweede klasse H staan de ploegen na zeven speeldagen zo ontzettend dicht bij elkaar, dat er met geen zinnig woord valt te zeggen waar het in de loop van het seizoen naar toe zal gaan. Het lijkt wel al zeker dat de kampioen niet al teveel punten zal hoeven te halen om de titel binnen te harken. Daarentegen zullen de meeste ploegen wel veel punten bij elkaar moeten sprokkelen om niet aan het einde van de rit het kind van de rekening te worden en af te dalen naar de derde klasse. Na vanmiddag staat Volharding op de negende plek met slechts vier punten achterstand op koploper Heeswijk en slechts vijf punten voorsprong op hekkensluiter Spcl. Irene.

DAW -dat tot vandaag pas één keer verloor- had vanmiddag vanaf het beginsignaal helemaal niets in te brengen in Vierlingsbeek. Al na drie minuten pikte Tim Brouwer de bal af van een Schaijkse verdediger, maar hij mikte de bal met buitenkant rechts naast, waarna Kas van den Bosch het zijnet raakte. Van een tweede misser in de DAW-defensie kon Mark Blenckers vervolgens niet profiteren. In de 12e minuut was het wel raak. DAW-keeper Rick van Aalst (die ruim 5 jaar geleden in dienst van EVVC uit Vinkel al eens zeven maal moest vissen op sportpark Soetendaal, red.) liet de bal vallen om uit te trappen, maar hij rekende buiten Tim Brouwer. Die troggelde de bal van Van Aalst af en kon daarna simpel de 1-0 binnen schuiven. Het bleek de start van een ware belegering van het DAW-doel, maar Volharding had weer eens heel veel moeite om tot scoren te komen. Jip Verstegen schoot over. Kas van den Bosch schoot uit de draai naast, waar hij beter af had kunnen leggen op de vrijstaande Jip Verstegen. Pas na een half uur werden de gasten voor het eerst gevaarlijk. Een pegel van Bart Vos werd knap overgetikt door Volharding-goalie Roel van Rens. Even later zorgde de mee opgekomen linksback Robyen van der Heijden zowaar voor de nauwelijks verdiende gelijkmaker: 1-1. Even leek Volharding van slag. Bij een vrije trap letten de roodwitten niet op, waardoor wederom Vos vrij kon aanleggen, maar hij schoot rakelings over. Volharding herpakte zich echter direct. Na een prachtige steekpass van Jip Verstegen verscheen Tim Brouwer oog-in-oog met Van Aalst maar Brouwer schoot op de paal. Een ouderwetse punter van Mark Blenckers belandde bij Kas van de Bosch. Diens inzet werd echter knap verwerkt door Van Aalst. Nog voor rust kreeg ook Mark Blenckers nog een grote kans op een hernieuwde voorsprong, maar de spelmaker kon de bal slechts ‘aaien’ na een soepel lopende aanval.

In tegenstelling tot de afgelopen weken slaagde Volharding er nu wel in om twee goede helften op de mat te leggen en beloonde het zichzelf ook nog voor het goede spel. Direct na de hervatting faalde Rick Tissen nog alleen voor Van Aalst en werkte hij de bal ook nog in het zijnet, maar in de 52e minuut was het opnieuw kassa. Een fraaie steekbal op de juiste snelheid gegeven door Jordy de Klijn werd op waarde geschat door de pijlsnelle Brouwer en die gaf Rick van Aalst vervolgens het nakijken: 2-1. De hele tweede helft was het eenrichtingsverkeer op het DAW-doel en Van Aalst had het erg druk. De Schaijkse goalie redde prima op een inzet van Rick Tissen. Twintig minuten voor tijd ging Brouwer -helemaal in zijn element- er weer eens van tussen. De aanvaller probeerde Van Aals met een lob te verschalken, maar dat mislukte jammerlijk. Even later leidde een balverovering van Brouwer de 3-1 in. Het leder kwam voor de voeten van Mark Blenckers en die haalde van ruim vijfentwintig meter fantastisch uit. Het schot verdween in de linkerbovenhoek voorbij de kansloze Van Aalst. Daarna kregen zowel Brouwer als Blenckers rust en zij werden vervangen door Marc van Rens en Kevin Reijnders. Na uitstekend voorbereidend werk van Kas van den Bosch bepaalde Kevin Reijnders in de 83e minuut met een knap schot de eindstand op een allerminst geflatteerde 4-1. In de laatste minuut kwam Jordy de Klijn nog goed weg toen scheidsrechter Thierry Schelsema uit Cuijk coulant was bij een natrappende beweging van de Volharding-middenvelder. Zijn tweelingbroer Melvin had vorige week minder geluk en moet drie duels toekijken vanwege zijn rode kaart tegen Emplina. Ondanks de fraaie zege van vandaag zijn er dus zeker verbeterpunten te noemen bij de equipe van trainer Johan Vullings.

Komend weekend ligt de competitie stil, maar worden er wel bekerduels gespeeld. In de tweede bekerronde gaat Volharding zondag om half drie op bezoek bij derdeklasser Olympia’18 uit Boxmeer. In de voorbereiding werd hetzelfde duel ook al eens gespeeld. Op 18 augustus j.l. werd het 2-2. Na een 2-0 achterstand wisten de doelpuntenmakers van vandaag Tim Brouwer en Kevin Reijnders uit een strafschop de stand nog gelijk te trekken. De laatste keer dat Volharding en Olympia’18 elkaar troffen in een officieel duel was eveneens in het kader van het bekertoernooi. Op 31 augustus 2013 won Volharding destijds in Vierlingsbeek met 5-0. Ook toen was Kevin Reijnders één van de doelpuntenmakers. Reijnders is samen met Tim Brouwer, Jip Verstegen en Mark Blenckers nog één van de vier spelers die nu nog actief zijn en destijds ook al hun opwachting maakten voor de roodwitten.