Volharding-coach Sjoerd van der Coelen: 'Tijd dat 't kwartje eens goed valt'

Gepubliceerd op 15 november 2016

Volharding wacht alweer vijf wedstrijden op rij op een overwinning. (foto: Voetbal-shoot.nl)VIERLINGSBEEK | Volharding beleeft momenteel een mindere periode in de eerste klasse D. Afgelopen zaterdag werd thuis onnodig verloren van Wittenhorst (2-4), waardoor de Vierlingsbeekse promovendus voorlaatste staat. "Het wordt tijd dat het kwartje eens de goede kant opvalt", aldus Volharding-coach Sjoerd van der Coelen.

Door Martijn Schwillens

"We speelden tegen Wittenhorst een prima eerste gedeelte en scoorden ook twee prima goals (Tim Brouwer twee keer, red.). Door een kleine onoplettendheid komen zij voor rust nog terug tot 2-1", kijkt Van der Coelen terug. "In de tweede helft was het wat rommeliger, maar krijgt onze spits een 1-op-1 met hun keeper. Scoort-ie die, dan is het 3-1 en is de wedstrijd gespeeld. Maar de goal valt niet en scoren zij tien minuten voor het einde uit een scrimmage de 2-2. Dat soort situaties zijn cruciaal dit seizoen. We geven minder kansen weg dan vorig seizoen, maar toch krijgen we meer goals tegen. Het is enerzijds een leerproces en anderzijds ook gewoon het niveauverschil. De spelers moeten nu laten zien dat zij het 90 minuten kunnen volhouden. Want behalve bij Meerssen-uit zijn we in geen enkele wedstrijd de mindere geweest.

 

Stappen zetten

Wanhopen doet Van der Coelen ondanks vijf duels op rij zonder zege 'absoluut niet'. "Het wordt tijd dat het kwartje eens goed valt", benadrukt de oefenmeester uit Venray. "Dat doen we door de rust te bewaren, positief te blijven en vervolgstappen te zetten door met z'n allen minder individuele fouten maken."

Op zondag 27 november wacht Bekkerveld-uit, daarna treft Volharding Deurne (thuis) en Someren (uit). "Van alles wat qua niveau dus", stelt Van der Coelen. Eerst gaat de eersteklasser in het kader van de KNVB-districtsbeker op bezoek bij Bavos in Bakel.

 

Toekomst

Van der Coelen is bezig aan zijn derde seizoen op sportpark Soetendaal. "Ik ben met het bestuur in gesprek en er is een intentie om met elkaar door te gaan. Los van die gesprekken wil ik rustig kijken wat mijn eigen ambities zijn. Begin december zal er meer duidelijk zijn."

Bron: www.kliknieuws.nl 15 november 2016

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding