Volharding - BVV (2-0) 3-1

Gepubliceerd op 04 oktober 2015

VIERLINGSBEEK – Volharding heeft zich vanmiddag gemeld in de top van de tweede klasse H. Door zelf overtuigend met 3-1 te winnen van de nummer twee op de ranglijst BVV uit Den Bosch kwamen de roodwitten langszij met diezelfde Bosschenaren. Koploper Helvoirt heeft na vijf duels elf punten en dat zijn er twee meer dan BVV en Volharding. De Volharding-spelers bezorgden hun verzorger Ger Jansen met de fraaie zege (de eerste van het seizoen in eigen huis, red.) een mooi verjaardagscadeau. 

 

De vrije trap van Mark Blenckers vormt de inleiding tot de 2-0. Zijn inzet komt tegen de lat, maar de terugspringende bal zal door Tim Brouwer in het doel worden gewerkt. (Foto: Paul Stiphout)De vrije trap van Mark Blenckers vormt de inleiding tot de 2-0. Zijn inzet komt tegen de lat, maar de terugspringende bal zal door Tim Brouwer in het doel worden gewerkt. (Foto: Paul Stiphout)

Tegen een goed voetballend en hard werkend collectief uit Vierlingsbeek hadden de hoog aangeschreven gasten bijzonder weinig in te brengen. BVV werd compleet overrompeld door een uitstekend uit de startblokken komend Volharding. Al na acht minuten beloonden de Soetendaalbewoners zichzelf door uit een prachtige aanval te scoren. Scheidsrechter Danny van den Heuvel paste de voordeelregel goed toe waarna Mark Blenckers een prachtige één-twee-combinatie met Pepijn van Geenen knap afrondde: 1-0. Vier minuten later krulde diezelfde Blenckers een vrije schop maar net naast. Weer een minuut later deed hij het nog beter, wederom uit een vrije trap. De spelmaker mikte de bal tegen de lat, waarna de rebound attent werd binnen getikt door Tim Brouwer: 2-0. Daarna kregen ook de gasten een paar aardige kansen, maar Volharding-keeper Job Vullings maakte tot tweemaal toe inzetten van Emin Balta onschadelijk.

Al vrij snel in de tweede helft leken de gasten de aansluitingstreffer te maken. Jay Gibbes mocht aanleggen voor een vrije schop vanaf een meter of vijfentwintig en kwam met een ware vuurpijl op de proppen. Tot opluchting van Volharding belandde het projectiel steenhard op de paal. Vrijwel in de tegenaanval werd het duel voortijdig beslist. Een voorzet van Dennis Teunissen (die vandaag zijn laatste wedstrijd speelde voor Volharding, omdat hij vanwege zijn studie onvoldoende tijd kan vrijmaken, red.) werd door Tim Brouwer doorgekopt op de inlopende Mark Blenckers en de kleinste man op het veld maakte nota bene met het hoofd zijn tweede treffer van de middag: 3-0. Het geloof bij BVV was daarmee verdwenen al kreeg men nog wat kleine mogelijkheden. De beste kansen waren echter voor Volharding. Tim Brouwer, Rob Branje, Dennis Teunissen en Mark Blenckers hadden echter weinig geluk in de afwerking. In de extra tijd raakte invaller Frank Reijnders namens Volharding nog de lat en aan de andere kant mikte Armand Selmani op de paal. In de 93e minuut slaagden de bezoekers er toch nog in om een eretreffer te maken. De 3-1 van Thomas Kagie was echter louter nog voor de statistieken.

Karakteristieken

scheidsrechter: Danny van den Heuvel (Berghem)

  8e min. 1-0  Mark Blenckers

13e min. 2-0  Tim Brouwer

51e min. 3-0  Mark Blenckers

94e min. 3-1  Thomas Kagie

toeschouwers: 250

gele kaarten: Rob Branje (Volharding); Ridvan Celebi (BVV)

Opstelling Volharding: Job Vullings; Guus Cuijpers, Wouter Evers (54. Rob Branje), Bram Jacobs, Patrick van Kempen; Joep Beurskens, Pepijn van Geenen, Mark Blenckers; Dennis Teunissen, Tim Brouwer, Sam Litjens (72. Frank Reijnders)

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding