Volharding dames 3 periodekampioen?

Gepubliceerd op 11 april 2018

Zondag 25 maart was het eindelijk weer zo ver, de voetbalschoenen mochten weer uit de kast gepakt worden. Linsey had ze gelukkig weer bij de achterdeur klaargezet, anders zou zij haar schoenen zeker weer vergeten. 

Na de winterstop werd er nog geen een wedstrijd gespeeld door de dames. Zij waren namelijk allen in afwachting van het herstel van hun rechtsback, die een carnavalsknie over had gehouden aan haar carnavalsbruiloft. Dit herstel liet toch wat langer op zich wachten dan gedacht, dus werd er besloten toch maar weer een wedstrijdje te gaan spelen. 

De tegenstander op deze zonnige zondag was het damesteam uit Odiliapeel. In de eerste seizoenshelft gingen de Volharding dames genadeloos en vol schaamte ten onder tegen deze tegenstander. Zij werden waarschijnlijk bedwelmd door de alcoholdampen die de tegenstanders met zich meedroegen. Maar genoeg smoesjes, het was tijd voor de dames van Volharding om revanche te nemen. 

Aangekomen in Odiliapeel stonden de tegenstanders al gezamenlijk te werken aan de teamgeest in het rokershok in de kantine. Waar er bij de Volharding dames niemand was die behoefte had aan een sigaretje, was er bij de tegenstanders niemand die er géén behoefte aan had. 

We werden deze week bijgestaan door Steffy, een van de ‘rustende’ leden en twee dames van de voetbalclub uit Sambeek. Dit waren twee zeer getalenteerde voetballers: Esra en Britt. Zij hebben na afloop ook meteen een contract aangeboden gekregen. Tot op heden wachten wij nog op de hoogte van de transfersom die betaald zal moeten worden. Wordt dus vervolgd. 

Onze vaste vlagger Kim was er deze wedstrijd niet bij, dus werd deze serieuze taak door onze eigen speelsters over genomen. Zo begon Lisa de eerste helft met de vlag in haar handen. Na de winterstop hebben we ook een nieuw teamlid erbij gekregen, haar naam is Daphne. Zij zou deze wedstrijd ook haar debuut maken, en hoe! 

Over het precieze scoreverloop kan ik niet heel veel meer zeggen, wel weet ik dat het bij een 2-2 gelijkspel nog best even billen-knijpen was én dat we een dikke vette penalty hadden moeten krijgen, dat onze fantastische laatste man een schitterend doelpunt heeft gescoord, dat ook Daphne het doel wist te vinden, iets wat haar op de training niet lukte, dat ook onze aanvoerdster Ronella ook nog een doelpuntje mee heeft weten te pikken. Maar dat ik vooral wil vermelden dat de dames uit Sambeek geweldig werk hebben geleverd en dat Esra, meer dan verdiend, ook nog heeft weten te scoren. 

Onze vaste keepster Jenny kon deze wedstrijd niet aanwezig zijn, dus heeft Perly deze taak meer dan goed op zich genomen tijdens de eerste helft. Steffy, die minstens zo goed kan voetballen als dat ze kan keepen (ook al moet ze dat té vaak doen), heeft dit de tweede helft van haar over genomen. En hoewel Steffy zelf verre van tevreden was, heeft ze het toch super gedaan! Een beetje geluk hebben wij ook wel een keer verdiend namelijk!

Dan nog een dik vet compliment voor onze vlagster de tweede helft: Milou en Sharon. Milou kan écht heel goed vlaggen en het zal mij dus niet verbazen als wij haar dit seizoen vaker met de vlag in de hand zullen zien. Yvonne zullen wij dit niet zo snel zien doen, want die heeft immers nog nooit gevlagd. Pippi Langkous zou zeggen: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.’ 

Zoals de titel van dit bericht al doet vermoeden, hebben wij voor het eerst sinds hele lange tijd weer gewonnen. Onze eerste wedstrijd na de winterstop, dat wil zeggen dat wanneer wij deze lijn zo door zetten, de periodetitel in het verschiet ligt. Maar daarover later wellicht meer. 

Als afsluiting een woord van dank aan onze rasoptimist, DJ, trainer en coach: Haijo. Nederlaag na nederlaag, maar Haijo staat er en blijft in ons vertrouwen, ook al zakt ons vertrouwen ons soms in de voetbalschoenen. Deze wedstrijd heeft mede hij ons naar de overwinning toe geschreeuwd. En jawel, voor de mensen die Haijo kennen, er staat ‘geschreeuwd.’ 

Man of the match deze wedstrijd is geworden de scheidsrechter. Hij is tevens keeper bij de Heren 1 van Odiliapeel. Die zondag wonnen zij met 5-0. Wat kan hij keepen, die Luuk! ???? 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding